Icewine --- איזה?

Icewine --- איזה?

שלום שלום. במסגרת העבודה אני עובר הרבה בגרמניה, ותמיד בשדה בפרנקפורט אני מתחבט האם לקנות בקבוק של Icewine. לא טעמתי, אבל אמרו לי שזה מעניין... השאלה היא -- מישהו יכול להמליץ על יקבים מסויימים שעדיף לקנות מהם?

marsala

New member
אלון הי,אייסויין גרמני

חפש את אלו שעשויים מריזלינג מאזור המוזל,הם יינות מדהימים עם עושר טעמים נדיר. מה שהכי מיוחד בהם לדעתי הוא שילוב מושלם בין מתיקות וריכוז לחמיצות מרעננת. חלקות מומלצות במיוחד : WEHLENER -SONNENHUER GRAACHER- HIMMELREICH BERENKASTEL DOCTOR

marsala

New member
ומגדלים מומלצים...

למרות שכל מי שעושה אייסויין בעמק המוזל עושה עבודה מצויינת,בכל זאת המגדלים המפורסמים הם: Dr Loosen J.J Prum Paulinshof אגב,אם אתה מוצא יינות מדרגת מתיקות אחרת כמו אאוסלזה,בירנאוסלזה או טרוקנבירנאוסלזה (Ausleae,Beerenauslese,Trockenbeerenauslese ,קנה אותם,הם לעיתים קרובות זולים יותר ובמקרה של שני האחרונים עשויים כמו אייסויין מענבי-בוטריטיס מרוכזים . אם אתה רואה יינות מאיזור הריינגאו גם הם ראויים מאד. בהצלחה, אני הולך לראות סיקור לילי של הבחירות בארה'ב... אגב,טוב לראותך שוב במקומותינו... מוש

תודה ../images/Emo13.gif

אני תמיד כאן, אבל לאחרונה יותר מתבונן מכותב.

שאלה -

הריזלינגים הגרמנים הם בעצם מקבילים לסוג ליוהנסבורג ריזלינג שיש בארץ? (יקבי רמת הגולן, צרעה...).

marsala

New member
כל קשר בין ריזלינג של הריין

או המוזל ליוהניסבורג ריזלינג או אמרלד ריזלינג מקרי בהחלט.. צריך לטעום ריזלינג גרמני טוב (או אלזסי)כדי להבין במה מדובר. מוש I AM ON GIN AND TONIC DIET,SO FAR I'VE LOST TWO DAYS

אני לא טעמתי גרמני...

בגלל זה אני שואל, האם היוהנסבורג ריזלינג(מאד אוהב, לדעתי לא דומה לאמרלד ריזלינג שהוא בינוני מאד), דומה בטעם או מקביל לריזלינגים של גרמניה.

marsala

New member
במובן מסויים הוא מזכיר

ריזלינג גרמני,חמיצות תפוחית עשבוניות ופרחוניות אבל ריזלינג הוא עינב שמושפע מאד מהטרואר(תנאי גידול-אדמה מזג אויר וכו)בהן הוא גדל ומפיק יינות שונים מאד מאיזור לאיזור.במדינה חמה כמו ישראל,הריזלינג הגרמני או היוהניסבורג בן דודו מפיקים יינות פחות פריכים עם עשבוניות יותר מודגשת ואפילו טעם מתובל משהו. בקצרה,טעם ריזלינג גרמני ותחזור לספר לנו מה אתה חושב בנידון.. מוש

MidNight Flame

New member
נצל"ש בנושא ריזלינג

חייב שוב לציין לשבח את הריזלינג של תישבי, באמת יין איכותי! מחיר שווה לכל כיס של (אם זכרוני אינו מטעני) 20 ש"ח לבקבוק ומומלץ ביותר.

למעלה