Humus Manifesto

Humus Manifesto

מצורף פוסט מרתק של מייקל אייזנברג. עיקרו: ההיי-טק הישראלי נפגע קשות בגלל ההערצה המוגזמת של פקידי הממשלה, אנשי הצבא ואחרים למיקרוסופט וכן לשפות כמו דוט.נט שלא משתמשים בהם בעמק הסיליקון ועוד. מרתק וכדאי לקרוא. מה דעתכם?

IdleThought

New member
קראתי את זה בגרסה העברית שלו

אוסף של שטויות צרופות על טהרת "מיקרוסופט רעה", עוד עושה רוח מיותר

De-Panther

New member
מסכים לגבי עושה רוח מיותר. אבל אני כן חושב...

שרצוי שהמדינה תשקיע בדברים נוספים מעבר למיקרוסופט. להתמיע במחשבים במשרדים השונים אופן אופיס במקום האופיס הרגיל(שתאכלס, בגרסאות האחרונות שלו פשוט מזעזע ומבלבל) יכול להוזיל עלויות בצורה רצינית. להתקין לינוקס זו תהיה הגזמה לדעתי, אין מספיק אנשים שיכולים לתת תמיכה לזה, בעוד יש מספיק אנשים שיודעים לתת תמיכה למערכות הפעלה של ווינדווז. לכן התמיכה תהיה יקרה יותר, ואז אולי בזמן הקצר ישתלם להתקין לינוקס, אבל לאורך זמן התמיכה תעלה יותר(או לחלופין, לאורך זמן יהיו יותר תומכי לינוקס ואז מחיר התמיכה ירד) אם ירצו לשדרג, אז אולי כדאי לחשוב על לינוקס. לגבי הצבא וסיאשרפ. לדעתי הצבא באמת גורם משפיע בידע של המתכנתים בארץ. הוא מוציא הרבה מתכנתים, וההכשרות בשנים האחרונות הן בעיקר בסישארפ. כשמישהו רוצה להקים עסק שצריך תכנות - הוא יבדוק איזה היצע גדול יותר של מתכנתים יש לו, ואני מאמין שכרגע יש הרבה יותר מתכנתי דוט נט בארץ בניגוד למתכנתים לשפות אחרות. וכן, זה נכון ששפה זה בעיקר סינטקס אבל זה עדיין חלק משמעותי. בסופו של דבר, צריך לבדוק האם ההשפעה של מיקרוסופט גורמת לכך שיהיה יקר יותר להקים פה חברות תוכנה מאשר במקומות אחרים בעולם. אבל בשביל זה, צריך לבדוק בכמה העלויות פה יקרות יותר מאשר במקומות אחרים, וכמה אחוז מזה זה בגלל חוסר במתכנתים של סביבות אחרות, לעומת למשל יוקר מחיה בארץ

