דר פואד עזאם שלום
רקע: בת 35 אוטוטו, ילדה בת שנתיים ו-9 חודשים, הריון בסיכון בשל הטרוזיגוטיות לפקטור 5 ליידן ונטייה לסוכר (חשד לאי ספיקת לבלב. יש לי אינסולין נמוך ולא עמידות לאינסולין). הבת שלי נולדה SGA עם brain sparing לאחר זירוז בשבוע 38. לידה רגילה.
אנחנו בטיפולים כבר שנתיים וקצת. הבת שלי הגיעה מאיקקלומין לאחר שתי הפלות מהריונות ספונטניים. לאחר כשלון בהזרעות, עלינו לIVF.
בכל הפרוטוקולים (קצר, חצי ארוך - דכא עד סטימולציה, פרוטוקול חצי טבעי על איקקלומין והורמונים באזור השאיבה ו-2 פרוטוקולים ארוכים - דכא עד שאיבה) - נצפתה תגובה שחלתית טובה, אחוז הפריות יפה אך העוברים מיום 2-3 מתחילים להידרדר לאיכות גרועה וברבים יש שברים. לצורך ההדגמה - באחד מהם נשאבו 25 ביציות, 19 הפריות, 2 עוברים באיכות בינונוית ומטה הוחזרו, 1 הוקפא. השאר לא שרדו.
אחד מהפרוטוקולים הביא להריון שנפל בשבוע 8 (לא נצפה הד עוברי).
חשוב לציין - היסטרו - תקין, צילום רחם - תקין. סוכר מאוזן כיום ע"י דיאטה ומטפורמין ו/או אינסולין (תלוי אם אני על הורמונים). בהריון שנפל TSH היה גבוה - כיום מטופלת ביותירקס. ובנוסף בפרדניזון בפרוטוקול. לאחר החזרה - מקבלת קלקסן 80.
אני תוהה כיצד להמשיך, במידה והפרוטוקול האחרון לא יצליח:
1. האם כדאי לעבור לפרוסקופיה? יש לי ציסטה שלא עוזבת, כנראה מחוץ לשחלה שמאל, וחשד לאנדומטריוזיס. האם זה יכול לשפר את איכות הביציות?
2. מה דעתך על פרוטוקול טבעי, ללא הורמונים בכלל? האם הוא יכול ליצור את השינוי המיוחל?
3. אני לא יכולה לחשוב על תרומת ביצית. אני אשמח להמלצה להמשך - אילו פרוטוקולים או בדיקות היית ממליץ לערוך בהמשך? (הורמון גדילה נטלתי והוא לא שינה במאומה)
4. האם כדאי לי לעשות IVM במקום IVF ובעצם להבשיל את הביציות מחוץ לשחלות? האם זה יכול לפתור את בעית איכות הביציות?
תודה רבה מקרב לב!