I'm Back Baby!

האגוש

New member
I'm Back Baby!

פירושירים #14
טוב, בגלל שביקשתם כ"כ יפה, פירושירים חוזרת בפעם המליון
. זו באמת פינת נסיון הפעם, לראות אם באמת יש שיתוף פעולה. אם לא, אז הפינה תחזור לארכיון החביב של הפורום
. הפעם אני מבקשת שתפרשו את אחד השירים האהובים עלי...לאונרדו. איך אתם רואים אותו? מה אתם חושבים עליו? אוהבים/לא אוהבים? [נו באמת, מי לא אוהב את השיר הזה?
] על מה/מי הוא גורם לכם לחשוב? שתפו אותנו בכל מה שאתם מוצאים לנכון.
מקווה שיהיה שיתוף פעולה הפעם
הגר

האגוש

New member
כמובן ששכחתי משהו..../images/Emo3.gif

לפי התקנון של תפוז, אפשר להשתמש במילים לשיר לצורך ניתוח, אז הנה המילים: לאונרדו יודע הקסם עובד בקולנוע, יש לו אקדח מתנת יום הולדת, הוא משתמש בו כמו שרק הוא יודע. אם בא לכם להיות חברים שלו בחורף הזה, הוא החליט לספר את מה שיש לו בלב, מה שכואב. בקיץ הבא הוא יהיה באירופה כי שמה לא חם, והוא לא צריך לפחד מה יגידו כולם. אם בא לכם להיות חברים שלו בזמן הקרוב, הוא יעשה לכם טוב. ביום שישוב עייף ועצוב, תזכרו שיש אנשים יותר חלשים. היא רועדת בחדר אז אל תדליק את האור, עכשיו היא בסדר. לאונרדו בטוח הלב לא צריך לנוח. ושוב מתאהב, ארמונות באויר מוות בטוח זה מוות מהיר.

הינה החפירה ההזויה שלי

לאונרדו יודע הקסם עובד בקולנוע יש לו אקדח מתנת יום הולדת הוא משתמש בו כמו שרק הוא יודע אני רואה בשיר הזה מחאה כלפי העולם במבנה של מודעת דרושים. ליאונרדו כביכול מציע את עצמו לעולם, הוא לא טיפש, הוא אף מאיים על הסביבה[אקדח], הוא רוצה להצהיר לכל העולם שכבר לא אכפת לו ממה שיחשבו, וכן, הוא יודע שהקסם עובד בקולנוע, זה כבר לא כל כך מעניין אותו. אם בא לכם להיות חברים שלו בחורף הזה הוא החליט לספר מה שיש לו בלב מה שכואב בקיץ הבא הוא יהיה באירופה כי שמה לא חם והוא לא צריך לפחד מה יגידו כולם בהמשך לבית הראשון ההקדמה לפזמון היא בעצם ה"תכלס" של השיר, למה בעצם ליאונרדו פה? הוא החליט לספר את מה שכואב לו והוא לא מפחד ממה שיגידו כי הוא נוסע לאירופה בעוד שנה וחצי. הוא פותח את כל תיבות הפנדורה שיש לו מבלי לחשוב כמה צעדים קדימה, מבלי לחשוב שיש לו עוד שנה וחצי של אנשים שלא רוצים בטובתו, "כולם", שכל הזמן אומרים עליו דברים. הוא מסווה את הסיבה, שוב, הוא לא רוצה שאנשים ירגישו עליונים ושרק בגללם הוא עוזב, "כי שמה לא חם", תירוץ נסבל ופתטי. אם בא לכם להיות חברים שלו בזמן הקרוב הוא יעשה לכם טוב ביום שישוב עייף ועצוב, תזכרו שיש אנשים יותר חלשים שוב, ליאונרדו מציע את עצמו. משתלם לכם להיות חברים של ליאונרדו, בשנה וחצי הקרובות הוא יהיה חבר שלכם ויעשה לכם טוב, אתם תגנו עליו מפני "כולם" והוא ייתן בחזרה, יעשה לכם טוב. וביום שישוב מאירופה, הוא יחזור בגללכם, כי הוא חלש ולא מסוגל בלעדיכם, הוא נאמן ומסור. היא רועדת בחדר אז אל תדליק את האור עכשיו היא בסדר מסתבר שיש גורם שלישי בחייו של ליאונרדו, מישהי. היא שמעה שהוא נוסע לאירופה וקשה לה עם ההחלטה, אך היא לא רוצה שהוא יידע שכל כך קשה לה, כנראה ידידה שלו ולא חברה. מנסה להרגע מבלי לגרום למהומה. לאונרדו בטוח הלב לא צריך לנוח ושוב מתאהב ארמונות באויר מוות בטוח זה מוות מהיר ליאונרדו רוצה להתאהב, הוא מנסה ומנסה ובונה לעצמו ארמונות באוויר, אך ברגע הפרידה, כמו פלסטר שצריך למשוך מהר, הפרידה נמשלת למוות. צריך לסיים עם זה מהר כדי שזה יהיה בטוח לשני הצדדים. אם בא לכם להיות חברים שלו בזמן הקרוב הוא יעשה לכם טוב ביום שישוב עייף ועצוב, אתם תזכרו שיש אנשים קצת יותר חלשים היא רועדת בחדר אז אל תדליק את האור עכשיו היא בסדר היא לא צריכה אותך יותר, אבל רוצה שתשאר שוב, הידידה שבעצם, ליאונרדו מנסה להתחמק ממנה בין השורות[כמעט ולא מוזכרת אך נהפכת למרכז השיר] מנסה להיות קשה להשגה, היא לא צריכה אותו יותר, עכשיו שהוא בוגד ועוזב אותה לטובת אירופה, אבל בכל זאת, היא רוצה שהוא יישאר. וואו, כאלה חירטוטים מעולם לא רשמתי, אבל היה כיף
גו הגר, גו!

