Im painting pictures in my mind

Tomer 123

New member
Im painting pictures in my mind../images/Emo45.gif

The Churchills – Churchills סצינת להקות הקצב, שהחלה לתסוס בסביבות 1965-1966, התרכזה בעיקר באזור מועדוני רמלה והסביבה, אבל גם בת"א, הקריות וירושלים, וכללה להקות והרכבים שניגנו מוסיקה מחתרתית ומוקצת לאותם ימים, רוק'נרול. ולא סתם, עוד באנגלית. בין הלהקות השונות היו הבמה החשמלית, הסגנונות, הכוכבים הכחולים, האריות וגם חמישייה בשם הצ'רצ'ילים.
Take a look around you And you have to realize You not made of stone You respond to forces Open up your eyes בשנת 1965 נפגשו שני תלמידי תיכון, מיקי גבריאלוב וחיים רומנו, והחליטו להקים להקה. גבריאלוב ניגן בבס, ורומנו בעיקר בגיטרה, אבל גם בתופים, מנדולינה, פסנתר וחליל. הצטרף אליהם הגיטריסט יצחק קלפטר, שהרצאה שנתן בתיכון על צ'רצ'יל העניקה לו את הכינוי, וכן המתופף עמי טרייבטש והזמר סלווין ליפשיץ. עד 1968 הופיעה הלהקה, כמו שאר ההרכבים, בביצועים ללהיטי התקופה, ואז קלפטר וליפשיץ גויסו לצה"ל. במקומם הצטרפו שני שחקני חיזוק זרים. הגיטריסט האנגלי רוב הקסלי והזמר הקנדי סטן סלומון. בהשפעת השניים החלה הלהקה ליצור חומר מקורי ולשלב אותו בהופעותיהם. ב 1968 הוציאה הלהקה תקליטון ראשון, עם "Too Much In Love To Hear" המקסים של הקסלי ו"Talk To Me" הבלוזי שכתב סלומון. שני השירים עובדו ע"י אלכס וייס, שהוסיף תזמורת של כלי מיתר ונשיפה ועידן מעט את הצליל של הלהקה. אולי הזכות כך התקליטון זכה להצלחה נאה, אבל כמוסיקה לועזית ולא ישראלית... הצליל החדש של הלהקה עורר עניין בחוגי האוונגרד התל אביבים, ובין האנשים המתעניינים היה הצייר ז'אק קתמור, שבאותם ימים עבד על הסרט "מקרה אישה", והציע לצ'רצ'ילים לכתוב פסקול לסרט. סלומון כתב והקסלי הלחין שישה שירים, שהיוו את הצד הראשון באלבום הבכורה של הלהקה. סרט נוסף שבו נכללו שירים מאת הלהקה היה "השמלה" של יהודה ג'אד נאמן. הפעם זה היה שיר אחד, "Sunshine Man" המורכב והמעניין, שיצא לאור רק ב 2003. הצ'רצ'ילים, אגב, חידשו את השיר כעבור שנתיים בגרסה שונה לחלוטין שיצאה בתקליטון. העיבוד החדש היה הרבה פחות מורכב ומאתגר מאשר הגרסה המקורית. שני הפסקולים הנ"ל, בצירוף שירים נוספים, היוו את אלבום הבכורה הראשון של הצ'רצ'ילים. אלבום הרוק הראשון שיצא בישראל, למרות שהיה באנגלית, היה אלבום פסיכדלי מחתרתי, שלא נופל ממקביליו בעולם. עם הוצאתו הוא נמכר, כמובן, במספר עלוב של עותקים, אבל במשך השנים הוכר כקלאסיקה במוסיקה הפסיכדלית, וכפריט האספנים היקר ביותר שנוצר בישראל. ב 2003, "הד ארצי", במעשה מבורך, הוציאה מעין אנתולוגיה לצ'רצ'ילים, שכללה את רוב הקלטות הלהקה בשנים 1968-1971, בהם גם האלבום הזה. האלבום, שנקרא פשוט "Churchills", מתחלק לשניים. הצד הראשון, שכולל שירים מפסקול "מקרה אישה", מכיל שישה שירים בסדר "רגיל", כלומר, אחד אחרי השני. הצד השני מעניין יותר, וכולל ארבעה שירים שמתחברים אחד לשני, ומתגבשים למעין יצירה אחת. Open Up Your Eyes הרצועה הראשונה פותחת את האלבום בשיר רוק חזק ומהיר. הגיטרה של חיים רומנו מופלאה כהרגלה, ויש אפילו קצת קלידים. Song From The Sea אחרי הפתיחה המהירה, מגיע שיר הרבה יותר רגוע, ופחות חביב עליי באופן אישי. סאונד משונה יש לגיטרות כאן. Pictures In My Mind אנחנו ממשיכים בקטעים הרגועים, עם שיר מקסים וחלומי שנקטע באיבו אחרי פחות משתי דקות, מסיבה שלא ברורה לי. השירה של סלומון מדויקת ומעולה, והמילים הפסיכדליות הם מין תגובה מקומית ל"Lucy In The Sky" ("I see you in colors/in bright shining colors/your face and your hair and your skin"). Comics אחרי הקטע הרגוע מגיע הקטע המהיר באלבום. פתיחה מצוינת של גיטרות, ובכלל אחלה שיר! When You're Gone מוזר. הרבה חושבים שמדובר כאן בגרסה אנגלית ל"אחינועם לא יודעת" של אריק איינשטיין, אבל למעשה זה המקור. העיבוד זהה באופן מפתיע (או שלא...) לגרסה המעוברתת שכתב יהונתן גפן, וגם המילים של סלומון לא מאכזבות. Strangulation שיר ראשון שהלחין מיקי גבריאלוב, שרחוק שנות אור מהלחנים שלו כעבור שנתיים בלבד ב"דשא אצל אביגדור" עם איינשטיין. שיר חזק, עם ריף גיטרה מדהים בפתיחה ושירה-צעקה של סלומון. לא מזכיר במאום את הנגיעות המזרחיות בלחנים של גבריאלוב מאוחר יותר. Straight People צד א' עבר חלף לו, והנה מתחילה היצירה של צד ב', שמחולקת בעצם ל 4 שירים. השיר הראשון כולל פתיחה ארוכה ומלאת אפקטים, והמילים מעלים תמיהה: "האם מדובר בשיר ההומוסקסואלי הראשון שנכתב בארץ (גם אם הוא נכתב באנגלית)?!", בכל זאת, סלומון טוען (בתרגום חופשי) ש"סטרייטים צוחקים עלינו מאחורי הגב"... Subsequent Finale הקטע הארוך והמורכב באלבום. כאן באה לידי ביטוי השפעת המוסיקה היוונית על הלהקה, ובמיוחד על נגינתו של רומנו, שמנגן כאן גם במנדולינה. So Alone Today ניסיון אוונגרדי חד פעמי של הצ'רצ'ילים, ליצור שיר שמנוגן אחורה עם שירה רגילה. לפי מה שחברי הלהקה סיפרו, ב"הד ארצי" נפלו מהכיסא כשהם ביקשו לנגן אחורה, וכמחאה הורידו להם את הסולו גיטרה ההפוך שהיה אמור להיות בשיר. Debka השיר המסיים הולחן בשיתוף עם נועם שריף, שהביא להקלטה תזמורת של כלי מיתר ונשיפה, וכן נגני קנון, עוד, בוזוקי וכד'. הלחן עצמו לא מזרחי במיוחד, העיבוד הוא זה שעושה אותו לחריג באלבום, אבל עם כך שיר שמסיים נפלא את האלבום המדהים הזה. אירוני משהו שאלבום הרוק הראשון שיצא בארץ, יצא רק ב 1969, ועוד זכה להתעלמות וכישלון. בעולם הוא זכה למעמד של קלאסיקה, בעוד בארץ הוא יצא על דיסק רק 34 שנים מאז הוצאתו...

