Icsi

תלתלית20

New member
Icsi

בעלי עם אזוספרמיה חסימתית. עבר tesa בו נשאבו והוקפאו כמה מנות זרע.
עברתי את תהליך הivf וקיבלתי את דו״ח העוברים בו ראיתי שנכתב שההפריות בוצעו ע״י ICSI .
בדו״ח גם צוין - עשרות תאים בתנועה.

אני ממש חדשה בתחום אז סלחו לי אם השאלות שלי רטוריות.....
בחרו באיקסי בגלל שעשרות תאים בתנועה זו כמות קטנה שלא הייתה מצליחה להפרות בivf רגיל?
הגיוני שבחרו בשיטה זו מבלי לעדכן אותי?
האם תמיד במקרים של אזוספרמיה (חסימתית ולא חסימתית) מפרים בצורה הזו ?
האם סיכוי קליטה של איקסי שונים משל ivf?
קראתי פה ושם שזו שיטה עם יותר סיכונים למומים...זה נכון?

חפרתי.....אבל כל הסבר ותשובה יועילו...

Nashuki

New member
לא קשור לתנועתיות

לא יודעת מה הסיבה, בדרכ בפעם הראשונה עושים 50 אחוז מהביציות בצורה הזו...אלא אם כן יש מעט מאוד ביציות. עיניין המומיםלא מוכח, יש לי הרבה חברות עם ילדים שנולדו בשיטה הזו. אין קשר לתנועתיות כי ברגע ששמת את הזרע והביצית יחד התנועתיות לא רלוונטית. יש מקרים (אצלי למשל) שמתרחשות הפריות רק באיקסי.. בהצלחה

היא321

New member
עונה

כן-זו הברירה היחידה במקרה שלכם
כן-עושים את זה בלי לעדכן מראש
לגבי המומים-שנוי במחלוקת. ואם כן הסיכוי לעליה במומים מזערי מאוד. כלומר זו לא סיבה לחשוש מאיקסי

Maive1

New member
מנסה לענות...

שלום חברה,

למיטב ידיעתי איקסי נעשה בעיקר מסיבות של מורפולוגיה וכמות, שהרי צריך כמות מסויימת, של כמה מאות אלפי זרעים על כל ביצית ב IVF רגיל, ולכן במקרה שלכם אני מאמינה שאיקסי זה מחוייב המציאות. הייתי מתעניינת מה הייתה איכות הזרעים שכן מצאו- מבחינת מורפולוגיה?
אני יכולה להגיד לך שגם אצלנו הפרו הכל באיקסי ואצלנו הריכוז הוא בערך 5-6 .

לגבי לעדכן אותך- לנו הרופא אמר מראש אילו הנחיות הוא הולך לתת למעבדה (אם אפשר- אז חצי וחצי), אבל שבסופו של דבר לאמבריולוגים במעבדה יש את הקריטריונים שלהם והם לא מעדכנים אותנו המטופלים תוך כדי... אני גם לומדת עדיין את האיזון בין להיות מעורבת לבין לשחרר ולתת למומחים לעבוד... זה לא קל

גם אני שמעתי על העניין הזה של סיכוי גבוה יותר למומים בעובר בהפריה דרך איקסי. מקריאה מרובה שעשיתי, כולל כמה מאמרים מקצועיים בג'ורנלים לרפואה (יש לי אנגלית טובה :))- זה לא מבוסס מחקרית מספיק וההבדל בסיכון, במחקרים שכן מצאו הבדל הוא כה מזערי- אז אני בוחרת לא לחשוש מזה כרגע. מה גם שאין ברירה אחרת...

מאחלת לך המון הצלחה מכל הלב.

בשורות טובות שיהיו לך

אל תחשבי על המומים והשטויות, תחשבי חיובי ותחשבי כמה טוב שיש לך עוברים גם אם הם נוצרו רק באיקסי.
גם אצלי כל העוברים הם רק מאיקסי. העיקר שיש עוברים! זה מה שחשוב.

למעלה