IHttpHandler

SpecialNight

New member
IHttpHandler

מספר מומחים ל .Net אמרו לי שיותר יעיל להשתמש בזה... הנה ציטוט מתוך קטע: ASP.NET יותר מהירה, זה לא נתון לויכוח, זו עובדה. הבעיה היא המתכנתים. כמו שאמרתי שוב ושוב, שימוש ב-Web Forms ו-Controls אכן יגרום להאטה עצומה והעברת המון מידע ללא שום נחיצות, ולכן במצבים כאלה ASP קלאסי עלול לתת תוצאה טובה יותר. אבל אם נמנעים מ-ASPX ומה-controls, ומשתמשים רק ב-IHttpHandler אין בכלל תחרות. לא בפיצ´רים ולא במהירות אז מה זה בדיוק IHttpHandler? ובמה זה באמת יותר יעיל? תוכלו אשמח לקבל מאמר טוב בנושא שמלמד להשתמש בזה. - (רצוי שלא מ Msdn אבל אם אפשר אז יתקבל בברכה). תודה.

Admini

New member
טעות בידך

הפקדים הם דבר שאולי מודגש, אבל שולי. אפשר לנצל את מלוא היכולת של ASPX בלא WebForms

אבי דקל

New member
כולנו ממתינים למוצא פיך... ../images/Emo13.gif

איזה יכולות יש ל ASPX ללא WebForms ?

Admini

New member
הכל

עבודה מול DB, עבודה מול XML ושות', תאריכים (כולל עבריים כמו שיישמתי בפורום שלי), עבודה עם גרפיקה (System.Drawing) ועוד תן דוגמא של משהו, ואני אראה לך איך מיישמים אותו ללא WebFicsa

אבי דקל

New member
אני מדבר על ASP.Net לא על

דוט נט באופן כללי. אפשר לעבוד מול DB, XML וכו' וכו' - אבל אם אני כותב אפליקציות/אתרים לאינטרנט בטכנולוגיית דוט נט, מן הסתם אני אשתמש ב ASP.Net. והצורה של ASP.Net להעביר את המידע ללקוח (טפסים באת, מידע, וכו') היא באמצעות Html,פקדים ו Web Forms, הכל על גבי Web Forms.

Admini

New member
אני מדבר על ASPX

הרי לך אתר שמשתמש בצורה מינימלית ב-WebFrogs. חלקו הקטן כתוב ב-ASP מטעמע עצלנות אבל אותך זה לא אמור לעניין. תתרכז בפורומים (ולא בעמוד הראשי שלהם שהוא ASP עתיק)

אבי דקל

New member
אתה לא מדבר לעניין... ../images/Emo13.gif

אשאל שאלה אחרת, כשמדברים על טכנולוגיית ASP.Net 1. מדברים עם פיתוח אתרים/אפליקציות לרשת - האם נכון ? 2. התצוגה ללקוח ב ASP.Net היא בעזרת דפי aspx - האם נכון ? 3. על הדפים מופיעים הפקדים (צד שרת ולא צד שרת) - האם נכון ? 4. הלוגיקה, עבודה מול DB, עיבודים וכו', מתבצע בשרת, ומוחזר כפלט בדרך כלל לדפים הנשלחים ללקוח - האם נכון ? אם תוכל לענות צודק/טועה עבור כל סעיף, זה יקל עלי את ההבנה
תודה אדמיני.

Admini

New member
כמובן

1. מדברים עם פיתוח אתרים/אפליקציות לרשת - האם נכון ? כן 2. התצוגה ללקוח ב ASP.Net היא בעזרת דפי aspx - האם נכון ? כן 3. על הדפים מופיעים הפקדים (צד שרת ולא צד שרת) - האם נכון ? כן 4. הלוגיקה, עבודה מול DB, עיבודים וכו', מתבצע בשרת, ומוחזר כפלט בדרך כלל לדפים הנשלחים ללקוח - האם נכון ?כן אולם, לא נעשה פה כל שימוש ב-form runat=server וחבריו הנלוזים, אלא אם כן יש לזה סיבה (למשל: העלאת קבצים; למשל: טופס הרשמה/שליחת הודעה בפורום ששם יש לזה הצדקה).

