IBM ThinkPad Z60m

CTU Agent

New member
IBM ThinkPad Z60m

היי, התייעצתי אתכם לא מזמן, והמליצו לי כאן על ThinkPad Z60m (קישור לדיון הקודם נמצא בסוף המכתב). מצאתי אותו ב-7,224 ש"ח ב-YardenPC, ב-7,229 ש"ח ב-G-Tech וב-7,453 ש"ח אצל גולדטופ. שאלות: 1. למה, אם זה אותו דגם, הדגם אצל YardenPC שוקל ב-300 גרם יותר מהאחרים? האם זה בגלל הטיטניום שמציעים אצל YardenPC? זה נשמע לי לא הגיוני, ולדעתי זו טעות. הרי G-Tech אומרים בפירוש שיש גם בדגם שלהם טיטניום: "צבע כיסוי עליון כסוף עשוי טיטניום", והדגם שלהם שוקל 2.88 ק"ג, כמו אצל גולדטופ; (אני אגב מאוד רוצה טיטניום). 2. מה דעתכם על שלושת החנויות הנ"ל בכלליות? מישהו קנה מהם? 3. מצאתי דגם נוסף אצל YardenPC, דגם שעליו המליץ לי מקודם אחד המגיבים כאן, במחיר 7,188 ש"ח. קישור לדגם: http://www.yardenpc.co.il/product.asp?productid=2598 ההבדל הוא ב-36 ש"ח (הבדל מינורי), וכאן אני מקבל כרטיס גרפי אחר: Intel GMA 900 With Up to 128Mb Shared RAM אם אני מוסיף את סכום הכסף שלעיל, אני מקבל: ATI Mobility RADEON PCI Express x300 64MB האם יש ביניהם הבדל? סליחה על המגילה, ושוב תודה לכולכם. באמת.

ic12345

New member
סביר להניח

שהמשקל הנמוך הוא של המחשב ללא סוללה והגבוה עם הסוללה. אכן מדובר על אותו הדגם בדיוק כך שלא אמור להיות הבדל בין החנויות. מה שחשוב זה לקנות אצל מוכר אמין, שלא יתגלה לך אח"כ שמדובר בייבוא עקיף/אישי/סחורה גנובה שנמכרה למשווקים בזול וכו'. איך יודעים? רק דרך המלצות ונסיון של מי שקנה בחנות הספציפית והזדקק לשירות הלקוחות. שווה לשלם יותר ולא ליפול אחר כך.

YossXP

New member
דבר חשוב....

שים לב כי האריזה סגורה לפני שאתה מקבל לידיך את המחשב, אריזה מקורית של לנובו מסומנת או על ידי סרט הדבקה בעל הדפס של מנעול, או על ידי מדבקה המודבקת על סרט ההדבקה ומצויין עליה כי הודבקה על ידי לנובו. דבר נוסף, דגם אשר מסתיים באותיות IM (כמו במקרה זה) כולל מערכת הפעלה באנגלית ('Start' לא 'התחל') עם יכולת לקרוא ולכתוב בעברית.

CTU Agent

New member
אני מעדיף מערכת הפעלה באנגלית.

תודה על האזהרות. אשמח אם תתייחסו גם לשאלותיי הנוספות.

YossXP

New member
תשובות..

אם לוקיחם בחשבון את כיסוי הטיטאניום, מסך 15.4", הסוללה והכונן האופטי, משקל המחשב הוא בסביבות ה-3.1 ק"ג. כרטיס מסך עצמאי ובעל זכרון ייעודי עדיף בדרך כלל על כרטיס מסך המשולב בערכת השבבים.. אבל - שים לב, זהו לא ההבדל היחידי... במחשב שמגיע עם כרטיס מסך של ATI, בניגוד לשני, יש גם מסך בהיר יותר שנקרא MaxBright - כדאי מאד.

CTU Agent

New member
תודה לך.

