IFR TO LLIB

מה הבעיה?

כאשר תחשב את הלחץ המופיע במד הגובה 30.12 ותוריד 29.92, תקבל את הנתונים שאתה רוצה לקבל.....

בברכה - יוסי

ציפיתי לתשובה זו

מפל הלחץ הוא 27 מיליבר ל-1,000 רגל.
30.12 לעומת 29.92 הם 7 מיליבר.
7 מיליבר מסבירים 250 רגל.
עדיין ישנה סטיה של 200 רגל, ואליה כיוונתי.

דוד.

דוד יקירי

אם לא תבלבל בין אינצי'ם למיליבר, אולי תקבל את התוצאה הנכונה פחות או יותר................:)

בברכה - יוסי

נראה לי שאתה צריך לבדוק שוב את עצמך

ובטח ובטח את הטרנספונדר

אני חזק בחשבון. אל תנסה אותי.

דוד.

אני משוכנע שאתה חזק בחשבון....

השאלה היא אם אתה מספיק חזק לדעת:
1. באיזה תאריך היתה הטיסה הזאת
2. מה הייתה הטמפרטורה בגובה 6,000 רגל ביחס ל ISA
3. כמה מזייף מד הגובה של המטוס - אם בכלל (על הקרקע הוא מראה קריאה מדוייקת, לא חובה שיראה כך בגובה, ועל כן מד גובה עובר כיול מידי שנתיים)

וחוץ מזה, 30 רגל (27 ליתר דיוק) ל - 1,000 רגל זו הערכה משוערת היכולה להשתנות.

בברכה - יוסי

מרוב ויכוחים שכחת מה שאלתי

השאלה היתה: "איך אתה מסביר הבדל של 450 רגל בין מד הגובה לבין מה שמשדר הטרנספונדר?"
אתה מתחיל לתת קצת רמזים לתשובה, אבל עדיין לא ממש משכנע...
התאריך אינו משנה דבר וחצי דבר.
הטמפרטורה בגובה 6,000 ביחס ל-ISA עובדת במידה שווה על מד הגובה ועל הטרנספונדר, כך שגם היא אינה מסבירה את הפער.
מה שברור הוא, ששני המכשירים אינם מדייקים באותה מידה. יכול להיות שרק אחד מהם מזייף ויכול להיות ששניהם, כל אחד בכיוון אחר.
שווה בדיקה.

דוד.

תתפלא, התאריך הכי חשוב....

על מנת לבדוק את הטמפרטורה ששררה באותה עת..........................:)

נ.ב.
איזה ויכוחים? אני בסך הכול נהנה........................:)

בברכה - יוסי

אם אתה נהנה אז אמשיך

חשוב לבדוק מה היתה הטמפרטורה בתאריך מסוים כאשר ברור שאין לה כל משמעות?
אסביר ברחל בתך הקטנה:
טרם ההמראה הטרנספונדר מכויל לפי 29.92 ומד הגובה לפי 30.12. אמור להיות ביניהם פער של 250 רגל. אתה יכול לבדוק זאת גם כעת, אם המטוס נמצא על הקרקע.
פער זה אמור להישמר לאורך כל הטיסה, ואין זה משנה מהם תנאי מזג האויר, כי כל מה שמשפיע על מד הגובה אמור להשפיע במידה שווה על הטרנספונדר.
זה הכל.
דוד.

רמי בר1

New member
תן הסבר לאהבלים בבקשה.מה זה אומר הטרנספונדר מכוייל ...

יש אפשרות לכייל גובה בטרנספונדר,או שהוא מכוייל מראש ללחץ סטנדרטי?
ומד הגובה מכוייל,זה לגובה הרצליה?
ואם פלוטו נותן לו לחץ שאותו הוא מכייל רק במד הגובה,שוב הפער משתנה.
אז אם זה לא מדוייק,מה שווה הגובה שמשדר הטרנספונדר?

