John LennonS
New member
If you can believe your eyes and...
קלישאות
אני לא אתן לכם עכשיו דוגמאות גסות לכך ש"דברים טובים נגמרים מהר", כי הדוגמא הטובה ביותר לכך היא השירים של ה Mamas and Papas. אחת הלהקות הטובות ביותר שייצר דודנו סם שמעבר לים (ויסלח לי הולדן שאני אומר את זה, אבל לדעתי להקה יותר טובה מ"נערי החוף"). John Phillips הצליח לייצר שירים בקצב מטורף בין שנת 65 ל-68 שעונים להגדרה 'צליל קליפורניה'. הסבר למתקשים
כדי להבין מי היו ה'אמהות והאבות' צריך להבין מי היו “The Rolling Stones”. למה? האבנים המתגלגלות הן כל מה ש'האמהות והאבות' לא... בעצם שניהם היו על סמים (אז כמעט הכל...). אם ל'אבנים המתגלגלות' יצא שם של ה'ילדים הרעים' של הרוק בזכותם האדיבה של קית' ריצארדס ומיק ג'אגר אז ל'אמהות והאבות' יצא בדיוק השם ההפוך. הסבר למטומטמים (אל תקחו אותי ברצינות...) The Mamas and The Papas הם להקה שהאסוסיאציה הקרובה ביותר אליהם, לדעתי, היא זמרים כמו Scott Mckenzie ששר ל'ילדי הפרחים' על"San Fransisco” וה Turtles ששרו בין השאר את “Happy toghther” ואת “She`d rather be with me”. מי אני ומה שמי?
האמהות והאבות הורכבו מהאם Mama Cass שהיתה ידועה גם בשמה היהודי Naomi Cohen. היא למעשה מי שלטעמי החזיקה את האמהות והאבות מבחינת הזימרה. כמו כן היתה האמא היפה Michelle Phillips, והיה את האבא John Phillips השרמנטי המסומם, השתוי והגלוי, שכתב את את רוב השירים ואל לנו לשכוח את האבא Denny Doherty השתוי (רק שתוי אם אפשר לציין...בעצם גם קצת מסומם) והסמוי והשקט יותר. תאמינו, תאמינו... “If you can believe your eyes and ears” הוא האלבום הראשון של האמהות והאבות ולא בטעות הוא נמצא בהיכל התהילה שלנו "100 אלבומי החובה"... John Phillips היה ללא ספק גאון מוסיקלי שידע להוציא מהאמא קאס את המיטב ומהלהקה את ההרמוניה ו'צליל קליפורניה' טוב ביותר שאי פעם תשמעו בחייכם. ללהקה היה הכבוד לשיר נכסי צאן ברזל כמו California dreamin`, Monday Monday, The in crowd, Go where you wanna go ועוד רבים וטובים. לדעתי הMamas and the Papas התאפיינו בעיקר ביכולת ההרמונית שלהם, שיצרה תחושה של מימד נוסף בשיריה. הרמוניה שנכנסה עמוק לנשמה וללב ויצרה הרגשה שאחנו שומעים את השירים הטובים ביותר שאי פעם שרו אנשים על כדור הארץ. השירים
למרות שאני חושב שאין צורך להציג לפניכם שירים כמו California Dreamin` או Monday Monday אני אעשה זאת בכל זאת. California Dreamin` - יצא בסינגל הבכורה של הלהקה והגיע לעשרת הראשונים במצעד של אותה תקופה. חוץ מזה שמדובר בשיר מדהים וכול הסופרלטיבים שאתם רוצים ולא רוצים לשמוע, זה שיר הרמוני להפליא, וכן נעשה בו שימוש שלא נעשה רבות לפני כן בחליל שנותן לך להרגיש ממש כמו אחד מאותם ילדי הפרחים. Monday Monday – "Pa da pa da da…” ככה מתחיל השיר היפהפה הזה. שיר קיטשי להפליא, אבל הרכב מנצח לא מחליפים... זו המוסיקה