I came back.......

shant

New member
מדהים

מופלא... הייתי בראס א-שטאן, יחד עם רבים מבני ישראל (דבר שקצת הפריע בהתחלה, עד שמצאנו את הפינה השקטה שלנו בראס הקטן). טיפים.... עט למעבר הגבול, בצד המצרי צריך למלא טפסים ולא כיף להיתקע ללא משהו לכתוב איתו, בעיקר כשחם וכבד... מונית מהגבול- אל תתביישו לעבור למונית אחרת אם הנהג נוטש אתכם לטובת חיפושים אחר נוסעים נוספים, זה יכול לקחת הרבה מאוד זמן.... מונית לראס צריכה לעלות בין 30 ל40 לירות. לי"מ (לירה מצרית) משהו כמו 80 אגורות, תלוי איפה. כדאי להחליף את הכסף בצד המצרי (משתלם יותר) ולא להתפתות בצד הישראלי. ההחלפה מתבצעת באולם החתמת הדרכונים, לאחר ההחתמה מצד שמאל, אין מצב לפספס. מזג אוויר- דומה לאילת רק טוב יותר (פחות יבש), הימים חמים הלילות קרירים לכיוון הקרים, פליז או שָל טוב ואתם מסודרים. אין צורך לקחת הרבה ביגוד, אבל את זה אתם וודאי כבר יודעים... הראס הקטן כבר לא כל כך קטן, יומיים אחרי שהגענו מצאנו את עצמנו קמים ומאחורינו עוד שתי שורות של חושות חדשות. African Toukle- זה החוף בו שהיתי, חושות מקסימות עם מרפסת, חלקן עם מיטות, אחלה אוכל ואחלה אירוח, כורסאות ממש על הים, ריף יפהפה, מה צריך יותר... החוף ממוקם ממש מעבר ל"גבעת סלקום", הגבעה שבצד השני של המפרץ (כלומר בצד השני של סלע הראס עצמו). למה גבעת סלקום? נו באמת....:) רק שם קולטים, ורק סלקום. אין מה לחפש עם אורנג' בראס, ובטח שלא אחריו. Moon Island- חוף שנמצא מעבר לסיבוב מהראס, כדאי להזמין מקומות מראש- אני הגעתי ישר לשם עם המונית וגיליתי שהכל מלא.... המקום מטמטם את הנשמה ועם זאת מרגיע....רק להתאהב Ananda beach- כנ"ל, כדאי להזמין מקומות, החוף נמצא משהו כמו חצי שעה מהגבול, קצת לפני הראס. מומלץ! בראס השטן עצמו, אם נפשכם חפצה בחושות משודרגות, כלומר מאוורר תקרה ומרפסת אבן, קצת חשמל וכאלה, קפצו מהמונית לחוף של מובארק ותהיו מלכים. חושה פשוטה צריכה לעלות 30 לי"מ ליום מקסימום (לשניים), המשודרגות יקרות יותר, וכך גם האוכל במסעדות הגדולות- יקר יותר. עם 400-450 לי"מ לשבוע אתם מסודרים פלוס שטיח! טוב... שאלות נוספות? העיקר, תבואו עם מנגינה בלב והרבה אהבה את כל השאר תקבלו שם......

למעלה