אירוח הפרופ' פואד עזאם בפורום פוריות

טוליתי

New member
אירוח הפרופ' פואד עזאם בפורום פוריות

שבוע טוב גולשות יקרות,

ביום שני, 7.11, בשעות 20:00-22:00 יתארח בפורום פוריות, פרופ' פואד עזאם.
פרופ' עזאם יוכל לענות על שאלותיכן בנושא פוריות ושימור פוריות. אתן מוזמנות לשרשר שאלות. אנא הקפידו לעשות זאת לפי כללי השרשור, ולשרשר לשרשור הראשי, כלומר להודעה ראשית זו, הפותחת את השרשור.

כמה פרטים על האורח שלנו
:
פרופ' עזאם הינו רופא בכיר ביחידה להפריה חוץ גופית בביה"ל ליס ליולדות ונשים, המרכז הרפואי ת"א, מנהל היחידה להפריה חוץ גופית, ומנהל השירות לשימור פוריות והשירות לתרומת ביציות.
הוא למד באוניברסטיה העברית בירושלים, והשתלם באוניברסיטת יל
ובאוניברסיטת סטנפורד, שתיהן בארה"ב.
פרופ' עזאם הציג בלמעלה מ-200 כנסים מדעיים.
מצורף קישור לערב בריאות - "בדרך לתינוק בריא" המאורגן על ידי המרכז הרפואי תל אביב, בעלות סמלית:
http://www.tasmc.org.il/Be-Well/Events/Pages/Fertility.aspx

אירוח מועיל ונעים

טוליתי

New member
פרופ' עזאם, ברוך הבא לפורום פוריות

תודה על הסכמתך להתארח בפורום ולענות לשאלות של הגולשות.
&nbsp
ברשותך שאלות הנוגעות לאוכלוסיית נשים גדולה יחסית בפורום,
ביולי 2016 הוצגה עבודה בהלסינקי על טיפול חדשני בנשים עם תגובה חלשה להורמונים/בעלות רזרבה נמוכה. אני מתכוונת לטיפול הכולל הזרקת ריכוז טסיות דם.
1. מתי להערכתך צפוי הטיפול להגיע לארץ?
2. האם צפוי להיערך בארץ ניסוי? אם כן, כיצד ניתן להשתתף בניסוי כזה? (אני מוכנה לסייע בגיוס מועמדות פוטנציאליות
).
3. איזה טיפולים חדשניים קיימים היום לנשים המגיבות להורמונים באופן חלש?
&nbsp
&nbsp
תודה מראש על המענה.

odelmanteka

New member
שלום פרופסור .. אודה לייעוץ שלך !

התחתנתי לפני 4 וחצי חודשיים .. שתיתי 10 ח' גלולות סה"כ .. ישר אחרי החתונה הפסקתי ..עברו 3 חודשים . ולא נקלטתי קבעתי תור לרופא נשים .. ולאחר בדיקה .. הוא אמר לי את המושג שחלות פוליציסטיות .. הוא חשד שיש לי ... ואני לא הפסקתי לבכות לא הבנתי מזה אומר .. רק בכיתי ממש ככה . הוא שלח אותי למספר בדיקות .. ואז הוא אישר זאת .. אני מציינת שאין לי עודף משקל או אחד מהתסמינים האלה .. אפילו אני מקבלת מחזור על חודש ושבוע .. משהו כזה ... לפני הגלולות קיבלתי סדיר יום יומיים לפה או לשם .. הוא נתן לי לשתות איקקלומין .. החודש היה החודש הראשון שלי . כדור 1 ליום למשך חמישה ימים + מעקב זקיקים וב.דם .
הוא נתן לי גם הפנייה לרופא פיריון והיה כנה ואמיתי ואמר שההתתמחות שלו היא אולטרסאונד ולא פריון והמלצתו לקבוע אצל רופא פיריון בכל זאת .. באמת התחלתי לשתות את הכדור ביום החמישי למחזור עשיתי מעקב זקיקים .. היו זקיקים ועובי רירית יפה .. קשה לי להגיד מה היה קודם כי לא עשיתי מעקב זקיקים כי לא התבקשתי .. ובכל אופן ביום ה16 למחזור עשיתי שוב מעקב ובדיקת דם ובו זמנית קבעתי תור לרופא פיריון פרופסור יעקבי פרחי .. בן אדם מדהים מדהים נתן לי כ"כ חוזק נפשי .. היה זקיק מוביל 19 ועובי רירית 11.6 והחליט עפ"י התוצאות של המעקב והב.דם לתת לי זריקת אוביטרל .. אמרתי מה כבר זריקות .. עבר עליי כששמעתי לקחת זריקה .. לא ידעתי מה איך ולמה .. לקחתי אותה , זריקת אוביטרל שמתזמנת את הביוץ וגורמת לזקיק להבשיל .. הוא גרם לי ממש לסמוך עליו .. 5 ימים לאחר האוביטרל הלכתי לרופא נשים לבדיקה לבדוק עם היה ביוץ , הוא אמר שהתמונה של הרחם אכן מתאימה למצב של אחרי ביוץ .. השאלה שלי היא כזאת למה הרופא לא הפנה אותי לב.דם נוספת ע ל מנת להבטיח בווודאות במיליון אחוז שהיה ביוץ ? יכול להיות מצב שעם אוביטרל ועם איקקלומין אין ביוץ .? מה לדעתך נכון להיות הצעד הבא ? לא מוקדם לקחת זריקות ? . אודה לתשובתך ..