שאני שומע כשאני מדמיין איך היה בקליפורניה של שנות השישים. שיר חובה בכל בית. ושיר אחרון לטעם טוב: Go where you wanna go – לי יש ערך סנטימנטלי לשיר הזה, משום שהוא מקושר אצלי (גם האחרים אבל בעיקר השיר הזה) עם טיולים שנתיים וזמן טוב בחיי. אני לא אכביר במילים, תשמעו בעצמכם... סיפורים מעניינים למעוניינים בלבד מעבר לאלבום הבכורה לאמהות והאבות היו עוד שירים מעולים שלא מופיעים באלבום הבכורה שלהם כמו "I saw her again last night” ו"Words of love” ו"Dream a little dream of me”, "Getting better” וכן הלאה ולכן אם למישהו יש קיצוצים בתקציב אני ממליץ לקנות אוסף שכולל את השירים האלו. לרכילויות
הכל התחיל בשנת 65 או 64 (אני לא בטוח). בעת הופעה של מר פיליפס הצעיר (25) עם להקתו The Journeymen (שכללה לא במפתיע את Scott Mckenzie) הוא פגש את עלמת החן מישל (17) והתאהב בה מיידית. בעיה קטנה אחת היתה לו לגיבורנו (או בעצם רצף של בעיות מזעריות עמדו בפרץ...), הוא היה נשוי, היו לו שני ילדים והוא היה מבוגר ממישל ב-9 שנים... לא נורא... גיבורנו השרמנטי קיבל גט מאישתו ונשא לאישה את מישל. אחד מחבריו של ג'ון היה Denny Doherty שאף לו היתה להקה משלו (עם מאמא קאס ואדם בשם Zal שעוד יחבור ללהקה Lovin` Spoonful). כעת חברו שלושת חברינו והקימו להקה חדשה. דוהרטי התעקש לצרף ללהקה את חברתו הטובה Mama Cass, אך ג'ון סרב משום שטען שהיא לא תשתלב קולית בלהקה (כמה שהוא טעה...). לבסוף הוא השתכנע ונוספה חברה חדשה ללהקה. ובשנת 65 נולדה לה להקה שהיתה עלולה להקרא The Papas and Mamas. את מרבית השירים כתב ג'ון במקום שנקרא Virgin Islands. ומאחורי אחד השירים מסתתר סיפור מעניין. אז ככה, מאמא קאס היתה מאוהבת בדני דוהרטי מאז שנפגשו לראשונה אבל מעולם לא גילתה לו את זה. ג'ון בגד במישל לא פעם וכעת הגיע זמן לנקמה מתוקה. באחד הלילות כשהחבורה היתה יחדיו וג'ון ומאמס קאס היו מעולפים (כנראה ממנה עודפת של סמים...) מישל ודני חגגו לילה משלהם, והמבין יבין. לאחר שגילתה זאת מאמא קאס היא היתה נסערת במיוחד על מישל שידעה שדני היה אהוב ליבה. וכשג'ון גילה הוא החזיר לכולם בצורה הכי טובה שבה ידע, כתיבת שירים. השיר “I saw her again last night" נכתב כעונש או נקמה על המעשה. כך כל פעם כשהלהקה שרה את השיר, והם שרו אותו הרבה מאוד, ייזכרו מישל ודני בצער באותו ערב... אחרי המקרה הבגידה דברים אל חזרו לקדמותם, ג'ון כבר היה מכור כבד לסמים כבדים ואלכוהוליסט, הוא סרב להופיע עם מישל פיליפס ומצאו לה מחליפה (שנת 68) אבל הלהקה לא החזיקה מעמד והתפרקה אחרי שלושה חודשים בלבד... האמא קאס נפטרה בשנת 74 לאחר התקף לב וג'ון פיליפס הגיע למכון גמילה מסמים. בשנת 1982 הוחזרו האמהות והאבות לחיים כשאוחדו כמה מחבריה לשעבר ללהקה שנקרא The new mamas and papas (והנה השם Scott Mckenzie שוב חוזר לחיינו). אם אחד מהפרטים שכתבתי לא מדויק הנכם מוזמנים לתקן אותי.
קלישאות