הימור חכמת ההמונים

Princess Lotta

New member
מסמי 1 לא העלתי את 8. בלגיה (82) 9. מונטנגרו

העלתי במקומן את הולנד ואלבניה

מסמי 2 לא העלתי את 9. פולין (76) ובהימור המקורי לא העלתי גם את הפניקס.

הייתי אמיצה והעלתי את מקדוניה- בעיקר כי אני אוהבת את זה אבל כבר ברור שדנה דבורין תישאר פנסיונרית של ערוץ הילדים ולא תהיה בגמר

Brady

New member

סמי1: 7/10
העליתי את הולנד, לטביה ואיסלנד במקום בלג מולד ומונט. אני חושב שאין מצב שמונט עולה, והולנד עולה בטוחה. השאר זה כנראה הזיה שלי.

סמי 2: 8/10
העליתי את בלארוס ושווייץ במקום סלובניה ואירלנד. האחרונה תיכשל, אני בטוח, אבל סלובניה יכולה באמת לעלות. מתחרט שלא העליתי את ליטא גם.

כל הכבוד זיקי!

זיקי

New member
דירוג הגמר

החישוב שבוצע בדירוג זה בעצם לקח את כל המיקומים שחברי הפורום העניקו לכל מדינה, וחישב מיקום ממוצע לכל מדינה:

1. שבדיה

2. ארמניה
3. הונגריה
4. בריטניה
5. אזרבייג'אן
6. יוון
7. אוקראינה
8. נורבגיה
9. ישראל

10. דנמרק
11. איטליה
12. רומניה
13. אוסטריה
14. בלגיה
15. רוסיה
16. ספרד
17. מלטה
18. מונטנגרו
19. פולין
20. הולנד
21. אסטוניה
22. אירלנד
23. צרפת
24. פינלנד
25. סלובניה
26. מקדוניה

27. מולדובה
28. לטביה
29. שוויץ
30. פורטוגל
31. איסלנד
32. גיאורגיה
33. ליטא
34. גרמניה
35. בלארוס
36. אלבניה
37. סן מרינו

שימו
:
לפי דירוג זה, גרמניה שהיא מדינת גמר מוצאת את עצמה מחוץ ל- 26 המדינות.
לכן, גרמניה תחליף את מקדוניה במקום ה 26 ותסיים בעצם במקום האחרון בגמר, לפי הימור חכמת ההמונים.

לפי הימור זה, אלו המדינות שיעלו לגמר מכל סמי:

סמי 1: שבדיה, ארמניה, הונגריה, אזרבייג'אן, אוקראינה, בלגיה, רוסיה, מונטנגרו, הולנד, אסטוניה.

הימור זה, שמתבסס על ממוצע המיקום הסופי, שונה מההימור שהתבסס על חצאי הגמר. כאן, הולנד עולה על חשבון מולדובה.

סמי 2: יוון, נורבגיה, ישראל, רומניה, אוסטריה, מלטה, פולין, אירלנד, פינלנד, סלובניה.

הימור זה זהה להימור שהתבסס על העולות מחצאי הגמר.

נא להוסיף את ההימור הזה לקובץ תחרות ההימורים, ושיהיה בהצלחה
. אם נראה שהימור חכמת ההמונים אכן מנבא בצורה הטובה ביותר את הדירוג הסופי, הוא ימשיך איתנו גם לשנה הבאה

Shmulll

New member
זה די מגניב שיצאנו מקום 9 בממוצע

לפני כמה ימים עשיתי ממוצע של יוצאי כוכב נולד באירוויזיון כדי לנחש איזה מקום תצא מיי והממוצע היה גם מקום תשיעי.
אז יש מצב למקום תשיעי למרות שלדעתי מגיע למיי מקום גבוה יותר

VickyRosti

New member
ואו! סחתין על השקעה!