IdleThought

New member
אני מאמין שרעיון בא לפני טכנולוגיה

ושכל ארכיטקט שפוי יטרח להתאים את הכלים למטרה ולא להיפך, אני מתקשה לראות מה הקשר ע"פ המאמר בין שימוש בקוד פתוח ובין חדשנות טכנולוגית - אפל היא הרבה הרבה יותר קניינית , סגורה ומגבילה ממיקרוסופט ואני רוצה לראות מישהו מעז לומר למשתמש אפל ממוצע שאפל מונעת חדשנות למדינה מיקרוסופט זו עסקה מאוד משתלמת כי המדינה משלמת רשיונות מ א ו ד מוזלים למוצרים מתקדמים מתוך מעבדות המחקר של מיקרוסופט וזו מדיניות ידועה , לצרכני הקצה זה הרבה יותר יקר אבל אני לא בטוח שההחדרה של המוצרים האלה לבתי הספר יש לה השפעה כלשהי על השימוש במוצרים , בבית הספר למדתי ליצור גרפים עם לוטוס ובבית השתמשתי באקסל, בבית הספר השתמשתי בוורד כדי לכתוב מסמכים אבל בבית שמרתי אמונים לקיוטקסט הישן והטוב , באוניברסיטה למדתי למצוא TREND LINES באמצעות אקסל אבל תמיד העדפתי לעבוד עם MATHCAD הכותב לקח נתונים מסויימים על חברות סטארטאפ ופשוט עשה עליהם "קסמי סטטיסטיקה" , בעבורו כל השוק של הסטארטאפים זה רשתות חברתיות/אתרי ענק ובעבור יזמות שכזו בהחלט יש ייתרון לבנייה בקוד פתוח כי מדובר על גודל ועומסים שדורשים תשתית מאוד נרחבת , דבר שאפשר מאוד להקל את העלות של הפריסה שלו אם משתמשים בקוד פתוח אבל זו ראייה מאוד צרה ומאוד מוכוונת מסקנה - שיקולי התשתית האלה באים בשלב מאוד מאוחר אחרי שהחברה כבר התבססה, בשלב הראשוני של המיזם אחד הדברים החשובים זה לפתח כמה שיותר מהר ומיקרוסופט מספקת כלי RAD מאוד טובים - לא תמיד הקוד הפתוח מספק את הסחורה, יצא לי להכיר כמה מיזמים שהתחילו במחשבה להשתמש בMYSQL כדי לחסוך בעלויות ובסוף הסבו את הקוד ל MSSQL כי הוא פשוט מכיל הרבה יותר אפשרויות -לא כל עולם הסטארטאפים הוא WEB , ומיקרוסופט נותנת אחלה כלים לפיתוח כזה ומי שלא מסכים איתי שיילך לתכנת ב QT -בישראל יש די הרבה דוברי עברית /שפה דמויית עברית ויש לנו צרכים שנכתבים מימין לשמאל ומה לעשות שברוב מכריע של המוצרים מיקרוסופט נתנה גיור לא רע וזה די משמעותי לעסק שהוא קטן ומנסה קודם להתבסס במדינה שלו , וקוד פתוח לטעמי עוד לא מספק את הסחורה- באופן אופיס שלפני שנה וחצי הורדתי העברית התחרבשה לי באופן מטריד בזמן שהחלפתי בין שפות באותו המסמך

swym

New member
גם בגרסה האנגלית זה לא טוב יותר

אני מסכים עם האמירה הכללית שמדובר באוסף שטויות צרופות. יש במאמר של אייזנברג גם טעויות, הכללות ושלל טיעוני שמיכה. מן הסתם הוא גם מדבר מהפוזיציה: מדובר למיטב זכרוני באדם שעובד בקרן הון סיכון ורוצה לגייס מתכנתים בתחומים ספציפיים, אבל הוא לא מוצא את האנשים כי "כולם עובדים בסטארטאפים משלהם בתנאים טובים יותר" ו"כולם משתמשים בטכנולוגיות הלא נכונות". לקחת מתכנת בוגר אוניברסיטה וללמד אותו את "הטכנולוגיות הנכונות" (לדעתו של מייקל, בטח שלא לדעתי) זו השקעה כספית די מינימלית לטווח הארוך וחברות עושות את זה כל הזמן. אבל אולי הם פשוט מחפשים עובדים זולים ועלויות פיתוח זולות. שינסו בהודו.

