I'm Back

JPing

New member
I'm Back

טוב אז אחרי העדרות של כמעט חודש רציתי להודיע שחזרתי . לאחר ההעדרות אני רוצה לעשות פוסט על יצחירה אומנותי יפנית כל שהיא, כך שמי שרוצה להציא יצירה כל שהיא שיכתוב בתגובה ( יצירה אומנותית : ציור, יצירה קולנועית { סדרות , סרטים,אנימה [שוב אני מציין ראיתי מעט אנימות ומי שרוצה את הרשימה המלאה יקבל] וכו'} , מנגה , צילום , ספר וכו')

ToHrU

New member
אני חוששת שלא הבנתי למה התכוונת

תוכל להסביר את עצמך שוב בבקשה

JPing

New member
הסבר

אם יש יצירת אומנות יפנית שאת רוצה ניתוח שלה תכתבי מהי ואני יבחר כמה ויכתוב ניתוח ( תחומי ההתמחות המרכזים שלי הם אומנות קולנועית ,ספרות וצילום אבל אני גם די טוב בתחומים האחרים :) )

ToHrU

New member
ווואוווו!!!!

אני מתה על ספרות!!! שלא לדבר על ספרות יפנית . . . מה דעתך על קורות הציפור המכנית של הרוקי מורקמי? אחד הספרים האהובים עליי!!!!!!!

JPing

New member
על עבודות של הרוקי מורקמי

דבר ראשון: קורות הציפור המכנית הוא ספר טוב של מורקמי ( הוא גם דוגמא טובה לתפיסת העולם שלו) . עכשיו קצת מידע שצריך לדעת כדי להבין לגמרי את הסיפור: 1) מוקרמי הוא שילוב מוזר של תרבות יפנית וספרות מערבית. הוא בונה את המודל הסיפרותי שלו לפי אלה של הסופרים האמריקנים של תחילת-אמצע המאה ה 20 ( כמו מ. סקוט פיצ'גראלד שהוא הסופר החביב על מוקרמי וג'י.די. סלאינגר שמשפיע רבות על עבודתו { יער נורווגי הוא דוגמא טובה}) אך התפיסה שלו והעלילה היא מעוד "יפנית". משמע בעולם של מורקמי יש המון כוח מאחורי הקלעים, הרבה דברים ששולטים בחיי האדם והוא איננו יודע אליהם( בהרפתקאות המרדף אחרי הכבשה מודגם הענין בצורה הטובה ביותר ע"י כך שהכבשה שולטת בחיי בני האדם) . 2) כחלק מההשפעה האמריקנית מורקמי כותב רק ספרי מסע! כל הספרים שלו הם סוג של מסע מאנטי-גיבור לגיבור ( בדומה מאוד ל"תפסן בשדה השיפון" של סלינגר ו"גטסבי הגדול " של פיצ'גראלד) ומכיוון שהגורם ששולט ומשפיע המון על חיי האדם בעולמו של מורקמי הוא העל טבעי הוא משמש גם כמפתח להבנת הסיפור. 3) מורקמי הוא לא הדגם למופת של התרבות היפנית : הוא נושר אונברסיטה שעיקר התענינותו הוא במוזיקה וספרות מערבית, וכך הוא מנסה כמה שיותר לא להדמות לסופרים יפנים . לכן אי אפשר ממש לקטלג אותו כסופר "יפני" פרופר . 4) מורקמי ( כרוב הסופרים בז'אנר ספרות המסע) מכניס את עצמו לתוך הדמות הראשית ( ביחוד ב"יער נורווגי " שבו הוא אפילו מכניס קטעים מההיסטוריה האישית שלו לדמות) כך שככל שקוראים יותר ספרים שלו כך ניתן לנתח את האופי שלו יותר ולהבין את הספרים 5) הסימבוליות של מורקמי היא מאוד קולנועית . לדוגמא : ביער נורווגי נאוקו מספרת לו על הבאר ומזהירה אותו לו להתקרב ( הבאר היא נאוקו עצמה והסיפור על הבאר הוא סימן למה שנאוקו חושבת שיבוא) זה ניתוח קצר של מורקמי ( כמובן לא ברמה של הניתוח שאני רוצה לעשות)

