ILS 26 LLBG

jan777

New member
ILS 26 LLBG

היי חבר'ה, עשיתי טיסת IFR מגרמניה לארץ. כשהגעתי לכוון הארץ ביקשתי את מסלול 26 ILS הוא אמר משהו מוזר כאילו שאני אכוון את התדר אבל משום מה לנחות על 30 בראייה. לבסוף הוא נתן לי לעשות איזושהי הקפה ואז אישר לי לנחות על 30... אני הרי ביקשי 26 אז למה 30??? למישהו יש תשובה? תודה רבה לעונים!!!!

בבקשה ...

קישור לדיון שהתקיים בנושא , ישפוך לך אור על הנושא . בגדול - זה לא אפשרי אם שני המסלולים לא מקבילים .

almogi

New member
האמת היא שזה כן אפשרי וגם לא קשה (או כן ../images/Emo6.gif)

יש אפשרות קלה ואפשרות (מאוד...) קשה. הדרך הקלה: תפעיל AFCAD ותסגור את מסלול 12/30 לנחיתות והמראות, וזהו. לא תקבל יותר את מסלול 30. אגב - זה מצב ריאלי כי המסלול באמת סגור לרגל שיפוצים. כבונוס אפילו תקבל סימון של X צהוב בשני קצות המסלול.. הדרך הקשה: אם אתה רוצה שגם מסלול 26/8 וגם מסלול 30/12 יהיו בשימוש בו זמנית (ותוכל לבחור איזה מסלול שאתה רוצה) - אתה צריך לייצר קובץ AFCAD מסוג STAR לנתב"ג (למיטב ידיעתי אין כזה). AFCAD כזה 'מרמה' את הסימולטור וגורם לו לחשוב שאחד המסלולים נמצא בעצם בשדה אחר, במילים אחרות - מבחינת הסימולטור מסלול 30/12 אינו מצוי כלל בנתב"ג. זו כמובן 'רמאות' כי בפועל שני המסלולים כן נמצאים באותו שדה ואפילו ATC 'יודע' זאת ומאפשר לך לנחות עליהם.עושים את זה ע"י כך שמזיזים את נקודת היחוס של המסלול למרחק של לפחות 5 מייל מהשדה עצמו. זה לא פשוט כי צריך שהקו בין המסלול לבין נקודת היחוס יהיה בדיוק באותו heading של המסלול. התחלתי פעם אבל לא היה לי כוח לסיים - יש פה המון עבודה שחורה (שינוי AFCAD ואז Slew בסימולטור לבדיקה, יציאה מהסימולטור, שוב הרמת AFCAD ותיקונים, שוב כניסה לסימולטור...). אם מישהו רוצה ויש לו סבלנות והרבה זמן פנוי - שישלח לי PM ואני אפנה אותו למקורות איך ליצור קובץ STAR. קחו בחשבון שזה הרבה עבודה ודורש הכרות טובה עם תוכנת AFCAD ועם הדרך בה FS9 עובד (הכרת ה ATC SDK).

jan777

New member
אחי תודה על התשובה הארוכה

אני אבחר באפשרות הקלה חחח מן הסתם אבל תוכל להסביר לי איך אפשר לסגור אותו?? אני לא ידוע צאיך לעשות זאת...תודה לך!!!!!!!!!!!!

almogi

New member
אז ככה:

1. תוריד ותתקין את AFCAD מ AVSIM 2. תקדיש כמה דקות לקרוא את הreadme. 3.תפעיל את התכנה ותטען את ה AFCAD של נתב"ג. 4. Righclick על מסלול 12/30 ותסמן Closed for landings ו Closed for take-off 5. שמור את ה AFCAD החדש. שים לב שאסור ש FS9 ירוץ בזמן שאתה מבצע את זה. הערה קטנה: יש מקרים בהם ATC מתעלם מהעובדה שהמסלול סגור ובכל זאת מפנה לשם מטוסים. במקרה כזה אם אתה מרגיש צורך עמוק לנחות על 26 אתה יכול פשוט למחוק לגמרי את 12/30.

jan777

New member
הורדתי את הקובץ שנקרא:llbg_afcadfix,

הוא שוקל 15 ק"ב. ברידמי הוא ביקש להוסיף רק את הקובץ שבתוכו לסינרי של נתבג,כך עשיתי ולא מצאתי איפה ללחוץ על הגדרות המסלול ולסגור אותו לנחיתות והמראות...תוכל לעזור לי??? תודה רבה לך אתה לא יודע כמה זה עוזר!!! חחח ושבת שלום!!! אגב, למה כתבת בהתחלה שזה קל? את האפשרות הקלה אני לא מצליח חחחחח

למעלה