i did it!

i did it!

ולא באופן מטאפורי. התקבלתי לתואר שני! 1/400 סיכוי, ציונים לא משהו. רק הבאתי את עצמי, זה היה מספיק כנראה. מקווה שזה מעורר השראה...

ואז מה?

הבעיות שלך נפתרו? תוארים הם דבר שהחברה מעניקה כפרס למי שמוכן ללכת בדרך שהחברה מתווה עבורו. הפרס מלווה בסבל סטטוס. האגו ממש פורח מסמלי סטטוס. אבל את צועדת במקום באופן סטטי. אבל זה לא מה שאת מדברת עליו ודוגלת בו. וזה מה שנקרא למשוך את החבל משני קצותיו או לטבול ושרץ בידינו. שימי לב מה שפיך אומר,עלמתי, מה כבר יכול לעורר השראה בזה? שאנו יכולים להגשים את השאיפות שלנו ולטפוח לעצמנו על השכם? האם השאיפות שלנו בני האדם אי פעם ייגמרו? המילים שלך מזכירים לי את האדם שמצליח במבחן אבל טורח לומר שהוא בכלל לא למד. אך,האגו,האגו.מה נעשה איתו? אי אפשר איתו אך האם אפשר בלעדיו? :) מוטי.

YinYang

New member
מוטי מוטי...

לא יכולת פשוט להסתפק במזל טוב? מאיפה בשם הטאו אתה מביא את הבירבורים האלה? אני אכתוב בקצרה, שכן על פי סגנון הכתיבה שלך כבר הבנתי שאתה חסיד מושבע של אומנות הדיבור ולא ההקשבה. בזמן האחרון אני נתקל ביותר ויותר הודעות מפולפלות שבאות מפיהם של אנשים שאין להם חצי מושג על מה הם מדברים. הבחורה התקבלה לתואר ואתה מתנפל עליה? לצורך העניין אדבר בשפתך שלך ואשאל...מאיפה לעזעזל אתה יודע אם זה משרת אותה או לא? אם זה מעכב אותה או מקדם אותה? ואולי זה חלק מתוכנית גדולה יותר? ואולי לא? וחזרה לשפתי שלי...תתאפס וצא מהאגו טריפ הרוחני שלך, אנחנו רק בני אדם, עם תשוקות, ועם מאווים, ועם רצונות, וכל אלה עושים אותנו אנושיים. סייג שתיקה לחכמים אייל

ייניאנג ,ידידי

חשבתי בהתחלה לכתוב לך באריכות ולהראות לך אחד לאחד את כל חטאיך וכשלונותיך,אלא שלאחר פרק זמן שבו העדפתי לא לכתוב ומדיטציה קטנה הרשיתי לעצמי לעקוף את האגו שלי ולהכיר אותך קצת יותר טוב,כי אכן כולנו אנושיים וכולנו "חוטאים" לעיקר מפעם לפעם באמצעות עבודת מולך לטפל. הודעה אחת שלך שראיתי בדף הזה חיברה אותי ישירות אל צד אחד בך, שאיתו אני רוצה לשתף פעולה,כי ממנו יכולה לצמוח אחווה אמיתית ולא הטפות מוסר ושליפות מהירות מהשרוול. :) שליפות מהירות ושיפוט מהיר בבית דין שדה הם,הרי,תמיד עניין של האגו. הנה ההודעה שלך. "איך בדיוק אמורים לחזור לשם? ואיך אפשר לתקן את מה שכבר היה? לא עדיף פשוט להשלים עם החיים ולהמשיך הלאה? לקבל את זה שלא הכל מושלם בחיים ולא הכל הולך לפי התוכניות שלנו...הרי זה בסך הכל פער בין מה שאנחנו רוצים לבין החיים כמו שהם. זאת לא סתם תאוריה או דיבורים ריקים, אלא זה באמת ככה. קרו לי בחיים מספיק דברים "לא טובים", שחלקם רודפים אותי עד היום. אז אני לא מאושר 24 שעות ביממה...אני לא בודהה, אני לא מואר וגם סביר להניח שאני אף פעם לא אהיה. אני פשוט מקבל את זה שלא הכל מושלם, ועושה מה שאני יכול לעשות במסגרת המגבלות שלי. בלי חזרות ובלי תיקונים, ועם הרבה חרטות לאורך הדרך. לפעמים אנחנו שוכחים שאנחנו רק אנושיים, ומי שמרוצה מעצמו ומכל דבר שהוא עשה אי פעם, הוא זה שלא אנושי בעיני." ובכן ידידי,שכח את דבריך ואשכח את שלי. ואולי זאת תחילתה של ידידות מופלאה? :) מוטי.

