מה לא לקנות לקראת הלידה

אני לא חושבת שמכשיר אדים זה משהו שצריך

לקנות לקראת הלידה. קונים כשהרופא ממליץ. יש תינוקות שלא זקוקים לזה בכלל.

לגביי סדיניות - אני הסתבכתי עם הקשירה שלהן. בסוף פשוט קיפלתי חיתול טטרה, ודחפתי אותו מתחת למזרן כמו סדין. וכל בוקר החלפתי את החיתול במקום את כל הסדין.

אני אני אני

מהמיותרים:
לאחר שהייתה לי הצלחה מטורפת עם טרמפולינה של פישר פרייס החלטנו על נדנדה חשמלית וזה פשוט היה מיותר, מכרתי נראה לי לאחר חודש או פחות ביד 2
חליפת שחרור מבית החולים לתינוקי...של קדס...עם כובע וגרביים/נעליים כאלה מקורדרוי..פשוט מיותר..עד היום אף אחד לא לבש את זה, גם בגלל שנולד פג והשתחרר עם
בגדי NB SMALL ובכלל לא מבינה (לאחר הלידה) את כל החליפות עם הבדים הקשים לתינוקות, אין על האוברולים ובגדי הגוף הרכים מכותנה...וגם תכלס בעיני זה
שטויות "חליפת שחרור צבית החולים"

בבית החולים כשהילד מאושפז בפגיה ואני מקבלת הדרכה מקרובת המשפחה שעובדת כאחות בבית החולים לגבי שאיבה והנקה בעלי מקבל הוראה לרדת לשילב ולרכוש משאבה, שם הוא מקבל הרצאה ורוכש לי את המדלה הדו צדדית (שלטענתו נאמר לו ע"י המוכרת שהיא גם עושה עיסוי לציצי...חחח, כמובן שלא היה ולא נברא) וזה למרות המחיר - 1300+% 5 הנחה אחד הדברים הכי שווים שרכשנו, בזכות המשאבה התמדתי והגענו מארוחות מלאות של חלב וירדנו לחצי חלב שאוב עד 8 חודשים...זה היה לי כ"כ חשוב, ותכלס בחישוב שלי מטרנה הייתה עולה לי יותר כי להניק פג היה קטנטן היה בלתי אםשרי, הוא היה חלש מדיי ...
טרמפולינה של פישר פרייס - תזמורת ...הצילה אותי כשהחייתי צי שנה בבית עם תינוק שעקב הרניה רצה רק ידיים ואז התרגל ובין שאיבה לשטיפת בקבוקים להאכלה בקושי הייתה לי דקה לעצמי...היא פשוט נתנה לי מרווחי נשימה....אגב כל מי שבא אלינו עם תינוק שלא אוהב טרמפולינה דווקא עליה כל תינוק היה מבסוט...עד גיל מסויים היינו מביאים אותה לגן כדי שהילד יאכל ממנה ארוחות ..

loly24

New member
לא מסכימה איתך לגבי הנדנדה...

אותי אישית (ועוד 4 חבות שקנו גם) הנדנדה (פיישר פרייס אוקיינוס) הצילה!
תקופת הגזים התחילה- היה פשוט סיוט, כלום לא היה מרגיע אותו... ואז הגיע הנדנדה... פתאום שקט! כמה דקות והילד לא רק נרגע אפילו נרדם! פשוט תענוד, השתמשנו חצי שנה ועכשיו היא מאוחסנת לילד הבא (בעזרת השם)....

כמובן שכל אמא יש את הדברי שכן עבדו אצלה ולא אצל אחרות ולהפך...

בעלי מההתחלה רצה משהו "חשמלי"

והתאכזב מהטרמפוילנה שרכשתי בהתחלה
אבל בסוךף כשהחלטתי לרכוש גם נדנדה
(של פישר פרייס אבל יער הגשם" ) הילד ישב בה כמו שק תפו"א ורק "נרגע" בטרמפולינה יש לו את המקום ללחוץ עם הרגל להפעיל מנגינות שונות ויש את החיות שנדלקות שבלב מסויים זה נהיה לו נגיש לידיים וגם קשרתי שם משחק רעשן וזה היא להיט אצלנו עד הגיל שבו יכל לבד לנסות להשתחרר...
כמובן שהכל אינדיבידואלי...
אבל בסוף היה לי חבל על ה700 ש"ח שהיו תקועים לי בסלון (ויש לזה חתיכת גודל...) ומכרנו...בלי להחלרט לרגע...יש לי כמה תמונות למזכרת

liveandLOVEit

New member
איתך בענייני בגדים "קשים" לתינוקות (וילדים)

