I
NY

DJNYC

New member
I../images/Emo23.gifNY

אחח.. אני אוהב את העיר הזאת. החורף סוף סוף (?) הגיע, ואיתו העיר לובשת את אורותיה, והיא כל-כך יפה. זוהי תקופה קסומה, וכיף להסתובב בעיר, למרות הקור, כל המראות מחממים את הלב. אתמול חציתי את מנהטן במונית, ובהיתי החוצה ועברתי על בניינים, חלונות ראווה, העץ אשוח הגדול ברוקופלר סנטר שמקושט באלפי נרות בצבעי גדל ארה"ב, והיה פשוט מקסים. אתמול גם הדלקתנו נר ראשון של חנוכה, שעשה לי קצת טוב בלב. היום יבואו קצת חברים להדלקת נר שני. אז שיהיה לכולכם חג אורים ואורות שמח.
דניאל.

nycny

New member
../images/Emo91.gif../images/Emo92.gif

זה באמת מדהים שצריך להסתוב עם משקי שמש בלילה מרוב שהכל מנצנץ .גם את חנוכה אני מרגישה כאן יותר מאשר בארץ הקודש.... יש לך המלצות על מקומות שוים לחורף?

lila1

New member
למה את מתכוונת?

למשל לזירות להחלקה על הקרח ברוקפלר סנטר ובסנטראל פארק?

Yaniv-DC

New member
חורף הגיע...

כן, חורף הגיע, ונראה כאילו אני היחיד בפורום הזה שלא אוהב חורף. טוב, לפחות אפשר להתנחם בעובדה שבזמן הזה, בשנה שעברה היה שלג והשנה "חם" מדי בשביל זה... אני גר בסביבה של בתים פרטיים, וזה פשוט מדהים מה שהם עושים לחצרות שלהם... כמה כייסף שהם משקיעים באורות ובקישוטים... עכשיו אני רק צריך לקנות מצלמה... וסיפור משעשע קטן. מאט, אחד החברים הגויים שלי, שאל אותי איך אני חוגג את הכריסמס. הסברתי לו שאצלינו, היהודים, לא ממש חוגגים את הכריסמס. שאל אותי הבחור "אז מה אתם כן עושים"? עניתי שאנחנו חוגגים את חנוכה. השיב עלם החמודות "אה, נו, ככה אתם חוגגים את הכריסמס, הרי חנוכה זה הכריסמס שלכם". תמיד טוב ללמוד דברים חדשים ולדעת על המקורות ומאיפה באנו...
חג שמייח עוד 46 ימים ואני ישראלי בישראל.

nycny

New member
זהו זה../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif../images/Emo35.gif

חוזר לארץ הקודש או רק הולך לטעום קצת אוכל של אמא?

yaelosh15

New member
בן כמה אתה?

וכמה זמן אתה כבר פה?! בכלל...יש פה מישהו עכשיו?!

Yaniv-DC

New member
אז ככה

לניו יורקית - אחרי שנה וחצי, הגיע הזמן לא רק לאכול אוכל של אמא וסבתא, אלא גם להראות להן מה למדתי בזמן ההעדרות
ואל דאגה (או שכן דאגה?), אחרי 23 ימים, אני חוזר לסטטוס ישראלי בחו"ל.

Yaniv-DC

New member
כמעט שכחתי - ליעל

כל המידע עלי נמצא בכרטיס האישי שלי.

Idit-Kansas

New member
אני גם לא אוהבת חורף

וגם בקנזס הבתים ממש מדהימים בקישוטים. חוץ מהכסף-כמה זמן לוקח לתלות את כל המנורות הקטנטנות האלה. זה רק מראה כמה הם גאים בדתם ובחגים שלהם. בטח רוב הישראלים מדליקים חנוכיה רק בערב הראשון או אם הם מוזמנים לאנשהו.

Idit-Kansas

New member
יניב-שאלה לי אליך...

את ההודעה הקודמת (על החורף) כתבתי בתגובה להודעה הראשונה שלך אבל היא מופיעה רק אחרי ההודעה האחרונה. למה זה קורה? למה הסדר משתנה?

Yaniv-DC

New member
זה לא שהסדר משתנה

זה כי כבר מישהו הגיב לתגובה שלי ישירות, והוא קיבל תגובות אליו. את השנייה שמגיבה ישירות אלי, ולכן זה כאילו נפתח באשכול חדש. לא הכי נח, אבל זה מה יתפוז מציעים לנו בינתיים..

Yaniv-DC

New member
אני דווקא רואה את זה אחרת.

אם תשאלי יהודי, מה עומד מאחורי סמלים של חגים, ידעו טוב מאוד להסביר לך על מכבים וניסים, על המן הרשע ואיך היהודים ניצלו (את על הניסים אומרים גם בפורים), על יציאת מצריים, ולמה יש סביבונים עם "ש", ולמה יש עם "פ". עכשיו לכי לנוצרים, תשאלי אותם מאיפה בא סנטה? מה מסמל עץ האשוח? אני לא כל כך בטוח שתקבלי תשובה. זה לא כבוד גדול לדת, חלק מהכבוד זה לדעת מה עומד מאחורי כל סימבול, אלא יותר ההנאה המיופי של האורות והמתנות... הכריסמס, בארה"ב לפחות, כבר מזמן הפך לחלק ממה שמכונה "דת אזרחית", ולא הדת הרגילה. (סוציולוגיה של הפוליטיקה...)

DJNYC

New member
פתחתי הודעה עם לינק למעריב

אני מקווה שזה יענה לך על המקומות השווים לחורף (לפחות לזמן הקרוב) כמובן שבניו יורק לא חסר...

למעלה