טל ר

New member
לחץ סטנדרטי תמיד

כך שיהיה זהה בין מטוסים שונים ולא תלוי בכיול על ידי הטייס. דרך אחרת להבין את זה היא שהטרנספונדר מחזיר גובה לחץ, לא גובה.
זה מדוייק לגמרי - השאלה היא מה המטרה שלו.
פלוטו יודע איזה לחץ קיבל הטייס - כך שניתן לראות על פי הגובה בטרנספונדר מה הגובה בפועל של המטוס על פי הלחץ המכוייל.
מטוס אחר לא יודע איזה גובה קיבל (או כייל) הטייס - כך ש-TCAS יודע מה הפרש הגבהים בין מטוס אחר לבינו (על פי השוואת גובה הלחץ).

עכשיו הבנתי!

מילים אחרות אליבא דאמירתך, אין משמעות לטמפרטורה, אפילו אם היא שונה מהותית מה-IAS כתוצאה מאינוורסיה לדוגמא?

בברכה - יוסי

דוד יקירי

אם התכוונת ל" א-בראוו!! " שלך שאתה מסכים שיהיה שינוי כתוצאה מטמפרטורה שאיננה לפי ה-ISA אז יופי טופי, ואם התכוונת ההיפך, נו, אז יש לך בעיה עם אחד מגדולי המומחים במטאורולוגיה
(ובכלל בתיאוריה לטיס) הנמצאים היום במדינה.

בברכה - יוסי

שוב אתה מפספס

כל שאני אומר הוא, שהפרש הגבהים בין שני המכשירים על הקרקע כתוצאה מכיול לחץ במד הגובה, השונה מ-29.92, צריך להשמר לאורך כל הטיסה אם שני המכשירים תקינים. השינוי כתוצאה מטמפרטורה שאינה לפי ה-ISA צריך להשפיע באופן שווה על מד הגובה ועל הטרנספונדר.
עכשיו לך למטוסך, כייל 29.92 על מד הגובה וראה אם הוא מראה מה שהטרנספונדר מראה. אם יש הפרש, לפחות אחד המכשירים מזייף. אם אין הפרש, אך בטיסה בגובה כן נוצר הפרש, לפחות אחד המכשירים אינו תקין.
דוד.

טל ר

New member
תהיה בריא, דוד

יש לך סבלנות אין-קץ, אני לא הייתי מסוגל להתדיין בסיגנון החידון והרמזים.
&nbsp
עניינית, אתה צודק - הטרנספונדר מראה גובה לחץ, ואין בין זה לבין מפל הטמפרטורות או הלחות או האינוורסיה שום קשר. השאלה שצריך לשאול היא אם מד הגובה במטוס היה מכוייל על 29.92 איטש, האם הוא היה מראה אותו דבר כמו הטרנספונדר, ואם כך, אם משנים את הכיול כשאתה טס בגובה 6,000 מ-29.92 ל-30.12, הכיצד תשתנה המדידה ב-450 רגל.

מזה הכל התחיל

תיאורטית, היה צריך להיות הבדל של 250 רגל בין הטרנספונדר לבין מד הגובה בגלל הכיול של מד הגובה ללחץ 30.12.
בפועל היה הבדל של 450 רגל.
ההבדל הזה יכול לנבוע מכמה סיבות. מה שבטוח הוא, שלפחות אחד המכשירים אינו מראה קריאה נכונה.
היות שהמטוס הוא של יוסי - הצעתי לו לבדוק את מכשיריו.
יוסי חושב שההסבר להבדל טמון בנתוני מזג האויר ואני טוען, שההסבר להבדל הוא בכשל טכני.

דוד.

רמי בר1

New member
ביום ראשון טסתי טיסת תעופה כללית.לאחר ההמראה,קיבלתי

הוראה לטפס ל-4000. בין שדה בוקר לטללים הודיע לי הבקר על תנועה נגדית בהפרש 500 מעלי.כשהתנועה הגיעה,הופתעתי מהמרחק האנכי שבין המטוסים.חשבתי שיראה יותר הרבה וזה נראה לי קרוב. בכזה מקרה,לא נעים לטוס עם מטוס שמד הגובה שלו אולי מזייף ב200 רגל.

דוד יקירי

ניסיתי, וכנראה שללא הצלחה לעורר דיון מעניין בפורום. חבל.

בברכה - יוסי

נ.ב.
ברור שאתה צודק לעניין המכשירים....................

למעלה