SpecialNight

New member
אם זה מטעמי נוחות אז אין לשום

דבר הצדקה,ההצדקה פה באה לידי ביטוי ביעילות. השאלה היא מה אתה בוחר,שיהיה לך נוח או שיהיה יותר יעיל.

Admini

New member
לא הבנת אותי

אני משתמש ב-WebForm איפה שיש לו מקום, ולא בכל עמוד כמו שרבים עושים. לפעמים הפגיעה ביעילות היא מינימלית עד לא קיימת, ואז כדאי. השיטה שלי היא אובייקטים דמויי שרת שמבוססים על String אחד (שמחליפים אתasp:label או asp:textbox וחבורתן הנלוזה) לגבי העלאת קבצים - ב-.net הדרך הכי יעילה לעשות את זה זה WebFrog אז אני משתמש בזה.

אבי דקל

New member
התגובה שלך היתה ספציפית לגבי

האתר שלך, או באופן כללי ? מה שאני בעצם מנסה להבין הוא, פרט לשיקולי יעילות של מתי להשתמש ב runat=servr ומתי לא, האם ASP.Net כולל דברים נוספים פרט לעיבוד נתונים בצד שרת, ויצירת eb Forms ללקוח...

nattygur

New member
כן, הוא כולל

1) הכל כולל הכל (Code behind וקבצי ASPX) הופכים ל Assemblies וקוד מכונה בסופו של דבר. 2) יש לו מנגנוני Cache יעילים יותר. 3) ב IIS 6.0 יש לו HTTP.SYS ברמת מערכת ההפעלה. הוא לא דורש העברת בקשות מ IIS. 4) שימוש ב OO גורם לכתיבה יותר נוחה תוך כדי אפשרות לשימור קוד ושילוב תשתיות. 5) Late binding ב ASP, זוכר מה זה ? מעבר לזה כמו כל דבר ב NET. הרוב מושג בזכות ה CLR

אבי דקל

New member
נתי, אבל...

מה שהזכרת זוהי הטכנולוגיה מאחורי הקלעים, מאחורי הקלעים ניתן לכתוב קוד צד שרת, ניתן לכתוב OO, הקוד מתקמפל, יש Cache, נתן לעבוד מול DB עבודה ב XML ועוד ועוד. אבל בסופו של דבר, כל מוצג ללקוח (ב 90% מהמקרים) ע"ג Web Forms - לא ?

nattygur

New member
כל מה שהצגתי אלו יתרונות אשר

קיימים ב ASP.NET. התצוגה היא אכן על גבי WebForms שאם בונים אותם מתוך ידיעה איך הם פועלים יוצרים אפליקציה מהירה. בקיצור WebForm כולל Server side events וגרורותיו הם אחד מיכולות ASP.NET...

nattygur

New member
ממשק פשוט אשר אם

ממשים אותו במחלקה, רושמים את המחלקה כמטפלת ב קובץ עם סיומת מסוימת ומפנים את הסיומת הזאת ב IIS ל ASP.NET מאפשר טיפול בבקשות אשר מגיעות לשרת עם סיומת נתונה. למעשה אלמנטים ב ASP.NET ממשים את הממשק הזה לדוגמה חלון (Page). דרך אגב לכן HttpContext.Current.Handler מצביע על הדף הנוכחי.

אבי דקל

New member
המטרה היא לאפשר טיפול שונה

בסיומות שונות ? למשל, אם מגיעה בקשה לדף עם סיומת natty, אז בעזרת HttpHandler אני מחליט מה יבוצע לקובץ זה (למשל - לבצע עיבוד ולהחזיר GIF) ? 1. זו אכן הכוונה ? 2. ואם אכן זו הכוונה ומימשתי אותה במחלקה מסויימת, כיצד ה IIS יודע על כך ? (צריך לקנפג אותו ?)

nattygur

New member
כן, כן וכן

יש כאן קישור למאמר שצירפתי היום עם כל המידע. קרא ותהנה ...

Admini

New member
בד"כ כן, אבל אין שום חובה לעשות זאת

תעיף מבט פעם על הפורום שלי, חוץ ממסך שליחת הודעה ועדכון פרופיל אין אפילו WebFrog אחד.

למעלה