ILS

the html man

New member
ILS

שלום
אני עד הזמן האחרון לא ניסיתי אף סימולטור, אבל בגלל שיש לי את ה"ג'וק" הזה של המטוסים, ניסיתי לנסות. FS הוא בינתיים חלום רחוק, אז אני משתמש באיזה סימולטור אזוטרי (חינמי) בשם FlightGear. טוב נגמור עם ההקדמות... אני מנסה לנחות ב-SFO על 28R בצורה אוטמטית עם ILS (אני חושב שאפשר לנחות ככה אוטומטית, כפי שכבר אמרתי אני רק מתחיל אז אני לא בדיוק מבין
)... חיפשתי באינטרנט את התדר, מצאתי של-Localizer צריך לשים 111.70. אז שמתי ב-NAV1 את זה, וזה עובד. עכשיו הבעיה עם ה-Glide slope. אני גם לא יודע איזה תדר לשים, וגם איך משתמשים בזה? צריך לשים ב-NAV2? אולי בסטנד ביי של NAV1? תודה רבה!

eladי

New member
ככל הידוע לי-

תדר ILS (נחיתת מכשירים) לlocalizer מגדיר באופן יחיד את התדר ל Glideslope (וזה מכוון אוטומטית במקלט ה ILS) , כך שאין צורך לכוון שני תדרים, אלא מספיק אחד. האם אתה מנסה לנחות, מקבל localizer ולא מקבל את סיכת ה glideslope ? לגבי MSFS, תוכל לרכוש ב 50 ש"ח את FS2002 או לחכות קצת ולקנות את FS2004 בגרושים (אחרי שיתייאשו למכור אותו במחיר של FSX). קנה את FSX רק אם באמתחתך מחשב עתיר ביצועים ו200+ ש"ח פנויים. enjoy, אלעד.

the html man

New member
אממ...

אוקיי המשחק הזה ממש מוזר... זה כאילו שההגה "פתוח" (כאילו הוא עושה את מה שאני עושה) אבל תוך כדי המחשב "מתקן" את הפעולות שלי... זה ממש מוזר... כי במאזנות (אני לא יודע אם זה מה שאני מדבר, אני תמיד שוכח איך זה בעברית... אני מדבר על מה ששולט בכיוון (וזה לא ה-Rudder)) זה כאילו נועל ואני לא יכול להזיז... נ.ב - אתם יכולים בבקשה להגיד לי אם המחשב ייסחוב את 2004?
גיליתי שאין לי מושג איפה לגלות את כל הפרטים של המחשב! (יש לי PC עם XP (וחולם על מק))... איפה אני אמור לבדוק (גם עם מידע על כרטיס מסך, זיכרון וכו') חיפשתי בגוגל ואין כלום... איפה לבדוק?
סליחה על השאלה הלא קשורה (והדיי מטומטמת), ותודה בכל מקרה

eladי

New member
הממ....

האמת שהשתמשתי ב FGFS בלי הרבה תקלות
יש קטע כזה של שליטה עם עכבר (אלא אם יש לך ג'ויסטיק) - וזה קצת מוזר. פרטים על המחשב תוכל למצוא ב dxdiag או שתוריד את everest ותמצא פירוט מדוייק על המכונה שלך. אין מה להתנצל, ואדרבא - השאלה די רלוונטית לדעתי.

the html man

New member
הנה הקובץ מ-dxdiag ../images/Emo26.gif

לדעתכם זה יצליח את 2004? וייראו טוב או שזה ייקרטע? תודה!

בהחלט בצורה סבירה ...

למעט הזיכרון הדי מועט , המחשב שלך בהחלט מספיק . על הגדרות סבירות אתה לא אמור להתקל בכל בעייה .

the html man

New member
מה זה נקרא הגדרות "סבירות"? ../images/Emo13.gif

וכמה מקום 2004 תופס? והכרטיס מסך מספיק טוב? אני חושב שזהו לזמן הקרוב
תודה

the html man

New member
נ.ב - שחכתי להגיד

שאנחנו בזמן הקרוב משרדגים את הזיכרון ל-2G, כך שהזיכרון פחות בעייתי

אז לגמרי ...

אני לא צופה שום בעייה שאתה עלול להתקל בה עם זכרון של 2 ג'יגה . עם הגדרות מקסימליות אתה יכול להשיג פריים רייט יפה של 20 עד 30 . עד כמה הכרטיס מסך חשוב ב FS9 ? לא כל כך . מבחינת הפריימים אני עם נייד של מעבד 2.0 , ג'יגה זיכרון אבל כרטיס מסך און-בורד חסר אמצעים ועדיין מקבל את כ 20 פריימים - דבר יפה מאוד ..

לגבי המשקל של FS9 ...

