רעיונות
אין לי מתכונים מדויקים, אבל יכולה לעזור לך בכמה קווים מנחים.
פשטידות, קציצות ולביבות - אפשר לעשות עם קמח חומוס/ קמח עדשים/ קמח תורמוס - או אגוזים טחונים.
אני עושה קציצות עם אגוזי מלך, שגם עשירים באומגה 3, שזה מצוין - והרבה עשבי תיבול. יוצא נפלא.
באגוזים טחונים אפשר להשתמש גם במקום פירורי לחם כציפוי - לשניצל, למשל.
קינואה. - תכיני אותה על בסיס ציר ירקות או ציר בשר ולא על מים - אז היא לא תהיה תפלה.
אפשר להשתמש בה גם בממולאים
עדשים, גרגרי חומוס, ירקות מבושלים- פלפל, גזר, אפונה, שעועית ירוקה, תרד, מנגולד. בטטות - הן אמנם מתוקות אבל הערך הגליקמי שלהן לא גבוה.
להמתקה - סטיבייה בטוחה לשימוש. סירופ אגבה - ממש לא.
**חשוב לקרוא את האותיות הקטנות על המוצרים.** הרבה מוצרים מוכנים מכילים סירופ תירס פרוקטוז - שהוא צרה צרורה. אל תקנו שום דבר שמכיל אותו או HFCS - שמו השני...
רטבים לסלט - על בסיס יוגורט או טחינה במקום אלו הדורשים המתקה.
בהצלחה.