GnomeBubble

New member
לא קראתי את מוראקמי

ואני לא מומחה גדול לספרות, אבל לא ברורים לי הקריטריונים לסווג אותו כ"סופר יפני פרופר". אולי הוא מתחמק מהמיינסטרים והוא נתון להשפעות זרות, אבל אפשר לומר את זה על הרבה סופרים בכל העולם. אני מבטיח להוסיף יותר לדיון ברגע שאני אחכים יותר בספרות יפנית. מכיוון שאני מעולם לא קורא ספר בתרגום אלא אם אני מוכרח, אני מחכה שהידיעה שלי ביפנית תשתפר ואוכל לקרוא ספרים בקלות. בינתיים הסופר היחיד שאני מכיר ממש (מתוך סיפור אחד...) זה קנג'י מיאזאווה. כן, הסיפור ההוא שתרגמתי אז
אם מישהו מעוניין, אני יכול לשלוח אותו שוב דרך אגב. פגו זכויות היוצרים על הסיפורים של מיאזאווה, ואני גם לא עומד לבקש שום תמלוגים על התרגום הבוסרי שלי.

JPing

New member
ספרות יפנית

ספרות יפנית היא בעיקר בנויה על ריבוי עלילות, משמע ישנם כמה עלילות משנה המתאגדות לעלילה הראשית,בעקרון ישנה הדגשה מרכזית על כך ששום אירוע אחד לא גורם לשינוי ( בספרות אנגלית ישנו תמיד את הTWIST , אירוע מרכזי שמשנה את כל השתלשלות העלילה), בסיפורים של מוראקמי ישנה עלילה מרכזית אחת או שנים בדומה לספרות אמריקנית. בנוסף אם תקרא ספר של מוראקמי אני מבטיח לך שתוכל למצוא הרבה מאוד דמיון בינו לבין סופרים אמריקנים של המאה ה 20 .

GnomeBubble

New member
יום אחד אני גם אקרא

אבל ההגדרה שלי של ספרות יפנית היא עדיין "ספרות שכותבים סופרים יפנים". אפשר אולי לדבר על "ספרות יפנית טיפוסית" ולומר שמוראקאמי הוא לא סופר יפני טיפוסי (מה שיכול להסביר, אולי, למה הוא כל-כך פופלרי במערב מאחר והספרים שלו יותר נגישים לקורא מערבי).

JPing

New member
לכן כתבתי "ספרות יפנית" במרכאות

כי רציתי להתיחס להגדרה של הספרות המקומים ע"י מאפיניים מבניים או עלילתיים.( באותה מידה ניתן לומר שהספרים של ג'ורג' אורוול הם ספרות אנגלית למורות שהוא מושפע המון מהספרות האמריקנית { לכל מי שרוצה לדעת ג'ורג' אורוול הוא מקרה שונה מכיוון שאי אפשר לקטלג אותו ממש לפי הסגנון כי הסגנון שלו יחודי מאוד { בנוסף שהוא נא בקו הדק שבין פילוסופ לבין הוגה לבין עיתונאי לבין סופר})

ToHrU

New member
כל הכבוד!!!!

קצת מאמרים בנושא הספרות של מורקמי: מורקמי, קורות חיים: http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%90%D7%A8%D7%95%D7%A7%D7%99_%D7%9E%D7%95%D7%A8%D7%90%D7%A7%D7%90%D7%9E%D7%99 תחילתו של "קורות הציפור המכנית" (ספר פשוט מומלץ בחום): http://www.text.org.il/index.php?book=0502098 "מה אכפת לציפור" - מאמר קצרצר על "קורות הציפור" וקצת על מורקמי: http://www.ynet.co.il/articles/0,7340,L-3144675,00.html מאמר בנושא "יער נורווגי": http://www.notes.co.il/carmi/1199.asp לקינוח, האתר הרשמי של הסופר המהולל: http://www.murakami.ch/main_6.html
הערה: ישנם עוד הרבה מאמרים למתעניינים אם רק תכתבו את שמות הספרים בגוגל

furrball

New member
ברוך השב!

תכתוב על מה שבא לך! ואני מתנצל בשם כל הפורום שהזנחנו לבינתיים את ויקיפאנית

למעלה