country joe

New member
אחד מאלבומי הפסיכדליה הטובים בעולם!

וגם מאוד אהובים עלי הסינגלים המוקדמים, במיוחד talk to me שנשמע כמו פרודיה על ניל סדקה ודומיו (בלוז...? איפה אתה שומע פה בלוז?)

ThePiper

New member
קצר ולעניין!

אחלה ביקורת... טוב שיש לנו שגריר ישראלי בפורום :)

יש לי רק אלבום אחד שלהם

שבו הם מופיעים בשם אחר... אתה הזכרת שאולי הגיע הזמן לגשש אחרי אחרים תודה אחלה של ביקורת

Tomer 123

New member
היכונו היכונו...ההקפצה מגיעה!

ובקשר לתגובות. קודם כל, "Talk To Me" הוא לא בלוז מובהק, אבל תסכים איתי שהקצב והגיטרות בו הם בלוזיים משהו. ולגבי השם האחר, נכון, באלבום הבא של הלהקה, "Junkies, Monkies and Donkies", שיצא באנגליה, הלהקה נקראה "Jericho Jones", ובאלבום שאחריו שמה התקצר ל"Jericho", שהיה גם שם האלבום. שני האלבומים הראשונים נכללים באוסף שהוציאה "הד ארצי" ללהקה, שכולל, מלבד השניים, גם שירים מתקליטונים והקלטות שונות, בין השאר ברדיו. מומלץ בחום!

תעצרו אותי

או שאני מקפיץ קישור. הייתי בטוח שתלך כל הדרך ותכתוב על הרימאסטר, את האלבום הראשון קצת קשה לשיג להיום, אבל איזה יופי של דבר זה

Tomer 123

New member
יש לזה סיבה

פשוט אני מתייחס לרימאסטר כאוסף או מין אנתולוגיה של הלהקה, והאלבום הראשון, שנכלל במלואו ברימאסטר, הוא אלבום מגובש ושלם, ולכן העדפתי לכתוב רק עליו. בקרוב אולי גם תגיע ביקורת לשני.

צודק

אם כי הריאמסטר, הוא פשוט הדבר היחיד שלהם שאפשר לקנות בחנויות, לכן חשבתי שתכתוב עליו, בכל מקרה אחלה מאמר ואחלה אלבום, אזמח לקרוא גם על החמורים הקופים והמסוממים וגם על ג'ריקו אם בא לך.

Tomer 123

New member
יש בעיה

ג'ריקו הוא אלבום שקצת קשה להשיג בימינו. "הד ארצי" העדיפה לא לבזבז יותר מדי כסף ולקנות את האלבום מחברה גרמנית כלשהי שמחזיקה בו, ולכן הוא ניתן להשגה רק בייבוא, אם כי ראיתי אותו ב"אוזן השלישית" לפני זמן לא רב (ובטיפשותי לא קניתי אותו
)

noosh

New member
דווקא נתקלתי בו בצליל

אני חושבת... אבל גם אני הייתי טפשה ולא קניתי אותו כמו שהייתי טפשה ולא קניתי את זינגלה כשראיתי אותו

למעלה