מוטי מוטי

אתה כותב כל כך יפה כשהתסכול שלך לא מעורב... נו, במקרה הזה נראה לי שאם אגו של משהו כאן, הוא שלך. הסטיגמה של רוחני=מנותק מהחברה לא מדברת אלי. האתגר לשמור על האגו ועל התפילה והאמונה למרות סיפוק היצר. לא לתת לו לגדול זה לא לתת לשום דבר לגדול. בהצלחה במימוש עצמך

מלאווח

New member
זו לא סטיגמה

מה שאמרת "רוחני=מנותק מהחברה " החברה היא עדר, היא מזויפת, עם כל התרבות, המוסריות, הכללים והנורמות. חכם אחד פעם אמר לי: חיה בעולם אך אל תהיה שייך אליו... אולי לזה התכוון מוטי, אבל לא יצא לו... מלאווח

R2

New member
רוחני=עושה רוח

והרוח שהוא עושה סביבו מקשה על אחרים להתקרב אליו

מלאכונית

מלאכונית יקרה, מיהרת להעלב והגבת בהתאם. יש מקומות ששופטים לפי התוצאה ויש שלפי הכוונה. התוצאה היא שנעלבת אולם הכוונה לא הייתה לפגוע בך. בחני שוב את דברייך. לא התואר כתואר ומשמעותו מעניין אותי פה (אם כי גם זה מעניין-מרבית הצדקנים בעולם הם בעלי הידע והתוארים המתקדמים כי כל פרוייקט חייהם מבוסס על הדיעות שהם מייצרים ואשר תפקידם לתת להם כבוד יותר גדול ומשכורת יותר גדולה)אלא משמעותו באופן שבו את הצגת את זה. אני בטוח שמאוד שמחת כשהתבשרת על קבלתך לתואר שני אולם זאת לא הנקודה. אנו מתנחמים בדברים שוליים בחיים שהם לא העיקר ומנסים להעצים את עצמנו כשהם מתרחשים אך ורק כפיצוי. אין בכך פיתרון למצב הקיומי הבסיסי שלנו שהוא מצב של חסך וחסר מתמיד. אני האחרון שסבור שאפשר בלי האגו ואת יכולה להיות בטוחה בהחלט בכך שההודעה שלי נכתבה גם תוך עירוב של האגו,יחד עם זאת,אני עומד על כך שוב, שאת ההודעות שלי אני מפרסם לאחר מחשבה,גם אם הם קצרות ביותר. :) במילים אחרות,האגו שלי נמצא במצב מעודן ואני מחנך אותו מחדש דווקא כאן בפורומים באינטרנט.זהו שיעור מעניין וכל פעם אני לומד דברים חדשים עלי ועל האחרים שמלמדים אותי עלי דווקא כשהם כושלים. לאגו שלנו אין פתרונות לסבל מלבד הישגיות וצבירת ייתרון על אחרים, אולם הפיתרון הזה חוזר אלינו כבומרנג אם איננו מודעים אליו בשעת היווצרותו ואיננו מפקחים על גדילתו ושמים גבול לצמיחת הפרא שלו. אם את נהנית ממה שאת עושה אז מה טוב,זוהי דרכך ודרכך בלבד. אין בכל מה שאומר או אעשה על מנת להשפיע במשהו על חייך אלא אם כן לא היית בטוחה בעצמך עוד לפני כן. בכל מקרה,דווקא בגלל שנעלבת לא שמת לב לסגנון שבו נאמרו דברי. טריק סגנוני שאני מרבה להשתמש בו הוא שימוש בלשון רבים ואני עושה זאת דווקא כאשר ברצוני לומר שאינני שונה מן הכלל וכי גם אני נפלתי בעבר פעמים רבות באותו בור ופחות ופחות בהווה דווקא בגלל מודעות שהתפתחה במאבקים רבים. שימי לב,אצטט את עצמי למענך: "שימי לב מה שפיך אומר,עלמתי, מה כבר יכול לעורר השראה בזה? שאנו יכולים להגשים את השאיפות שלנו ולטפוח לעצמנו על השכם? האם השאיפות שלנו בני האדם אי פעם ייגמרו? המילים שלך מזכירים לי את האדם שמצליח במבחן אבל טורח לומר שהוא בכלל לא למד. אך,האגו,האגו.מה נעשה איתו? אי אפשר איתו אך האם אפשר בלעדיו?" ראי בדברי ביקורת בונה. כי כשאנו משיגים משהו אנו מהללים את עצמנו ומהוללים על ידי האחרים מכל מיני סיבות אולם משאנו נכשלים באחת משאיפותינו כל הכתרים הללו עולים לנו ביוקר רב.ועל הכשלונות איננו ממהרים לספר אלא אם כן אנו יודעים שיצמח לנו מזה תועלת מסויימת כמו בפורומי התמיכה השונים כאן באינטרנט. אז השאיפה היא חלק מהחיים אולם כדאי שנדע שעה אחת קודם להפוך גם את הענווה העצמית לחלק מאיתנו ואם עדיין אינך רואה היכן כשלת בדברייך בהתאם לאמונותייך שלך אז לצערי לא אוכל להראות לך בעצמי. מוטי.

