hurricane...

CommandeRiker

New member
hurricane...

בשיר של בוב דילן הוא מדבר על פושע שחור שהופלל ע"י שוטרים טיפשים. האם המקרה הזה אמיתי?

Paranoid Y

New member
כן.. זה אמיתי...

המקרה הזה על רובין קארטר.. מתאגרף שחור.. שהואשם ברצח... אממ.. אנסה להביא מידע מדויק על האירוע...

John LennonS

New member
אמיתי לגמרי

היה מתאגרף שנקרא רובין 'הוריקן' קרטר שהיה מועמד לאליפות העולם והופלל והואשם ברצח של אנשים במסבאה שביצעו אנשים אחרים, את שמם אתה יכול למצוא בשיר הנפלא הזה. לאחר 19 שנה בערך של ישיבה בכלא שוחרר קרטר לאחר משפט חוזר. אחד השירים הטובים ביותר שאני מכיר.

LadyG

New member
הוריקן הוא

רובין "הוריקן" קרטר, מתאגרף שבילה 19 שנים מחייו בכלא, על רצח שלא ביצע. הוריקן נידון למאסר עולם ב- 1967 באשמת רציחת 3 לבנים בבר בניו-ג'רסי. הוריקן שלח לדילן את קורות חייו בכתב ודילן בא לבקרו בכלא והשתכנע מאוד שהוריקן זכאי. דילן ביצע מספר קונצרטים בהשתתפות חברים כמו ג'ון באעז, ג'וני מיטשל ורוברטה פלאק, שמטרתם היתה לגייס כסף להגנתו של הוריקן ובנוסף הופיע גם בביתה כלא בו ישב הוריקן. הוריקן, אגב זכה למשפט נוסף ב- 1976 אבל שוחרר רק ב- 1984. על חייו נעשה גם סרט, שאת תפקיד הוריקן מקבלם איך לא, דנזל וושינגטון.

dylan

New member
כן..

רק תיקון קטן, לא מדובר על פושע שחור אלא על איש חף מפשע (כנראה..) שחור.. לפני שנתיים (בערך.. אולי שלוש?) גם יצא סרט על המקרה שנקרא "הוריקן" (דהה) עם דנזל וושינגטון.. שודר לא מזמן בטלוויזיה אבל אחלה סרט ששווה גם השכרה לדעתי.. אגב השיר של דילן היה חלק ממסע לחצים גדול שהופעל באותה תקופה כדי לעשות משפט חוזר לרובין קרטר (ההוריקן) שבאמת הביא למשפט נוסף אבל הוא שוב הורשע.. רק כמה שנים אח"כ (לא זוכר כמה אבל זה היה אחרי שקרטר ישב 19 שנים בכלא..) שוב נעשה לו משפט חוזר שבו הוא אמנם לא זוכה אבל הוחלט שאכן יש בסיס לטענות שהוא הואשם על רקע גזעני והוא שוחרר.. ועוד קצת טריוויה (
), פטי ווילנטיין שמוזכרת בשיר טבעה את דילן על הוצאת דיבה והפסידה במשפט.. מצד שני, דילן ביצע את השיר בפעם הראשונה בטלוויזיה (אצל ג'וני קרסון?) עם מילים יותר קשות שקצת רוככו שהשיר הוקלט לאלבום.. אני יודע על דוגמה אחת - במקורר נכתב שבלו שדד את הגופות וזה שונה לכך שהוא נכנס לשדוד רק את הקופה..

dylan

New member
טבעה=תבעה.. ואם אני כבר פה אז

הנה התמונה, היחידה עד כמה שידוע לי, של דילן וקרטר ביחד.. והנה אתר שטוען שרובין אשם (ממנו גם לקחתי את התמונה הפעם..).

CommandeRiker

New member
ומי זה פטי בשיר?

האם הכוונה לטום פטי? ומה הכוונה שלקחו אותו למרפאה? ומישו יכול להשיג מילים לשיר?

dylan

New member
אממממ..

פטי וולנטיין גרה מעל הבר אם אני לא טועה.. בכל מקרה היא נכנסה לבר רק אחרי הרצח והעידה במשפט.. היא מוזכרת בפעם הראשונה בשיר כבר בשורה השניה.. הנה המילים

Grimble Grumble

New member
מממ

הכוונה לפטי וולנטיין, הראשונה שראתה את הגופות והתקשרה למשטרה... ובמרפאה היה קורבן מהירי שלא מת שרצו שיזהה את קארטר והוא אמר שזה לא רובין...

slowhand1

New member
בוב דילן מסומם??

תגידו האם נכון שבוב דילן לוקח סמים קשים????

giba70

New member
כל מה שיש לי לומר זה...

"למה לא שמים קשים?" (פלטפוס)

Grimble Grumble

New member
לא זה לא

בוב דילן כל חייו היה נקי מסמים כמו שאר גדולי התקופה כמו אריק קלפטון, הביטלס או ג'ימי הנדריקס...

האפיפיור קתולי?

רונלדו כדורגלן? יונתן הלך לגן? שרון רימה את בגין? היה כדורסלן בשם דינו מנגין? הביטלס הם להקה? קווין הם מועקה? במבה היא חטיף? אל גרין מטיף? התאומים קרסו? הפאנק את המוזיקה הרסו? האחים אולמן שולטים? אלביס וג'ניס בין המתים? לינרד סקינרד דרומיים? ב-ELP שלושה חברים? התשובה, ידידי, Blowin' in the Wind ...

giba70

New member
ושאלת השאלות:

הולדן קולפילד משורר? תהיה פוליטיקלי קורקט! אל תגיד "הולדן קולפילד בשדה", תגיד מעתה: "הולדן קולפילד בשירה"

סוגר את הבאסטה

בי נשבעתי משורר לא אהיה בעבר כבר טעיתי בשגיאה לא אחיה עומד על הבמה שופך את הנשמה האורות אט אט כבים מאירים רק כוכבים חוזר למאורה נוטש את השירה מניח לכם, ידידיי בארץ לעולם לא נפגש ודאי הלקח כבר ברור עמיתי, אל תתעייף דבר אחד בלבד אסור... שירה של משורר יחף מוטב סנדלר יהלך בשבילי הפואטיקה כשבראשו הוא מלך ובשיריו הוא kakamaica

למעלה