i'm back

נעמצי

New member
i'm back

היי, אני יודעת שדי נעלמתי בשבוע וחצי- שבועיים האחרונים. ולא, לא התאבדתי למרות שבלי אינטרנט די אפשר להתאבד. המחשב שלנו קרס, כי מי שאנחנו שכרנו ממנו את הבית היה די דביל ותיחזק את המחשב שלו די גרוע ויום אחד הכל קורס, וצריך לתקן את זה אבל אבא עסוק מדי עד שבשבת צרחתי עליו והוא דאג לתקן את זה. בכל אופן, מה שלמוכם? האמת היא שדי התגעגעתי אליכם כי אתם קבוצת התמיכה שלי. אז מה ? יענין אתכם תקציר של כל מה שעבר עלי? מה זה משנה, אני בכל אופן הולכת לכתוב את זה. אז ככה..... קודם כל, אני לא יודעת מה קורה במדינות שאתם גרים בהם, אבל פה זה די סוער בקשר למלחמה עם עיראק. גם בבית ספר כל הזמן מדברים על זה, ואני מרגישה שאני נציגת ישראל בענין כי אני וההוא מהתיכון הישראלים היחידים כאן. בכל אופן גם בכתות מדברים על זה ובגלל שאני מישראל הייתי צריכה לדבר בשיעור בכתה. ניסיתי להסביר להם איך זה היה במלחמה הקודמת והבאתי תמונות שלנו עם המסיכה לפני 12 שנה. זה היה די מצחיק, אבל קישרתי את זה למה אני חושבת שהמלחמה מוצדקת. ניסיתי להסביר להם ממתי הטרור הזה, ושזה לא רק בשנתיים וחצי האחרונות אלא שזה מקום המדינה וכל הבלה בלה בלה הזה, והם די הקשיבו. כמה מפגרים צעקו על פלסטין והסברתי להם את דעתי בענין הזה, בכל אופן לאלה המפגרים שצעקו על הבעיה של הפלסטינאים ושישראל עושה מה שהיטלר עשה בשואה , אמרתי להם שאני לא רוצה להגיב על זה כי אני חושבת שזה crap of bulshit ובכל אופן, זה די העלה את המעמד החברתי שלי בכתה כי די קלטו שאני לא רק שותקת אלא גם יודעת לדבר. בסוף מה שדברתי אמרתי להם שאני לא רוצה להתווכח על הנושא הזה כי אני מאמינה שלכל אדם יש דעות אישיות בנושא, וראיתי שהם מאד כבדו את זה שאני יודעת ומבינה בפוליטיקה, ובהסטוריה של העם שלי והסברתי להם פשוט שכל ילד במדינה שבה מתפוצצים אוטובוסים ידע הסטוריה ויתענין קצת לפחות בפוליטיקה, בכל אופן, אני באמת רואה שהמצב פה שלי בבית ספר משתפר. אני עדיין די לא מדברת עם אבא שלי, וסופרת את הימים עד פסח שאז סבא וסבתא מגיעים. יום נעים

justnoa

New member
היי בובה

את לא מכירה אותי אבל קראתי כבר כמה וכמה הודעות שהשארת ורק רציתי להגיד לך שכל הכבוד!!! אצלך לעומתי זו גם שפה חדשה והכל (אצלי זה אנגלית, ניו זילנד) וזה עוד יותר קשה אז כל הכבוד ואני שמחה בשבילך שהמצב משתפר ואני ממליצה לך להתחיל לדבר עם אבא שלך, כי בסך הכל כמה שההורים האלה לפעמים מוציאים מהחורים, הם האנשים כמעט שהכי אוהבים אותנו בעולם ואנחנו חייבים להם הכל... למרות שתאמיני לי שאני תמיד כועסת על שלי ונמאס לי מהכל... הם שלי דברי איתו... אני בטוחה שהוא ישמח וזה בסך הכל ייקל עלייך אלף איחוליי הצלחה נועה

greenAngel

New member
נעמה../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif../images/Emo70.gif

בך
באמת, כל הכבוד
אני ממש ממש ממש שמחה בשבילך, בקשר למצב החברתי שלך
בקשר לאבא שלך, אני חושבת שכדאי שתסדרו את העניינים ביניכם, [כן, ראיתי את השרשור ההוא של ההורים.. וזה באמת היה לא בסדר..] כי לשניכם קשה, ואתם יכולים רק לעזור אחד לשני.. בכל אופן, רציתי לשאול אותך משהו שמאוד מסקרן אותי, איך את מסתדרת מבחינת השפה
כאילו, גרמנית, זו לא שפה קלה, כמה זמן את נמאת שם כבר
פשוט עמדת ודיברת מול כל הכתה בגרמנית
כל הכבוד לך
באמת
, לארה.

נעמצי

New member
הי

תודה על המחמאות לארה, הסמקתי. סתאאםםם. בכל מקרה, כן, דברתי עם הכתה בגרמנית, ועברתי מלא לאנגלית גם. כי מאד קשה לי, במיוחד כשאני מתעצבנת. זו שפה קשה, וכנראה שיש לי כשרון לשפות כי אחרי חודשיים אני די מצליחה לכתוב בגרמנית ולקרוא. גם מדברת אבל עדיין קשה לי מאד. כאילו, לוקח לי איזה 3-4 שעות לעשות שיעורים. ולכן אני עוד יותר שונאת את המקום הזה. חוץ מכל הסיבות

greenAngel

New member
../images/Emo26.gif../images/Emo26.gif שאלה..