לאחר בדיקה עכשווית אצלי , התיקייה שוקלת 7 ג'יגה . יש מס' רב של אנשים שהסימולטור מזמן כבר חצה את קו ה 10 . הכל תלוי במספר התוספות שאתה מעמיס . אם אני זוכר נכון - התקנה נקייה היא בערך 2 ג'יגה .

eladי

New member
יסחוב לא רע

בשביל קונפיגורציה בסיסית או בינונית זה יסחב בהחלט... רצוי להמנע מתוספים כבדים. אני אישית ממליץ לשדרג (אם אפשר) כרטיס מסך ולהוסיף קצת RAM.

i d o r

New member
אין ILS למסלול 28R יש LDA

לפחות לפי הדפיות שיש לי... התדר שלו הוא 110.75, אל תשאל אותי מה זה LDA, נתקלתי בזה פעם אחת שאלתי ושכחתי כבר

almogi

New member
LDA ו ILS ל 28R ב SFO

ל 28R ב SFO יש ILS - ראה תרשים מצורף. לגבי LDA - אלו ר"ת של Localizer Directional Aid. זהו המרכיב האנכי (ימין-שמאל) בגישת ILS. משתמשים במושג LDA כאשר הכיוון של ה LOC אינו זהה לזה של המסלול (ובמקרה זה גם אין GS). זה יכול להיות בגלל מכשולים או אזור אסור לטיסה לפני המסלול. כאן כזה הגישה תתבצע בכיוון ה LOC עד מרחק מסוים מה Threshold ומשם בגישה ידנית. הדוגמא המוכרת ביותר לגישת LDA היא הגישה למסלול 19 בנמן התעופה ריגן בוושינגטון די סי (KDCA). כיוון המסלול הוא 185 מעלות, אבל עקב מגבלות טיסה (איסור לטוס מעל בנייני הממשל בוושינגטון) - הגישה מתבצעת ב Heading של 145 מעלות עד 1.6 מייל מהמסלול ואז פניה חדה ימינה ל 185 ונחיתת Visual. הגישה הזאת אינה נחשבת pricision approach (ההנמכה מתבצעת ב Steps). נחתתי שם מספר פעמים וזו חוויה נחמדה. מרתק גם לשבת בשדה ולראות את המטוסים נוחתים - נראה שהם באים ממש עליך ומתרסקים לתוך הטרמינל ואז בשניה האחרונה הם פונים ימינה ומתישרים מול המסלול. אגב - ביצוע הגישה דורש הסמכה מיוחדת כיון שהחמצה פירושה טבילה בנהר הפוטומאק...

../images/Emo45.gif

יצא לי בדיוק לטוס לשם השבוע בטיסה אונליין מאטלנטה עם 737-800 של דלתא . אכן גישה מעניינת ומאתגרת

ERJ PILOT

New member
לא מדוייק

1. שאתה בד"כ רואה אלו מטוסים שמבצעים את גישת: River Visual runway19 ולא LDA. -דומה אבל עדיןשתי גישות שונות, בLDA הם משתמשים כשהתנאים הויזואלים לא מתאימים לRiver visual. 2.ביצוע גישת הראייה או הLDA למסלול 19 לא דורש שום הסמכה מיוחדת, מה שכן, KDCA כמו KAVL או KROA הם שדות המוגדרים כ-Special Airports. על מנת שצוות המטוס יוכל להיכנס חוקית אל שדות אל, לפחות אחד מאנשי ה צוות צריך לבצע כניסה אחת לאותו שדה ב90 יום האחרונים או במציאות או בסימולטור. אם אף אחד מאנשי הצוות לא היה באותו שדה ב90 יום האחרונים עדין אפשר לטוס לאותו שדה אבל ישנה מגבלה לראות ולתקרת עננים.

atelem1

New member
FS2004 למכירה

אם הבעיה היא כספית, אני יכול למכור לך FS2004 חוקי לגמרי, וחדש בקופסה. אני מוכן למכור לך ב-50% מהמחיר בחנויות. אם אתה מעונין, צור איתי קשר במסנגר: [email protected]

meshoamam

New member
ובנושא קרוב - רשימת שדות ותדרים?

שלום, אחרי שקצת חרשתי את המסלולים בנתב"ג בנסיונות ILS (אחוז הצלחה די נמוך, אבל כמה נחיתות יצאו דווקא סבירות והן שמורות בווידאו אם מישהו מעוניין להאיר ולהעיר
) אני רוצה לנסות לראות עולם. מצאתי אתר שמרכז פרטים של שדות תעופה בארה"ב ובכלל זה גם את התדרים הרלוונטיים לגישות אליהם אבל לא מצאתי רשימה דומה ליתר מדינות העולם. יש בכלל חיה כזו? תודה! אסף.

למעלה