hypoalbuminaemia - מישהו יודע?

maloren

New member
hypoalbuminaemia - מישהו יודע?

אחת הרופאות (דוקא בכירה) הזהירה אותנו לפני כמה ימים שכל פג שמוזן באמצעות זונדה מקבל בצקת כללית בשלב כלשהו עקב מחסור בחלבון albumin. אם כך, למה לא דואגים לתת להם את זה בדרך אחרת? אני במסע שיטטוטים בנט לקבלת התשובה, אבל אם מישהו יודע זה יעזור לאללה. תודה א

אני לא מכירה אבל אני יכולה להפנות

אותך לקישורים בשורה האפורה למעלה, יש שם הרבה אתרים על פגים אולי תמצא שם. בהצלחה

אתר נוסף בו תוכל להעזר

זהו אתר בו רופאים מכל התחומים עונים לשאלות גולשים. רופאת הילדים נחמדה מאוד ועונה יחסית. במידה והיא תענה לך, נשמח ללמוד גם כן.

תסתכל בקישור הזה ...

באופן כללי (כמו בכל דבר בעולם הרפואה) יש מחקרים לכאן ולכאן בנוגע לנסיונות לטפל במחסור באלבומין באמצעות תוספים שונים. דווקא לגבי פגים הם מציינים שם שפשוט אין מספיק מחקרים אשר מצביעים על תועלת או נזק בנסיונות טיפול שכאלו. עצה? סמוך על הרופאים שלה. מן הסתם הם המנוסים ביותר - לפחות הרופאים הבכירים. אם בכל זאת אתה מרגיש שמדובר בנושא קריטי והטיפול אינו מספק - אתה יכול להביא מומחה מבחוץ לייעוץ. החלמה מהירה.

נועה בת

New member
לא כול פג מקבל בצקת בגלל זונדה

יכול להיות שזונדה מגבירה את הסיכון , אבל כול עניין לגופו שלי קיבבלה זונדה כמעט חודש. לא היתה אופציה אחרת . היא נחנקה בזמן מציצה מבקבוק . והינה - לא בצקת ולא כלום . שיהיה לך בהצלחה...

maloren

New member
אז ככה

יש לי קצת תשובות. באצת לא כל פג מקבל בצקת בגלל תזונה לקויה. יש מקרים - וים מיקרים. הפגים לא מקבלים תוספת של אלבומין כיוון שלא ידוע עדיין כיצד פועלות המערכות הפנימיות האחרות (כבד, כליות, טחול ...) ולכן לא רצוי להעמיס על המערכת ביחוד שהבצקת הינה לא הכרח, ואם כן, ללא סכנה רפואית. נו, עוד פריט מידע שמקוטלג יחד על ה"לא הכרחיים לידיעה)....

למעלה