תיאוריית חכמת ההמונים מאוד מעניינת ויש בה הרבה היגיון. במקרה של הימור באירוויזיון, הגיוני שההמונים במקרה שלנו אולי קצת משוחדים לטובת ישראל ולכן רבים מיקמו אותה גבוה יותר ממה שעשוי לקרות בפועל, וכמו בכל הצבעה, טבעי שמושפעים מטבלאות הימורים, בעוד שבפועל הכל עשוי לקום וליפול על ההופעה בלייב, אבל עדיין יש סבירות שכשמדובר במדגם גדול יחסית, יש בו משהו מהאמת. מה שמוזר לי קצת זה שגרמניה מדורגת כל כך נמוך בפורום שלנו (גם בהימןרים וגם בדירוגי טעם אישי), ובעוד שאני רואה בה סוג של סוס שחור שיכול להפתיע בגדול (בתנאי שהזמרת לא תזייף), אצלנו רובם לא אוהבים את השיר ולא מאמינים בו. גם בהימורים הרשמיים גרמניה נמוכה, ואולי זה אומר משהו.

זיקי

New member
אני מאוד מאמין בחכמת ההמונים

ויש לי תחושה שההימור הזה יסיים גבוה מאוד.

לגבי ישראל - זה נכון שאנחנו קצת מוטים בגלל פטריוטיות, אבל יש הטיה גם לצד השני - אנשים חושבים שישראל היא ישראל, לא תעלה לגמר ואין לה חברות, ולכן מדרגים אותה נמוך או כלא עולה לגמר.

נראה לי שמקום 9 הוא מקום ריאלי לישראל השנה.

לגבי גרמניה - אני גם לא רואה אותה מסיימת במקום האחרון, אבל אולי אנחנו מושפעים מהניצחון שלה ב 2010. הבה נזכור שגרמניה עד לא מזמן הייתה גם המדינה ללא השכנות, זו שמסיימת הרבה בבוטום... אולי השנה היא פשוט תחזור לתדמית הכושלת שלה.

קח רק בחשבון שזה רחוק מלהיות חכמת ההמונים

יש כמה כללים בסיסיים של חכמת ההמונים שלא התקיימו כאן, ובראש ובראשונה, העובדה שכל הימור / החלטה מושפעת מאוד מהשיח כאן בפורום.

זיקי

New member
נכון, כמובן, אבל עדיין הרעיון בכלליות זהה

לקחת 106 הימורים על מקום של מדינה מסוימת ולעשות לו ממוצע - בהחלט יכול לקרב את ההימור למקום האמיתי בו השיר יסיים.

התוצאות ידברו בעד עצמן, אני מקווה

זיקי

New member
אני מאוד מקווה שזה אכן ינצח

אין לי הרבה פייבוריטים השנה, ישראל ושבדיה מבחינתי ראש בראש.

אני גם אוהב את ארמניה ואת הונגריה, אבל לדעתי הונגריה לא ווינרי מספיק.
לגבי ארמניה - אני עדיין מסרב לראות מצב שבו ההימורים יטעו וזה לא ייקח בפער אדיר על ההתחלה... אני ממש רואה גשם של דוזים לארמניה.

אגב, אנחנו חולקים פייבוריט נוסף - אירלנד

Princess Lotta

New member
לארמניה יקרה צרפת 2010

הוליך בפער ענק כללללללללל העונה אבל בסוף, כפי שטענתי, זה לא היה קליט מספיק.

אל תשכח שהשנה הדנים יכולים פשוט לקבור את ארמניה ע"י שיבוץ בתחילת סדר ההשמעה.

אם הם שמים את ארמניה שיר 3 ואת שבדיה 21 אתה תוך שנייה רואה את ההימורים מתהפכים. וזה תסריט ריאלי אם אף אחד במקבלי ההחלטות לא מת לטוס לארמניה.

גם אני לא מתה אגב אבל אסור לדנים לקבור פייבוריט בצורה כזו ואני מקווה שלא יעזו.

זיקי

New member
גם לי לא בא לנסוע לארמניה

והגיע הזמן כבר לנסוע לאירוויזיון.
אף פעם לא הייתי!
אני תמיד מחכה לשנה שבה יש יעד אטרקטיבי, נציג ושיר אטרקטיביים, ונראה שהשנה פשוט פספסתי הזדמנות שלא חוזרת על עצמה לעיתים תכופות.

מבאס.

eurotrash

New member
חשבתי שכל מדינה מגרילה באיזה חלק של

התחרות היא מופיעה ורק לפי זה משבצים, לא?

למעלה