חשוב שתביני..
גם הלקוח 'השקוף' זה שחייב להשאיר לך או למלצרים טיפ זה שאת אומרת שהוא מסכן כי בחר לא להשאיר טיפ-לא קוטף את הכסף מהעצים.גם הוא עובד קשה בשביל המשכורת הזו ואף אחד לא חושב שאולי מגיע גם לו טיפ,במקרה הכי טוב אולי אומרים לו 'תודה' אבל טיפ?למה מלצר כן יקבל טיפ ומוכר בחנות לא יקבל טיפ?מה מלצרים עושים עבודה קשה יותר?מי קובע מה זו עבודה קשה יותר?
גם אני בתור לקוחה לא מתלהבת מהעניין שאני צריכה להשלים למלצר את המשכורת.גם יש מקומות שהכסף של הטיפ הולך לבוס והוא משלים משכורות או אפילו מעלים את הכסף הזה (ואת זה אני אומרת ממקום שבדקתי אותו ובדקתי עם העובדים).
העניין הזה עם הטיפ זה עניין מעיק מאוד,גם אנחנו משלמים על ארוחה מחירים לא שפויים,הרי סטייק נורמלי במסעדה עולה בין 89 ל-140 ש"ח ואפילו יותר,וגם צריך לממן מלצרים,למה?
אני יוצאת לאכול לא לשלם לכם משכורות!
ואת טועה מאוד התופעה הזו לא נקראת תרבות זו חזירות!כי סטודנטים או חיילים משוחררים שרוצים להרוויח מהר כסף הולכים למלצרות,למה,כי הם מצפים שהלקוחות יעלו להם את המשכורות.
גם הלקוח 'השקוף' זה שחייב להשאיר לך או למלצרים טיפ זה שאת אומרת שהוא מסכן כי בחר לא להשאיר טיפ-לא קוטף את הכסף מהעצים.גם הוא עובד קשה בשביל המשכורת הזו ואף אחד לא חושב שאולי מגיע גם לו טיפ,במקרה הכי טוב אולי אומרים לו 'תודה' אבל טיפ?למה מלצר כן יקבל טיפ ומוכר בחנות לא יקבל טיפ?מה מלצרים עושים עבודה קשה יותר?מי קובע מה זו עבודה קשה יותר?
גם אני בתור לקוחה לא מתלהבת מהעניין שאני צריכה להשלים למלצר את המשכורת.גם יש מקומות שהכסף של הטיפ הולך לבוס והוא משלים משכורות או אפילו מעלים את הכסף הזה (ואת זה אני אומרת ממקום שבדקתי אותו ובדקתי עם העובדים).
העניין הזה עם הטיפ זה עניין מעיק מאוד,גם אנחנו משלמים על ארוחה מחירים לא שפויים,הרי סטייק נורמלי במסעדה עולה בין 89 ל-140 ש"ח ואפילו יותר,וגם צריך לממן מלצרים,למה?
אני יוצאת לאכול לא לשלם לכם משכורות!
ואת טועה מאוד התופעה הזו לא נקראת תרבות זו חזירות!כי סטודנטים או חיילים משוחררים שרוצים להרוויח מהר כסף הולכים למלצרות,למה,כי הם מצפים שהלקוחות יעלו להם את המשכורות.