לא מלבישה לבת שלי ג'ינס \ קורדרוי וחבריהם עד שהיא תהיה בגיל שתוכל לקנות לעצמה כאלה

מה שקליל ונח לריצה ומשחק זה מה שאני נותנת לה ללבוש

העניין כשאת אמא צעירה

או בהריון ראשון אז לא ממש מבינה את זה למרות שאני עד היום רוכשת מדי פעם ג'ינס (יש לי איזה 2 ארוכים ו1 קצר ואחד מבד ממש רך של זארה שהוא כמו ג'ינס אבל רך..
וזה רק לכל מיני ארועים והוא בן 3.5
אבל ביום יום או כשהיה תינוק אין מצב, רכשתי כשהיה תינוק לארוע ברית, זה היה לא לעניין, הוא היה בן חצי שנה אבל למזלי המידה הייתה יחסי גדולה כנראה כי עד גיל שנתיים+ זה עלה עליו אז השתמשנו רק אחר כך בכל מיני ארועים מעבר לזה זה לא נוח והילד אומר בעצמו שלא בא לו
אבל כשאת לפני הלידה או ממש אמא לתינוק חדש את מתפתה לכל הבגדים היפים שממש ממש לא שימושיים..
הייתי לפני ההריונות והלכתי עם גיסתי לזארה לרכוש שמלה לתינוקת שתיוולד (שניה במספר) ליציאה מבית החולים, חשבתי שככה נהוג למרות שגם אז זה היה מוזר...היום אני אפילו לא מצליחה לדמיין לעצמי לשים על תינוקת בת יומיים שמלה !!!

בשמחה אענה על זה ממרומי אמהות ל- 2 ילדים.

הדבר הכי מיותר שקניתי זו עגלת מוצי יקרה.
למה אתן שואלות? כי אין לנו מעלית (וגם אם היתה היא לא היתה נכנסת..
. לקשור אותה למטה- יגנבו לי אותה תוך דקה.
ובסופו של דבר השתמשתי לשתיהן בעגלה זולה שאף אחד לא היה רוצה לגנוב ואם גנב-לא יכאב לי הלב. שווה לשמור את הכסף לדברים החשובים באמת.
הדבר הכי טיפשי שרכשתן- מייבש בקבוקים יקר מאוד(!) לא השתמשתי בו בכלל (2 בנות על הנקה מלאה בלבד). גם אם צריך כזה מוצר- את הזול ביותר. כולם מתמלאים אבנית בסופו של דבר.
הדבר הכי טוב שקניתי זה מובייל למיטה. שימש אותנו מאוד לשתי הקטנות ונתן לי לפעמים שקט של שניה כדי לקפוץ לעשות פיפי בלי צרחות.

ynlove

New member
לא זוכרת דברים מיותרים. אבל זוכרת כמה מוצלחים

גומיות ייעודיות לרגליות (כמו גומי של גרב).
משטחי החתלה ח"פ לשימוש שוטף בבית (זרקתי רק אם התלכלך ובתחילה כשהייתה קטנה גם גזרתי כל אחד לחצי).
חזיות הנקה יפות שממש שיפרו לי את ההרגשה האישית.
גופיות NB לחודש הראשון שבהן היא לא "טבעה".

ynlove

New member
בזמנו אני מצאתי באינטימה ובH&M

עכשיו אני שוב מחפשת לקראת הלידה הקרובה (אני רוצה להעשיר את המאגר) ולא מוצאת

באינטימה קניתי אחת עם ריפוד וברזלים ואחת בלי.
ובH&M קניתי שתיים עם ברזלים שאחת מהן בלי ריפוד ואחת עם.

החזייה בלי הברזלים והריפוד הייתה טובה לי מאוד לשבועיים שלוש הראשונים שבהם הייתי במיטה אבל הייה לי קצת טיפטופים אז הייתי צריכה רפידות ח"פ ובשבילן צריך ללבוש משהו..

החזיות האחרות שימשו אותי במשך השנה שאחרי הלידה נאמנה והיו מעווולות! אבל זה מעט מידי רק 3 חזיות. אז עכשיו אני בחיפושים נמרצים אחר חזיות נוספות.