תגידי.. למה עברתם לגרמניה
ההורים שלך בשליחות או שירדתם מהארץ
[אם את תוהה, אז לא, ממש ממש לא אכפת לי, אני לא מאלה שיבואו ויאשימו אנשים בגלל שהם בחרו לא לחיות בישראל] תוך חודשיים
גם לקרוא וגם לכתוב וגם לדבר...
גאד
כל הכבוד לך
אגב
קראתי את ההודעה שלך על הטיול ואני באמת חושבת שזה מוזר שעם שלם נגד ארצות הברית
זה נשמע נורא מוזר.. כל הקטע עם הקולה והכל.. אני שמחה שנהנית
, לארה.

נעמצי

New member
תשובה../images/Emo26.gif פחחחחח

קודם כל, שלא תביני לא נכון. הגרמנית שלי עדיין דפוקה לחלוטין, אני פשוט מרגישה התקדמות. אני עדין מדברת כמו שהעולים החדשים בארץ מדברים- " אני להיות שמחה" , וכאלה. גאד- זה כל כך מביך כשמתפוצצים לך מצחוק בפרצוף. לזכותם יאמר שהם מאד מנומסים ורובם צוחקים עלי רק מאחורי הגב. אבל אני קוראת קצת, ומדברת קצת. ויש לי תרגומון אלקטרוני צמוד. ואני משתמשת מלא באינטרנט באתר freetranslation אבל משבוע לשבוע אני מתקדמת- זה חייב להיות ככה עם 4 שעורים פרטיים כפולים בשבוע בגרמנית, ועם זה שבטלויזיה פה כל תכנית מדובבת לגרמנית- אפילו 24 מדובבת פה. גאד, זה נורא. אבל ירדנו מהארץ וזה לא מבחירה שלי, אני שונאת את זה אבל עד גיל 18 אני תקועה פה במדינה הנוראית הזאת. יום אחרי יומולדת 18 אני חוזרת לארץ. אבא שלי , שאני לא אקלל אותו בפורום הזה כי אולי הוא צופה בי פה, החליט כי יש לו עבודה פה. ומכיון שאמא שלי לא בעולם הזה לצערי הרב אני חיבת ללכת אחרי הראש ה -------- שלו.

justnoa

New member
שמעי... אני חייבת לומר משהו

כמה שאני חושבת שכל הכבוד לך על זה שאת לומדת שפה חדשה לגמריייי.... שלא כמו רובנו פה (אם לא כולנו, אני אין לי מושג בגרוש, מצטערת... אם עוד מישהו פה התחיל בשפה חדשה לגמרי אז גם כל הכבוד לו!) אבל את לא חושבת שאת יורדת קצת חזק מדי על אבא שלך????? לקלל אותו??? לפי מה שאני קוראת פה, ובטח הסתבכתי בכמה דברים את עשית לו שביתת רעב, טריקות דלת, לא יודעת מה... הוא אבא שלך! הוא רוצה, תאמיני לי אך ורק לטובתך... גם אני ממש לא בעד ולא הייתי בעד המעבר שלי לניו זילנד והכל אבל אני לא עושה להורים שלי קטעים כאלה, אני אמנם עצבנית הרבה מהזמן ולפעמים ממש אבל ממש ממש לא נחמדה אליהם, אבל זה לא בגלל שום דבר אחר חוץ מייאוש בגלל שקשה לי, וגם להם קשה ואני יודעת את זה (גם אם הם חושבים שאני לא יודעת את זה) אני חושבת שאת מציגה את אבא שלך קצת באור ממש לא יפה, כי בסך הכל גם לו קשה, אני בטוחה שהוא לא רצה לעקור את הילדים שלו ממקום כלשהו ולעבור למשהו שגם הוא צריך ללמוד שפה חדשה (אלא אם כן הוא ידע גרמנית גם קודם... אני לא יודעת) אבל עכשיו אמרת גם שאמא שלך לא איתנו (שאגב אני ממש ממש ממש מצטערת
)אז תתארי לך כזה מצב... לעבור בלי אישתך, רק עם הילדים (אני לא יודעת כמה ואם יש לך אחים או אחיות) לארץ חדשה לגמרי ואתה רוצה שיהיה לילדים שלך רק טוב ואתה צריך גם לפרנס אותם בשביל זה, את לא חשובת שזה קשה נורא לראות בת אחת שממש נגדך? מצטערת שהתערבתי, ומצטערת באמת שדחפתי את האף שלי יותר מדי, אבל אני חושבת שאת צריכה גם לנסות להבין את הצד שלו לכולם קשה... גם הוא עזב חברים, וגם הוא עזב מקום שהוא בטח היה בו יותר זמן מאשר את היית בו וגם וגם וגם מצטערת... בבקשה לא להתנפל עליי

נעמצי יש לי רעיון בשבילך

חברה שלי גם הייתה במצב שלך. דווקא בארץ דוברת אנגלית אבל היה לה רע מאוד והיא כל הזמן רבה עם ההורים שלה ובכתה וכל זה. בסוף היא חזרה לארץ בלי המישפחה והיא גרה אצל הדודה שלה בישראל וההורים שלה משלמים לדודה כאילו שכר דירה על הילדה והוצאות וכל זה. אולי לא כדי לך לחכות עד גיל 18 ואולי אבא שלך יסכים לסידור כזה כבר עכשיו

למעלה