מישהו קנה מהחנויות הנ"ל? מה לגבי המחשב בכלליות? לדעתכם הוא טוב?

CTU Agent

New member
לגבי המשקל, אכן צדקת.

מתוך אתר IBM: Weight: 2.8859Kgs Travel weight: 3.008Kgs

ירדן...

בדוק ...ירדן הוא משווק מורשה מטעם IBM ישראל. אין חשש לקנות אצלו. אני גם כן מעוניין במחשב הזה..אבל כרגע שוקל רכישת דגם T60 או T43 ...נראה. בהצלחה . כמו כן עדיף כרטיס מסך של x300 64mb מאחר וזה כרטיס עם זכרון עצמאי לעומת האחר שהוא shared . עדיף מבחינה גראפית.

nova

New member
חשוב ללכת רק על המק"ט שבחרת.

שמסתיים ב-HIM. הסיבות: 1. למחשב זה כרטיס מסך בעל 64 מגה מוקדשים. זה הרבה יותר טוב מזכרון משותף 128 מגה. 2. למחשב כיסוי טיטניום למסך. מאוד נחמד. 3. למחשב מסך מסוג MaxBright שאין ל-Z60 האחרים באותו מחיר!! 4. למחשב צורב DVD שאין ל-Z60 האחרים באותו מחיר (* היחיד שיש לו את אותן תכונות חוץ מזה - הדגם שעולה 10 אלף שקל) אמנם יש לו XPHOME ולא PRO, אבל זה לא משנה עם צאת ויסטה בקרוב. המחשב שוקל בערך 3 קילו, מה זה משנה כמה גרם לפה או לשם..
אני לא מכיר את החנויות, לא יודע מה להגיד לך.. אבל כבעלים של המחשב אני יכול להמליץ על המק"ט שבחרת בחום.

קניה בירדן

אני רכשתי אצל ירדן מחשב של fujitsu siemens החנות אמינה לםי מה שיצא לי להתרשם, כל ההבטחות שהבטיחו לי בטלפון קויימו במלואן עד הפרט האחרון. כאשר הגעתי לקחת את המחשב, המוכר הפנה אותי למעבדה שלהם (שנמצאת 2 דלתות ליד החנות) ושם הטכנאי בדק את המחשב, ביצע אקטיבציה והתקין את מה שנשאר להתקין (המחשב שאני רכשתי מגיע עם מע' הפעלה מותקנת). הטכנאי ענה ברצון רב על כל שאלה שהייתה לי.

The Zombie

New member
ירדן...

אני יכול להמליץ על קניה בירדן. קניתי שם כבר 5 מחשבים ניידים (כולם של IBM אגב: X40, 3 R50e ו-T43 אחד...) ותמיד השירות היה מצויין וגם המחיר טוב. כמובן שלא כל המחשבים היו עבורי...

^hunter^

New member
המחירים שלהם יותר זולים ממקומות

אחרים , לפי האתר שלהם. השאלה אם זה אותו מחיר גם בקניה בחנות

קניתי בירדן מחשב כף יד

הם די בסדר. בטלפון נתנו לי הסברים טובים ומקצועיים. המחיר היה מצוין. במקום נתנו לי עוד הנחה קטנה. לא יצאו מגדרם לשרת אותי והיה מאד עמוס. אבל אם מקבלים מוצר טוב במחיר טוב אפשר למחול על כך שלא כל כך חייכו... הייתי קונה שוב.

ic12345

New member
עד שהמחיר ירד-

יצאו דגמים חדשים ואולי גם טכנולוגיות חדשות. זה אף פעם לא נגמר...

CTU Agent

New member
אני יודע. ../images/Emo13.gif

אני לא בטוח במאת האחוזים שזה דווקא המחשב שאני אקנה, אבל אם המחיר שלו עוד ירד הוא בהחלט יהיה פייבוריטי לקנייה.

למעלה