odelmanteka

New member
היום 28 למחזור עשיתי ב.דם הבנתי שלא נקלט הריון אבל על מה

התוצאות מעידות ?
סטרדיול- 1273
LH - 9.30
FSH-2.30
פרוסגטרון - 6.5
בטא קטנה מ5
&nbsp
&nbsp

acka

New member
פרופ' עזאם כבר לא פה

אקח לעצמי את החירות לענות במקומו - התוצאות מעידות שככל הנראה היה ביוץ אך לא נקלט הריון.
אני מצטערת ומאחלת לך תוצאה אחרת בפעם הבאה.

טיפול בנשים מבוגרות

תודה על השאלה , מדובר בדיווח ראשוני אודות שימוש בתרכיז טסיות אשר משפעל פעילות זקיקים קיימים. העבודה הינה עבודה ראשונית ועדיין מדובר בתוצאות ראשוניות בקרה מספר בודד של נשים . מדובר בעבודה מחקרית והגישה אינה מקובלת כטיפול וחשוב להבדילך בין השניים ! באשר לתגובה השחלתית להורמונים חשוב להבין שהבעייה טמונה בעיקר בירידה ברזרבה השחלתית ובשעון ביולוגי שמחגויו הפסיקו מלהסתובב ונכון להיום אין טיפול מיטבי לתופעה.

רויטל831

New member
שלום ,פרופ עזאם ��

אני בת 34 אוטוטו.. בגיל 31 חליתי בסרטן השד והגעתי אלייך לפני הטיפולים הכימותרפים לבצע שימור ביציות. הפעולה בוצעה והוקפאו 19 ביציות. היום אני בריאה ברוך השם, ורוצה לדעת איך מתבצע ההליך
להחזרת ביציות (עם זרע מתורם בבנק הזרע)
האם ההליך מחייב לקבל הורמונים ?
והאם הדרך להריון ״קצרה יותר״ מאחר ואת השלב הראשון (הקפאת ביציות) עברתי ..?
תודה ��
&nbsp

ביציות מוקפאות

רויטל שלום רב , ברכות על ההחלמה , השאלה המרכזית האם יש לך מחזור חודשי ? והאם התפקוד השחלתי תקין ? לשם כך ממליץ לתאם תור במרפאת שימור פוריות לשם הערכנה ובהתאם נחליט על הגישה הטיפולית המיטבית במקרה שלך

שלום פרופסור ותודה מראש על הכל

יש לי שאלה על תוספי תזונה שאמורים לעזור לפוריות (בין היתר).
אני לוקחת כבר כמה חודשים טובים:
Dhea 75 שזה 3 כדורים של 25
Q10 60 מ"ג
ספירולינה
ופרנטל
ובלי קשר לזה, גם רוטס בגלל הנשירה
האם משהו מהם סותר אחד את השני או לא מומלץ לקחת אחד עם השני?
לפני ההריון הראשון שגם הוא ivf לקחתי גם dhea וגם q10 ונקלטתי (כמובן לא יודעת אם יש קשר).
תודה מראש
&nbsp

תרופות

מכלול התרופות שמנית משמש כחלךק מנסיונות טיפוליים לשיפור התגובה השחלתית אף כי בעידן של רפואה נסמכת הוכחות לא הוכח כי מי מהתכשירים יש לו יעילות בשיפור התגובה השחלתית

פאשון

New member
דר פואד עזאם שלום:)