אה.. כמעט שחכתי לגבי המחיר
כל אחת עלתה לי בממוצע 100 ש' (לא זוכרת בדיוק אבל כן זוכרת ש H&M היו זולות יותר מ100ש' ואינטימה היו בסביבבות ה 120/130 )

יש חנות שקוראים לה נועה

ביפו
רניתי שם תחתונים להיריון גבוהים ומאוד נוחים ויפים עם תחרות ובצבעי גלידה מטריפים עלו לי רק 20 ש"ח ואני יודעת בוודאות שיש להם חזיות הנקה יפות (אבל אין לי מושג מה המחיר)
תעשי עליהם חיפוש בפייסבוק וכבר תראי את כל המבחר

שושנית23

New member
אני מצאתי באפרודיטה שיש מבחר די גדול

גם באינטרנט אפשר למצוא די הרבה, במחרים שונים ואכויות שונות. לי יש חזה עננננננק אז זה עולה קצת יותר, למרות שבאפרודיטה מצאתי משהו סביר במחיר סביר... לא זוכרת בדיוק... למי שיש חזה קטן, יש מלא אופציות. צריך למדוד ולראות מה מתאים לך. גם במשביר יש כמה, אבל הם לא מגיעים לגדלים שלי...

9חודשים

New member
מנדבת מידע מנסיוני הקצר

נדנדה- נורא התלהבתי מהרעיון אחרי שראיתי שהאחיינית שלי מאוהבת בנדנדה שלה, וקנינו נדנדה מאגניבה היברידית, החסרונות הם קודם כל היא ענקיתתתת ותופסת הרבה מקום, ופיצי לא מוכן להיות בה יותר מ-10 דקות גג וגם זה רק אחרי שחיברתי לו את קשת הפעילות מהעגלה לשם מאחר והמובייל המחובר לנדנדה לא מספיק נמוך כדי שיוכל להתעסק עם הידיים כמו שהוא אוהב. עם זאת, מאחר ואת הטרמפולינה הוא לא אהב בהתחלה ואח"כ פיתח אליה חיבה (שדועכת שוב לאחרונה) אני עדיין מקווה שגם לנדנדה תהיה איזושהי עדנה....אבל בגדול, די מיותר, הטרמפולינה מספיקה.

מבחינת ביגוד לתינוק- בתקופת הניובורן לחלוטין לא השתמשתי בחולצות שצריך להעביר דרך הראש אלא רק בכאלו עם סגירה בחזית (חזיות קוראים להן?) ורצוי שגם יהיו ממש בגד גוף. לא היה לי נוח להלביש לו חולצה ללא בגד גוף (עדיין לא נוח והוא בן 4 חודשים) כי החולצה כל הזמן עולה למעלה וחושפת לו את הבטן וצריך כל הזמן לסדר. כמו כן יש לי מגירה מלאה גרביים לניובורן בעוד שממילא העוללים מולבשים ברגליות..לשמחתי רוב הדברים קיבלתי כמתנה ולא קניתי אבל גם פה ושם עשיתי טעויות כמו לקנות לו גופיות מתוקות בפוקס ואח"כ להתבאס שזה לא נוח ועולה למעלה כל הזמן...

מבחינת חבילת לידה- דוחפים כלמיני דברים קטנים שלא תמיד הם באיכות הכי טובה, אמנם הם לרוב זולים אבל עדיין די בזבוז כסף, אנחנו קנינו במוצצים חבילת לידה ולא השתמשנו למשל במייבש בקבוקים (פלסטיק לבן כעור), המברשות לבקבוקים שמכרו לנו התפרקו אחרי כמה שבועות וקנינו משהו עמיד יותר , המחלק מנות לא הכי נוח לשימוש וזה רק מה שאני זוכרת כרגע...לעומת זאת יש דברים שהם זולים שם כמו בקבוקי אוונט, חיתולי טטרה, סדיניות...

הדבר הכי טוב שקניתי...?? שאלה טובה, בנתיים קשת הפעילות לעגלה שקניתי ממש עושה את העבודה, היא עוברת אחר כבוד מהעגלה, לנדנדה ולפעמים גם לסלקל ומעסיקה אותו היטב

מבחינת בגדים הכי הייתי מרוצה עד עכשדיו מהבגדים של קרטרס שתמיד הם מאוד נוחים עבורו.