נריוש1

New member
סחטיין../images/Emo45.gif

כיוון מעניין, אף פעם לא חשבתי על זה ככה. ממש יפה. (לא הבנתי מאיפה הגעת לשנה וחצי..?)

הסבר../images/Emo3.gif

אם בא לכם להיות חברים שלו בחורף הזה הוא החליט לספר מה שיש לו בלב מה שכואב בקיץ הבא הוא יהיה באירופה כי שמה לא חם והוא לא צריך לפחד מה יגידו כולם בין החורף הזה, נניח ינואר
לקיץ הבא, נניח יולי
יש שנה וחצי.

נריוש1

New member
למה?

אה, אולי את מתכוונת לקיץ הבא- ז"א לא הקרוב, אלא זה שאחריו.. כי בשבילי "הקיץ הבא" זה הקרוב... אח, טוב שיש לנו על מה לחפור

itarog

New member
וואו, עמוק :p

אהבתי שלקחת את האקדח כאיום על הסביבה, כי אני תמיד את ראיתי את זה כאיום עצמי.. וזה שהפכת את הידידה/חברה למרכז השיר :)

B a 7 a K

New member
אחרי הלילה הזה. רוצה. כ"כ רוצה. ../images/Emo7.gif

לאונרדו הוא בחור. שיר ההומו שמתאר אותי הכי טוב ועושה לי עצוב. "הקסם עובד בקולנוע"... שורה שאני כ"כ מתחבר אליה. הקולנוע בונה עולם בדיוני ומנסה ברוב המקרים להכניס את הצופה אל העולם הבדיוני אותו הוא בונה. ללאונרדו, ההומו שנמצא בארון, הקולנוע קורץ. הקולנוע הוא כל מה שמותר, אין גבולות. יש קסם. הקסם הזה מושך את לאונרדו, כיוון שאין בו גבולות ולאף אחד לא אכפת ממה שיש לו לספר ולא ייחסו לזה כזאת חשיבות. אם נלך רחוק יותר, אולי השם נבחר בגלל שהוא שם לא שגרתי, שמתאים יותר לשחקן קולנוע (בשליפה - לאונרדו דיקפריו?). "ויש לו אקדח, מתנת יומולדת..." - נו, אפשר לפרש את זה בכ"כ הרבה כיוונים. בכיוון ה'שואב' והצפוי - לאונרדו משתמש ב'אקדח' שלו בדרך שרק הוא יודע (ועוד עשרה אחוז מאוכלוסיית העולם, ואולי יותר). או שהאקדח יותר מייצג את הסוד, במובן המטאפורי. משהו שהוא נולד איתו וצריך לשמור לעצמו, בינתיים. "אם בא לכם להיות חברים שלו בחורף הזה..." - לאונרדו "נולד מחדש", מסיבות שאפשר להבין בהמשך. החורף הוא עונה רומנטית, סוג של מוטיב בשירי עברי. החורף הוא התחדשות. הקריאה היא להיות חברים של לאונרדו, כי כנראה שהוא חושש לאבד את החברים הנוכחיים שלו. "הוא החליט לספר, את מה שיש לו בלב.." - אני מייחס את זה להומוסקסואליות, אבל אפשר להתייחס לכל דבר אחר. הוא מחליט לספר סוד גדול שיערער את העולם שלו, ולכן הוא מרגיש שהוא צריך להוציא את זה ו"להיוולד מחדש", הסוד הזה יהפוך אותו לאדם אחר. "בקיץ הבא הוא יהיה באירופה, כי שמה לא חם..." - אירופה, מקום מרוחק. "לא חם" - הכוונה היא לא רק כפשוטה, לדעתי, אלא פשוט העובדה שיש שם אנשים אחרים, האווירה אחרת. "הוא לא צריך לפחד מה יגידו כולם". הוא בורח מה"קיץ" - בארץ. תפיסות העולם, הבורות, כל מה שהוא מפחד שלא יכבד את מה שהוא רוצה לספר, אל החורף באירופה - מקום חדש, אווירה חדשה. אנשים חדשים. חופש מוחלט. אירופה.
