I Will Survive

yoni13077

New member
חסר טעם, ילדותי, חולני

מה השלב הבא? משלחת נוער ישראלית שתבצע שם את ריקוד המטפלות לבגדי האסירים??? בשביל טיפונת צומי מדומה מאיזה סרטון עלוב ביוטיוב אנשים מסוגלים להרוס כל חלקה של זכרון כואב.

קתרזיס

New member
ביזוי הריקוד

סה"כ אם רואים עד הסוף מבינים שמדובר בניצול שואה - לא נראה לי שהוא בא לבזות את המקום אלא בא לחגוג (בצורה מטופשת משהו) את זה שהוא שרד...

סוג ב

New member
ההתחלה עושה כאבי בטן

במיוחד שאני נכדה לניצולי שואה. אם רואים את ההמשך, מבינים שחלק מהרוקדים- ניצולים בעצמם. מרגיש לי, ניצול ציני של גילם.

yoni13077

New member
הבעיה היא עם זה שהעלה את זה

הניצולים עצמם מן הסתם לא באו והחליטו להנציח כך את יקיריהם, הבעיה היא עם אלו שכיוונו אותם לרקוד שם בצורה כזו, הוסיפו מוזיקה והעלו את זה לרשת. ועם כל הכבוד לכותרת של השיר הקונוטציה שלו היא ממש שונה, שיר דיסקו קלאסי שבתוספת הריקוד ממש לא מתאימים להקשר כזה.

גם מילות הקדיש אין להם ממש משמעות קשורה

ובכל זאת זו התפילה הכי מזוהה עם אושוויץ. בקדיש אין אפילו צידוק הדין, זה יותר מין תפילת אללה אכבר, שיר הלל וחנופה למלך העולם, מה הקשר בין הקדיש הזו לאושוויץ?

המשך..

אמנם השיר Will Survive מדבר על אהבה נכזבת, אך למעשה השיר נתפס כשיר מחאה ומה שכולם זוכרים מהשיר הם המילים I Will Survive (בעברית ' אני אשרוד'), זה מה שאני רואה בשיר וכנראה זה מה שראה הסבא שרצה להדגיש באושוויץ את העובדה שהוא שרד.

yoni13077

New member
המילים הם ממש לא הענין...

מה שאמרתי לגבי השיר זה יותר בכיוון של האוירה שלו אבל זה לא העיקר. הבעייתיות שיש פה היא עם כל הקטע הזה של עוד איזה ריקוד רחוב שמועלה ליוטיוב, נחמד מאוד כדרך של איזה טינאייג'ר להשיג עוד קצת צומי מהחבר'ה ולספור צפיות אבל ממש לא מתאים למקום כזה. ברור שכל אחד יתאבל ויביע כאב בצורה שתיראה לו, זה עדיין לא אומר שלא ניתן להביע את התחושה של הצופה מהצד, ומהצד זה חסר טעם לחלוטין!

זה סבא עם נכדיו באושוויץ, אני בעד

היה על זה כתבה שבוע שעבר בערוץ שתיים. עומדות לי דמעות בעיניי כשאני רואה את הריקוד הזה, הייתי שמח אם סבי וסבתי היו מוציאים את הכאב שלהם על השנים הנוראיות הללו גם בצורה כזו, ולא להחזיק את הכאב בפנים. השואה היית כל כך עצומה נוראית ובלתי נתפסת, כך שאין שכל הנצחה ראויה.

למעלה