לתומך, לטמטומך, בוא אני אסביר לך
כדי שלא יהיו אי-הבנות. אני לא ממש יודעת על איזה מדיום אתה מדבר. אני אדבר על מדיום מאד מאד ספציפי שנקרא
פורום זוגות מעורבים. שים לב - זה לא אינטרנט באופן כללי, זה גם לא סתם פורום. זה פורום זוגות מעורבים. ואני אנסה להביע את דעתי ועמדתי מנקודת ההשקפה של חברת פורום מן המנין (שכן זה מה שאני כאן בד"כ), ומנקודת ההשקפה של מנהלת הפורום. נתחיל בתחושה שלי כמנהלת הפורום הזה: כמנהלת הפורום, אני בוחרת את האוירה הרצויה לי. ואני החלטתי שזה יהיה פורום נעים, חברי, שאנשים ירגישו כאן נוח, ירגישו בבית. זה ממש לא אומר שאין ויכוחים, חילוקי דעות והעברת ביקורת לפעמים, ויעידו על כך חברי הפורום. כמנהלת, אני נוקטת בגישה בה אני מאפשרת לכל דעה להישמע על פני הפורום. כמובן - פרט להודעות גזעניות, פגיעות אישיות במי מן החברים, והודעות פרסומת. זה ממש לא אומר שאין הודעות שמאד מאד לא מוצאות חן בעיני, ולמרות זאת אני לא רואה לנכון למחוק אותן. אני סה"כ מנהלת פורום - לא דיקטטורית. ובנוגע אליך - נכון - הודעותיך האחרונות מאד לא מצאו חן בעיני. אבל אתה לא יכול להכחיש את העובדה שנתתי לדעותיך להישמע, לא מחקתי ולא צינזרתי דבר. זה חלק מהמדיום הספציפי הזה. אבל שמורה לי זכות התגובה עליהן, וזכות הבעת הדעה על דבריך. אבל עכשיו אנסה להבהיר את תחושתי כגולשת מן השורה: נכנס אדם שעד היום למעשה לא היה ברור אפילו אם מדובר בבחור או בבחורה, כותב קצת, מגיב על דברים, מתקבל לפורום בחביבות ובברכה. עדין לא מציג את עצמו. כמובן שההחלטה להציג את עצמך על פני פורום וירטואלי - ניתנת בידיך. ואתה בחרת להישאר אנונימי, להישאר מחוץ למשחק. להמשיך להתבונן בפורום מבחוץ. וזה לחלוטין לגיטימי, שלא תבין לא נכון.
אבל מהות הפורום הזה היא קבוצה של אנשים אשר חולקים מכנה משותף מסוים. אנחנו כאן שמחים יחד, בוכים יחד, כואבים ומתרגשים יחד. אנחנו חושפים רגשות, תכניות לעתיד, חוויות, דעות. והנה נכנס אדם שאין ספק שבוחר לכתוב מבחוץ, ומדבר איתנו על התבוננות בזוגות מעורבים, על התבוננות אנתרופולוגית... יש בזה חוסר הגינות לשמה! אנחנו לא כאן כחלק ממחקר אנתרופולוגי, צר לי לאכזב. זה מאד לא נעים שאדם שבהחלט צץ משום מקום (מבחינתנו אתה אנונימי לחלוטין) מתבונן בנו מלמעלה. לומד אותנו. תחשוב על עצמך בסיטואציה כזאת, אולי תבין את הרגשתנו. הבוקר ראיתי שכתבת הודעה ברוח יותר נעימה, בה גם כתבת קצת על עצמך ועל חוויותיך. וכנראה שיש לך אפילו נסיון בנושא המדובר בפורום. הרושם שנוצר אצלי עקב אותה הודעה, חיובי. לכן, אני כולי תקוה שתבחר להמשיך ולהשתתף בפורום, אולי גם להציג את עצמך (אם אתה מעונין), להיות חבר פורום מן המנין ולא סתם משקיף מהצד. אני לא כותבת זאת בציניות - באמת שאשמח אם תשתתף. אבל אם אתה בוחר בכל-זאת להישאר מבחוץ - אבקש שתחסוך מאיתנו את התרשמויותיך האנתרופולוגיות עלינו. מקוה שהבהרתי את עצמי שיהיה לך יום נפלא
גל