האמת היא שזה כן אפשרי וגם לא קשה (או כן ../images/Emo6.gif)
יש אפשרות קלה ואפשרות (מאוד...) קשה. הדרך הקלה: תפעיל AFCAD ותסגור את מסלול 12/30 לנחיתות והמראות, וזהו. לא תקבל יותר את מסלול 30. אגב - זה מצב ריאלי כי המסלול באמת סגור לרגל שיפוצים. כבונוס אפילו תקבל סימון של X צהוב בשני קצות המסלול.. הדרך הקשה: אם אתה רוצה שגם מסלול 26/8 וגם מסלול 30/12 יהיו בשימוש בו זמנית (ותוכל לבחור איזה מסלול שאתה רוצה) - אתה צריך לייצר קובץ AFCAD מסוג STAR לנתב"ג (למיטב ידיעתי אין כזה). AFCAD כזה 'מרמה' את הסימולטור וגורם לו לחשוב שאחד המסלולים נמצא בעצם בשדה אחר, במילים אחרות - מבחינת הסימולטור מסלול 30/12 אינו מצוי כלל בנתב"ג. זו כמובן 'רמאות' כי בפועל שני המסלולים כן נמצאים באותו שדה ואפילו ATC 'יודע' זאת ומאפשר לך לנחות עליהם.עושים את זה ע"י כך שמזיזים את נקודת היחוס של המסלול למרחק של לפחות 5 מייל מהשדה עצמו. זה לא פשוט כי צריך שהקו בין המסלול לבין נקודת היחוס יהיה בדיוק באותו heading של המסלול. התחלתי פעם אבל לא היה לי כוח לסיים - יש פה המון עבודה שחורה (שינוי AFCAD ואז Slew בסימולטור לבדיקה, יציאה מהסימולטור, שוב הרמת AFCAD ותיקונים, שוב כניסה לסימולטור...). אם מישהו רוצה ויש לו סבלנות והרבה זמן פנוי - שישלח לי PM ואני אפנה אותו למקורות איך ליצור קובץ STAR. קחו בחשבון שזה הרבה עבודה ודורש הכרות טובה עם תוכנת AFCAD ועם הדרך בה FS9 עובד (הכרת ה ATC SDK).