רקע: בת 35 אוטוטו, ילדה בת שנתיים ו-9 חודשים, הריון בסיכון בשל הטרוזיגוטיות לפקטור 5 ליידן ונטייה לסוכר (חשד לאי ספיקת לבלב. יש לי אינסולין נמוך ולא עמידות לאינסולין). הבת שלי נולדה SGA עם brain sparing לאחר זירוז בשבוע 38. לידה רגילה.
אנחנו בטיפולים כבר שנתיים וקצת. הבת שלי הגיעה מאיקקלומין לאחר שתי הפלות מהריונות ספונטניים. לאחר כשלון בהזרעות, עלינו לIVF.
בכל הפרוטוקולים (קצר, חצי ארוך - דכא עד סטימולציה, פרוטוקול חצי טבעי על איקקלומין והורמונים באזור השאיבה ו-2 פרוטוקולים ארוכים - דכא עד שאיבה) - נצפתה תגובה שחלתית טובה, אחוז הפריות יפה אך העוברים מיום 2-3 מתחילים להידרדר לאיכות גרועה וברבים יש שברים. לצורך ההדגמה - באחד מהם נשאבו 25 ביציות, 19 הפריות, 2 עוברים באיכות בינונוית ומטה הוחזרו, 1 הוקפא. השאר לא שרדו.
אחד מהפרוטוקולים הביא להריון שנפל בשבוע 8 (לא נצפה הד עוברי).
חשוב לציין - היסטרו - תקין, צילום רחם - תקין. סוכר מאוזן כיום ע"י דיאטה ומטפורמין ו/או אינסולין (תלוי אם אני על הורמונים). בהריון שנפל TSH היה גבוה - כיום מטופלת ביותירקס. ובנוסף בפרדניזון בפרוטוקול. לאחר החזרה - מקבלת קלקסן 80.
אני תוהה כיצד להמשיך, במידה והפרוטוקול האחרון לא יצליח:
1. האם כדאי לעבור לפרוסקופיה? יש לי ציסטה שלא עוזבת, כנראה מחוץ לשחלה שמאל, וחשד לאנדומטריוזיס. האם זה יכול לשפר את איכות הביציות?
2. מה דעתך על פרוטוקול טבעי, ללא הורמונים בכלל? האם הוא יכול ליצור את השינוי המיוחל?
3. אני לא יכולה לחשוב על תרומת ביצית. אני אשמח להמלצה להמשך - אילו פרוטוקולים או בדיקות היית ממליץ לערוך בהמשך? (הורמון גדילה נטלתי והוא לא שינה במאומה)
4. האם כדאי לי לעשות IVM במקום IVF ובעצם להבשיל את הביציות מחוץ לשחלות? האם זה יכול לפתור את בעית איכות הביציות?
תודה רבה מקרב לב!

טיפולים

3. מוקדם עדיין לחשוב על תרומה אך בטרם כן מומלצת בדיקת קריוטייפ
2.מציע לעשות בדיקת קריוטייפ תחילה

1. הבעייה של כשלון בהשרשה קרוב לודאי לא קשורה בציסטה
4. לא

מאיפה להתחיל...?
ותודה מראש

שלום פרופסור...
בת כמעט 40.
4 שנות טיפולים.
6 הזרעות (2 ללא ו-4 עם הורמונים)
10 IVF (בדרך ל-11 ) - מעל 20 החזרות כושלות (3 כימיים אם זה עוזר)
כולם עם זרע תורם מתחלף.
מגיבה יפה להורמונים+עוברים בדרגה טובה מכל סוג ויום גידול/הקפאה/הפשרה.
צילום רחם תקין-
אין בעיות קרישה או כל בעייה ידועה אחרת.
מה כן-
רירית רחם לא פונקציונלית. בעלת מבנה יפה 3 שכבתית אבל עם התעבות קטנה מאוד = 6 מ"מ עד 7 מ"מ בעזרת הורומונים. יש פגיעה ידועה בשכבת המיומטריום בעקבות היסטרוסקופיה ניתוחית אגרסיבית מדי.
ניסינו לאורך השנים שפע של תוספות אסטרגן אך ללא התועלת
האם יש משהו חדשני במגבעת לטובת רירתוש עקשנית?

תודה רבה

רירית

רירית תלת פאזית של 7 ממ היא רירית טובה ! מציע לעבור בדיקת קריוטייפ בטרם המשך הטיפולים בהצלחה

zuzazi

New member
שלום פרופסור

האם יש צורך לדעתך בבירור מעמיק יותר אחרי שני הריונות כימיים?
אנחנו בני 30, אחרי 5 הזרעות, שאיבה והחזרה. כימי ספונטני וכימי מהחזרה של בלסטוציסט איכותי. כרגע לאחר החזרה נוספת, טרם ידועה התוצאה.
לציין כי אנחנו בטיפולים בשל זרע בינוני (כל המדדים טובים מלבד מורפולוגיה 3%).

במידה וחס וחלילה ההחזרה תיכשל או שיהיה כימי נוסף, היית ממליץ על בירור קרישיות? היסטרוסקופיה? או להמשיך לנסות?

מודה מראש.

למעלה