drall

New member
לצערך וגם לצערי

אתה לא מסוגל לעזור למלאכונית וגם לא לעצמך. לא שמלאכונית צריכה עזרה ממך , נראה לי שאם היא הסתדרה טוב עד לתואר השני , היא תמשיך להחזיק מעמד. כבר מזמן רציתי להאיר את עיניך , מוטי, אלא שזה כפה עלי להתייחס להודעות שלך ועד שהיגעתי בהן לשורה השלישית כבר השתעממתי למוות. אתה מבין , מוטי, זה לא שאתה אומר דברים לא נכונים. הבעיה היא לא כאן. גם הזקנות המגעילות שמקפידות לצרוח "אסור לעשן במקום ציבורי " אומרות דבר נכון ועדיין טבעי רק לאחל להן שישתכרו בבית. האמת היא לא דיקלום. היא לא ציטוט. זה לא מספיק שקראת כמה מאמרים בעיתון וחשבת שאיתם אתה יכול לכבוש את העולם. האמת היא דיבוק , היא וירוס. אדם שחש בה לא מדקלם אותה אלא מתנבא. קח לדוגמא את בארס. רוב הזמן אין לי מושג על מה הוא מדבר אבל אני רואה איך שהוא מהווה צינור לאיזו אמת. אני אולי לא כל כך צריך את מה שהוא אומר, אבל האמת שלו מתבטאת והיא זורמת למי שהיא צריכה לזרום אליו. ככה זה עובד. אתה בסך הכל מנסה למשוך תשומת לב ולהציג את עצמך כחכם ומנומס. אבל זו לא סחורה כל כך מבוקשת בימינו , יש מיליונים כאלו שעושים הצגות. זה הכל מוטי. תעשה עם זה משהו. דרול

דרול ידידי

לשמחתי אינני צריך עזרה והסיפור שלך כבר מוכר לי. חיכיתי לתגובה הזאת ממך.ידעתי שמדובר רק בזמן. אני פשוט מאוד מתגלגל מצחוק עכשיו. תודה ידידי. וזה לא שאני מזלזל בך.אתה אומר לפעמים דברים שיש בהם טעם. לו הייתי מדבר כל כך הרבה כמוך סביר להניח שגם אני הייתי אומר. מצד שני,אני הרי כבר אמרתי שאני מדבר שטויות ואינני מצפה מאף אחד להתייחס אליהם ברצינות,אלא אם כן מישהו סבור שזה מועיל לו. ההיסטוריה האנושית כבר הוכיחה מעל ומעבר לכל ספק שהאדם נועד לדבר שטויות כל הזמן,גם כשהוא סבור שיש בהן טעם או שהן מחדשות משהוא על פני האדמה.אבל זאת רק אשלייה שהחכמים נופלים בה שוב ושוב. לא הפילוסופים ולא המוארים המציאו את נורת החשמל ולא את החיסונים ולא כל המצאה אחרת עלי אדמות שהביאה תועלת כלשהי לאדם והקלה לפעמים את סבלו. אז דבר ראשון,שי ידידי,תודה שניסית להאיר את עיני אבל באמת אין צורך. באשר לזקנות באוטובוס,אני בהחלט שותף לדעתך,וכן,גם אני אוהב לקרוא את בארס ותתפלא לשמוע שאני אפילו מבין אותו לפעמים בגלל שאני מבין את עצמי. אבל עשה טובה,רד כבר מהקטע הזה של המואר.זה ממש כבר הפך להיות אובססיה אצלך להתנגח בכל מי שרומז משהו בקשר אליך. ורק בדבר אחד טעית ידידי. אינני מבקש למשוך תשומת לב או להיראות כחכם ומנומס. חכם אינני וכבר הצהרתי על זה אינספור פעמים. אוהב אדם(לא מנומס)אני בהחלט כן ואני בהחלט לא מצפה ממך לאותו דבר. חכמים גדולים היו כבר לא מעט בהיסטוריה לא פחות "מהחכמים ומהמנומסים" שאתה מזלזל בהם כל כך. עם הכבוד לאובססיביות שבאמת שלך.לא הייתי מחליף אותך בפרידריך ניטשה, ואפילו לא בשמעון פרס. כל מה שאני מחפש באינטרנט זה חברות פשוטה ולא מסובכת בין אנשים. בלי ציפיות גדולות,בלי העלבויות ובלי אכזבות. זה הכל דרול ידידי. קח את זה לתשומת ליבך ותעשה עם זה משהו. גם אני אשתדל.:) את ההודעה שלך קראתי במקרה אחרי מדיטציה.אז הפעם הזאת לא היית צריך לחכות. הרגשתי ממש נקי וטהור ולא פגיע. לילה טוב וחלומות פז. אנחנו עוד נשתמע כאן בפורום. בכל מקרה,כשיהיה לי מה לומר. (שזה בממוצע אחד לשבוע) :) מוטי.

drall

New member
אוה , אני בטוח שחיכית לזה

ואפילו התאמנת על ההודעה שלך בדבקות , אבל כמו שאמרתי האמת היא לא עניין למדקלמים. היא כפייתית. ואל תטרח לשקר לי לגבי מצב הרוח שלך כי אנשים כמוך שמבזבזים כל כך הרבה אנרגיה כדי שיכירו , מחכים עצבניים לכל תגובה אנרגטית , עקודים בצימאון שלהם שמשמש להם אלטרנטיבה לאמת. לכן חסוך ממני את הפוזות הקלילות, אתה עדיין משעמם כל כך. דרול

למעלה