"אם בא לכם להיות חברים שלו בזמן הקרוב..." - שוב, קריאה לחברה. מפחד להישאר לבד. מבטיח שהוא יעשה לכם רק טוב. "ביום שישוב, עייף ועצווב, תזכרו שיש אנשים יותר חלשים..." - בסופו של דבר הוא יצטרך לחזור אל המציאות שלו. הוא קורא לאנשים שנוכחים בה לזכור שהוא נמצא בעמדת חולשה, כי הוא מפחד מהתגובות שלהם. כי קשה לו לחשוף את עצמו, אבל הוא חייב, כי זה "מה שכואב". "היא רועדת בחדר, אז אל תדליק את האור..." - "היא" - מייצגת כל אדם, לדעתי, בן או בת. כל אדם קרוב ששומע את מה שיש ללאונרדו לספר ונאלץ להתמודד עם זה. לבד, בחדר, בחושך. בסופו של דבר, כבר לא צריך אור. החושך הוא גם סוג של חופש - מחשבתי, אישי. לא צריך לראות הכל, לא צריך לחשוב על הכל. בסוף היא תהיה בסדר, והיא לא תצטרך אותו. "לאונרדו בטוח, הלב לא צריך לנוח, ושוב מתאהב..." - לאונרדו הוא בחור תמים. מי מאיתנו לא מכיר את הקטע הזה, שהוא מרשה לעצמו להתאהב בלי לחשוב. שהוא מפרש לא נכון מסרים מהצד השני, ומתחיל לבנות "ארמונות באוויר" - תוכניות לעתיד, למה שהוא חושב שזה הולך להיות. גם אם זה לא בהכרח, ואפילו ברוב המקרים, לא נכון.
"מוות בטוח זה מוות מהיר" - כל מילה מיותרת. כמה שהמציאות מכה יותר מהר, ככה יותר קל "למות" מהר, בלי ייסורים, בלי כאב, בלי התמודדות. למות, ואולי להיוולד מחדש. שיר על בחור תמים בעל סוד מסוים, שהולך לחשוף את הסוד הזה, לשנות חייו ולהיוולד מחדש, למה שנראה לו טוב יותר, חופשי יותר, אמיתי יותר. בדיוק כמו מה שרואים בקולנוע. הוא צריך הפוגה, ולכן הוא מחליט 'לברוח' למקום רחוק, שבו לא מכירים אותו ולא אכפת לו מה יגידו על זה. הוא רוצה חברה, הוא מפחד להישאר לבד. השיר הוא דיאלוג בינו לבין הסביבה, הסביבה בכלל והסביבה שקרובה לו. הוא משווע לקשר וחברויות, מבטיח שיש לו רק טוב להציע. הוא מאוד נאיבי, ולא יודע "לשים גבולות" ללב שלו (מי מאיתנו יודע, בעצם?) הוא שבוי במצב טראגי שבסופו ברוב המקרים הוא יתאכזב שוב ושוב. הוא יודע שבסוף הוא יצטרך לחזור למציאות וכן להתמודד עם "מה שיגידו כולם", הוא מבקש הבנה והתחשבות, מבקש לא להישאר לבד. מסיים באופטימיות. תוספת ההופעה רק מדגישה את האופטימיות... או אולי פסימיות של הצד השני. "היא" - הסביבה, לא תהיה תלויה בך יותר. לאונרדו יהיה אדון לעצמו... היא רוצה ש"תישאר", מה שהיא מכירה וקרוב לה, אבל היא לא צריכה אותך. ויהיה. יהיה קשה, יהיו רעידות, אבל בסוף... יהיה בסדר.
זהו. מצטער שהגזמתי... זה פשוט. כ"כ עכשיו. כ"כ מה שעברתי, כ"כ מה שראיתי. כ"כ מה שאני הולך לעבור. השיר שלי, בלי ספק. מקווה שהארתי למישהו משהו. ברק.

itarog

New member
לאונרדו דיקפריו, אה?

חה, מסכים עם זה שזה שיר הומו. "אקדח = סוד" כאילו סוד שפוגע באנשים, היציאה מהארון שתמיד מפחידה, שתמיד כדור יכול להפלט פתאום ההתחננות לקבלה גם מתאימה והכי כואב הארמונות באוויר, "מוות מהיר זה מוות בטוח" :\

שירני27

New member
לי הארת המון..

תודה! באמת שעכשיו אני שמה לב לדברים שקודם לכן לא התעמקתי.

נריוש1

New member
יפה, חכם, עמוק.

וזה כזה שיר שאפשר לפרש אותו במיליון מובנים.. מדהים.

מי אוהב אותך?../images/Emo99.gif

ממש פירוש שצריך לחשוב עליו הרבה אחרי, אולי שנים אחרי כדי להבין את הסיטואציה
אתה איכותי, אתה. ובקשר לליאונרדו דיקפריו - הגר, תגידי לו! אני עליתי על זה ראשונה!

למעלה