בגדול העיצה שלי היא להשאיל כמה שאפשר מחברות/אחים וכו', כל כך הרבה דברים השימוש בהם כ"כ זמני וחבל להוציא כסף...חברים השאילו לנו עריסה, טרמפולינה, אוניברסיטה, כרית הנקה...הכל כביס וניתן להחזיר להם אחרי השימוש במצב מעולה לילד הבא בסבב. ואני משתדלת לקנות רק מה שאני חושבת שצריך (טוב, נפלתי עם הנדנדה, מודה...).

עונה

דברים שקניתי ולא השתמשתי
1. מעקר בקבוקים למיקרו
2. קרם לחות לתינוק, אף פעם לא מרחתי
3. "שמיכי" מן חתיכה של שמיכה עם בובה, חשבתי שאולי ירצא לישון עם זה

דברים שקיבלתי, השתמשתי והתבעסתי שלא החזרתי לחנות
1. מנשא של TOMY, מין חיקוי של בייבי ביורן. עשה לי כאב גב
2. וילון מעצבן לאוטו
3. ספרים על הורות שלא קראתי כי לא היה לי זמן

דברים טובים שקניתי
1. בזיכוי לפוקס בייבי השתמשתי לפוקס הרגיל וקניתי בגדים לעצמי
2. מוצץ מדחום
3. ספר טעמים ראשונים- מאוד אהבתי
4. סטוק של תחתונים חד פעמיים לאחרי לידה

mitmit11

New member
עם פוקס עשיתי בדיוק הפוך

מיד לאחר הלידה עברנו דירה ואח"כ קצת אחרי גיל שנה שוב עברנו. קיבלנו דברים מפוקס הום וגולף&קו והחלפתי לחליפות גן ומעיל לחורף

Noich80

New member
מממ

דברים מיותרים: קיבלנו מתנה את ה TUMMY TIME של טייני לאב
http://www.toysrus.com/product/index.jsp?productId=3076120
והשתמשנו בזה בדיוק פעמיים.

האמת שכמעט לא קנינו כלום בשבילה- למעט ביגוד ראשוני וציוד להתחלה, בנינועל מתנות וקיבלנו הכל.

מתנות שוות ולא בנאליות:
מזרן פעילות מרובע עם נחשושים שאפשר לחבר בסקוץ'
מנורת לילה ומקרן של פו הדב
http://mibemall.co.il/ProductPage.aspx?MallID=160&BranchID=924&ProductID=9124
בהתחלה לא השתמשנו בזה (כי היא היתה בחדר שלנו) ומאז שהיא בחדר שלה, אנחנו משתמשים בזה המון, היא אוהבת את זה וזה מאוד עוזר לה להרדם.

mitmit11

New member
נזכרתי - עוד חוויה רעה

מזרן פעילות 3 ב-1 של מיננה. המזרן חביב כשהוא פתוח כמזרן. לשני המצבים האחרים (אמבטיה סגורה וספונת):
א. ממש קשה להגיע במיוחד בהתאוששות מטפשת הריון.
ב. שואה גרעינית לכבס את הדבר הזה (וצריך...) - להוציא ואח"כ להכניס את הספוגים מחדש.

מממ

מליון שמיכות....יש לאנשים נטיה לתת שמיכה לתינוק הרך
הוא באמת צריך שמיכה, אבל לא 10

מתקן ליבוש בקבוקים- אולי פשוט קניתי אחד לא מוצלח אבל לי אישית לא היה לי נוח ושימושי...
סדיניות- אכן לא מצאו אצלי שימוש כמעט.

טרמפולינה- וואו! ממש וואו! הוא ממש אהב להיות בה, כבר מההתחלה (חודש) ועד שהוא הצליח להתיישב בה אז סגרנו ת'עסק איתה.
מזרן פעילות- יש לנו את של פו הדב 1.5*1.5, מעולה! מספיק גדול כדי לאפשר תנועה עליו. מה שכן- קשה לכבס ולהחזיר את הציפוי על המזרן אז אני הייתי שמה סדין מעל(לפעמים).
קופסאות לאיחסון בגדלים שונים- במיוחד בשלב הטעימות, ובכלל- נוח שיהיה בבית כאלה...
מוצצים

קופסה למוצץ- גם נחמד מאד, עולה כמה גרושים ושומר על המוצץ גם מבחינה היגיינית וגם מבחינה טכנית- פחות הולך לאיבוד.

למעלה