I have a vision...

כRובי

New member
I have a vision...

מרוץ אנדורנס סופרמוטו ישראלי בשפיצרינג. (מסלול שהוכיח עצמו ביום שישי האחרון כאתגר סיבולת אמיתי) לפחות 6 קבוצות, 2 רוכבים בכל קבוצה, המתחרים במשך כשעה או שעה וחצי כנגד השעון. בשל העובדה שאנחנו ישראלים ולא ניתן לרוכב אחר להתחרע לנו על האופנוע בתנאי מרוץ, מתחלקים לזוגות (ללא הגרלה - כל אחד עם מי שהוא רוצה). ומוזנקים למרוץ בשיטת "שליחים" - רוכב אחד נכנס לפיטס, האחר יוצא. המנצחים עם הזוג בעל הכי הרבה הקפות בהכי פחות זמן (מחברים את זמן הרכיבה של כל אחד מהרוכבים בזוג, לזמן אחד כולל שעליו נמדדים). הדבר מחייב לפחות עוזר אחד, שלא רוכב, בכל פיטס וכמובן, מערכת מדידת זמנים טובה. מה דעתכם? ליגה של 2-3 מרוצים כאלו בשנה ? לדעתי זו יכולה להיות חוויה לא נורמלית.. לא רק הזוג הכי מהיר מנצח - זה יותר מזה.. זה תכנון זמן נכון, תיקון תקלות מהיר, סיבולת מנוע שרירים וגם סיבולת פסיכולוגית...הרבה לוגיסטיקה והכנות מראש נדרשת מכל זוג וכנ"ל גם הכנה של העוזר בפיטס. תכנון סגנון רכיבה וחלוקת מאמצים וכמובן דלק (ואולי אפילו רפידות וצמיגים)..

כRובי

New member
אההה...ועוד דבר חשוב:

פתיחת המרוץ בהזנקה של כל רוכב בנפרד בהפרשים של 10 שניות בערך, זה מזה (ממילא יש מערכת זמנים שמסכמת את הכל).

כRובי

New member
עזוב את פאנגס - מה דעתך שלך?

מרימים את זה ? תשתתף? מעניין אותך לקחת בזה חלק?

45degrees

New member
אני מוכן אם אני בקבוצה אחת עם שפיצר

כלומר: מישהו חושב שהוא מספיק מהיר שיכול לפצות על הזמנים שאני ארכב? ךחילופין: מישהו מעריך שהוא יכול לרכב את כל הזמן לבד ומעוניין בתמיכה רוחנית נלהבת מבן הקבוצה בפיטס?

45degrees

New member
בנימה יותר רצינית

הרעיון טוב מאוד. אני לא מכיר את ירקונים מספיק, אבל נראה לי מקום כמו חריש הוא האידיאלי לצורך זה. מרוץ סיבולת מצריך מסלול בהיקף גדול, כך שלא יהיו יותר מדי קרבות צמודים בין המתחרים - הקצב הוא מעט יותר נמוך מקצב אטרף של מרוץ בן 20 הקפות. בנוסף - חריש הוא מסלול לא כל כך מעייף פיזית. אשדוד מההיבט הזה גם לא כל כך טוב לדעתי - המון המון זמן על הצד, מצריך סט קומפלט של צמיגים למרוץ אחד - קצת יקר.

r929

New member
מרוצים, זה דבר;

יקר. אולי תשנו למרוץ סיבולת של 1/2 שעה? בעצם 5 הקפות לכל רוכב בשביל לא לעייף את הרוכבים ולשמור על ביטחון הרוכבים. מה קורה לכם? מרוץ סיבולת עושים שעתיים מינימום, וכמובן על אותו אופנוע (כי הסיבולת היא לא רק לרוכב) ומרוץ סיבולת עושים גם כשאין לך סיכוי לנצח, לצורך הענין אתה לא תתחרה יותר כי אין לך שום סיכוי לנצח את השפיץ ? האם לא פיספסת את העיקר ?

45degrees

New member
לא פיספסתי בכלל

1. אני מתחרה למרות שאני יודע שאף פעם לא אהיה ראשון (אני פחדן מדי). 2. אני נהנה מהתחרות כמו גם מהאוירה. 3. בכל העולם מרוצי סיבולת נערכים במסלולים מרווחים יותר מאשר מרוצים רגילים - לא סתם. 4. אחרי התנסות נאותה - אין לי ספק שמרוץ סיבולת בירקונים יכול להיות מוצלח מאוד, אבל בתור מרוץ ראשון מהסוג הזה - עדיף לדעתי ללכת על מסלול מרווח. 5. אגב - חריש הוא המסלול הכי מהיר עד היום, הוא די טכני (המון פניות OFF CAMBER למשל), מעט מסוכן, אבל מרווח מספיק.

r929

New member
מסכים

רק שזוג למירוץ סיבולת זה אחלה, תגיד תודה שלא צריך להחליף צמיג מאמצע.

MexMex

New member
../images/Emo45.gif, עם כמה השגות...

1. שעה וחצי זה סופר מינימום. שעתיים יותר טוב...אחרי הכל, בוחנים את שרידות הרוכב והאופנוע... 2. תעשו כל מאמץ כן לעשות את זה על אופנוע בודד. ברורה לי המגבלה, אבל כדאי. לפחות כדאי לתת את האפשרות, כאשר בעלי זוג אופנועים מקבלים "קנס" בכל החלפה בדמות הקפה אחת או משהו דומה. 3. לא מכיר את שפיצרינג, אבל כדאי לבחור במקום מרווח ככל האפשר. אשדוד נראה לי פיקס בשביל מירוץ כזה. 4. צריך לחשוב טוב ולדעת לתכנן את החוקים (שצריכים להיות מאוד נוקשים) בנוגע לפיטס ה"חם". מעצירה מוחלטת בכניסה וביציאה (מרשל בכל נקודה) ועד נוהלי בטיחות במילוי דלק (מטף ע"י איש צוות שלישי, אין רוכב על האופנוע, אין וכו') חוצמזה, אחלה חוויה שבעולם. בהחלט משהו שונה לגמרי ממירוץ רגיל.... M.

Little Max

New member
נשמע ללקק ת'אצבעות, אממה

עדיף מקום שלא יהיה מעייף מדי, כדי שגם אנשים בלי כושר של שור יצליחו לגמור את השעתיים. אשדוד (עם פנייה או שתיים פחות) ועדיף עליו - חריש. Little Max

sm animal

New member
אני בפנים!

וכדי להכניס עניין וכיף , הזוגות יקבעו בהגרלה.

Hell ad

New member
שעתיים?! זה מטורף.

אני חושב שיהיה ממש קשה לרוכבים ללכת אחרי זה
מה שכן, גם האופנוע צריך לעמוד בזה. אבל נשמע מאוד מעניין.

tygger

New member
אוי איזה רעיון שטני יש לך אתה.

אולי אפילו שווה לרכב למרכז בשבילו.

ransnow

New member
../images/Emo45.gifשמן עלי, צמיגים עליך

נשמע משובח! אומנם חורבן כלכלי על קהיליית הסטודנטים המרודים, אבל יאללה - לפחות החוויה נראה לי שווה הכל!

למעלה