I-Worm/Opas.A

Betterman

New member
I-Worm/Opas.A

לפני חודשיים המחשב נדפק בוירוס בשם I-Worm/Opas.A. הקבצים שקשורים אליו הם: Brasil.exe\pif Scrsvr.exe Instit.bat Alevir.exe Marco!.scr באותה תקופה היה לי Norton 2002. סרקתי וירוסים והוא מצא את הוירוס וכתב שהוא הוסר מהמערכת. אבל כמו שתמיד קורה לי עם נורטון (שונא את נורטון) הוירוס חזר. אז יש לי את AVG למקרים כאלה שהנורטון מאכזב וה-AVG גם מצא את הוירוס. הוירוס שוב חזר. ניסיתי להוריד אותו ידנית דרך ההוראות באתר של סימנטק... חזר. ניסיתי להוריד קובץ שאמור לתקן את הבעיה... חזר. באתר של סימנטק היה כתוב שהוירוס "מתביית" על מחשבים שיש להם רשת. אז נכון, יש לי רשת. ולא מזמן גיליתי תופעה: נורטון ו-AVG באמת מחקו את הוירוס מהמחשב (כנראה....) אבל כשאני מעביר את הכבל של החיבור מה-Hub לאותו מחשב שההודעה על הוירוס מופיע בו ומתחבר דרכו ולא דרך ה-Hub הוירוס חוזר. אז כרגע אני משתמש רק ב-Hub שגם ככה יותר נוח להשאיר אותו מחובר תמיד ולהתחבר דרכו אבל אני לא רוצה שהוירוס יחזור כל פעם שאני לא רוצה להשתמש ב-Hub. יש לכם הצעות? תודה

uzi2

Active member
האם יש לך open share

יש ב- tag lines של הפורום מכתב שמסביר את העניין של ה- OPASERV. אני מציע לך לקרוא את זה. לדעתי פשוט יש לך open share שפתוח לכיוון האינטרנט. גם חשוב לנקות את כל המחשבים שברשת לפני שמחברים אותם שוב, כי אחרת אתה תנקה אחד ועד שתנקה אחר, האחר ידביק שוב את הראשון. עוד דבר חשוב זה להשתמש בגירסה האחרונה של תוכנת ההסרה, למרות שאצלך אתה מעיד שמדובר בגירסה A, שזו גירסה ישנה יותר. פשוט כל הזמן יוצאים ואריאנטים חדשים לתולעת הזאת. אם לא יעזור, אז יש תרגיל מסויים ש- Duke4you ביצע, שאמור לעזור גם לך. אישית אני רוצה להדגיש, כי עדיף שתחסום open shares מה שיחסום לא רק את התולעת אלא גם את כל ילדוני הסקריפטים ושאר תולעי open shares, מלחדור אליך למחשב, מאשר שתשתמש בטריקים שהם ספציפיים לתולעת. אבל אולי זמנית הטריק שלו עדיף (בתנאי שזה לא יגרום לך להזניח פתרון אמיתי). בכל מקרה, ממיץ לך לקרוא את כל התכתובת שיש בקישור האחרון.

למעלה