pulse11

New member
יותר מדי מכסחים את מיקרוסופט

אין, ולא היתה, וככל הנראה בזמן הקרוב גם לא תהיה חבילת "אופיס" טובה כמו זו של מיקרוסופט. אין חבילה עם אינטגרציה טובה כמו שלה לכלים ויישומים חיצוניים. אין כמו מעבד התמלילים וורד. העובדה שהוא בנוי על פריימוורק מעולה שכתוב ב-VB מאפשר לו להיות כלי הכי גמיש שבעולם. זה שברמה הביתית וברוב המשרדים לא מכירים את זה - זה דבר אחד. אבל בתי המשפט למשל (לפחות נכון לתחילת שנות ה-2000) עבדו עם אופיס בצורה שלא ידעתי והאמנתי שאפשר (עבדתי בלשכת שופט מחוזי בתור סטונדט). אין מערכת הפעלה כמו חלונות שתומכת בכל כך הרבה דרייברים, יצרנים, וקונפיגורציות. חוכמה קטנה מאד להשוות את חלונות עם "אפל או-אס" כאשר זו של אפל עובדת על קונפיגורציות מוגבלות ויצרנים מוכרים וידועים מראש. לולא גישה כמו של מיקרוסופט (לא קוד פתוח, אבל בהחלט דלת פתוחה לחומרה מכל מיני סוגים) לא נראה לי שמחירי החומרה היו נמוכים ונגישים כמו שהם. אז תגידו תודה למיקרוסופט שהמחשב שלכם כבר לא צריך לעלות 6 אלף ש"ח. לגבי אינטרנט, אני לא מכיר סביבות פיתוח עשירות כמו אלו שמיקרוסופט נותנות. אחלה ש-PHP זה חינם, אבל אפשר גם לפתח בדוט-נט באותן העלויות. ותשוו את עורכי הקוד השונים לעומת ה-STUDIO האחרון שלהם (שמגיע בגרסה חופשית, עם פחות כלים מזו המלאה). אם ה-ZEND היה חינמי, ניחא, אבל לא זה המצב. כלים טובים עולים כסף, נקודה. מיקרוסופט שלטה ביד רמה ובריונית בכל נושא דפדפן IE6. כולם מקללים אותם, זה נכון. אבל ראו מה קורה היום עם גוגל ואפל שפתאום כל אחת "מכתיבה" את תקן ה-HTML5 תחת מילה יפה "תמיכה" כאשר בסופו של דבר מדובר בתחרות גסה של בניית דפדפן ויצירת קהילות מפתחים לדפדפן מסויים, ולא באמת תמיכה בתקן. נא לפתוח את העיניים. כל חברה גדולה עושה דברים בשביל להרוויח כסף, אין אידאולוגיה ואין מתנות חינם. בואו נדמיין עולם ללא מיקרוסופט: מערכת ההפעלה לינוקס נגד זו של אפל. האחת מפותחת על ידי קהילת גיקים של מחשבים (ולא מומחי ממשק משתמש, בואו נחזור לשנות ה-80 בבקשה). השנייה מפותחת על ידי חברה דורסנית עם מנכ"ל שמאמין שהוא אלוהים: מערכת הפעלה סופר נוקשה, ומכירת מחשבים ממפרט ספציפי שמיוצר על ידי יצרנים מורשים בלבד (מישהו אמר קרטל?).

pulse11

New member
ואיך שכחתי את JAVA

היפה והמופלאה והכל כך חמודה, שאמורה לרוץ על כל מחשב ולתמוך בכל סביבה (באמצעות RUNTIME). נחמד, רק לצערם חברת ענק בשם אדובה עשו את זה טוב יותר עם פלאש. למה טוב יותר? לא יודע, אולי כי - שוב - לא מדובר במוצר חופשי, אלא מוצר עם מטרת רווח מכלי הפיתוח שלו.

pulse11

New member
אתה צודק. בתחום הווב פלאש ניצחה את ג'אוה.

ולו מהסיבה הפשוטה שהיא איפשרה לבורים גמורים שאין להם מושג בתוכנה לפתח אינטראקטיביות. מלבד ההשוואה לג'אווה, אני לא חושב שיש כלי שניתן במהירות כל כך גבוהה לפתח UI כמו פלאש.

De-Panther

New member
אין ספק שבעזרת מיקרוסופט המון דברים התקדמו...

בתחומי המחשוב. ואני גם בעד זה שחברה תרוויח מהפיתוחים שלה. לאופיס יש אינטגרציה טובה עם כלים וישומים חיצוניים שפותחו בכלים של מיקרוסופט. לשאר הטכנולוגיות לקח יחסית המון זמן להגיע לרמות סבירות של התממשקות עם אופיס וזה בגלל העניין שהתקנים שלה לא פתוחים. ויצא לי להתממשק עם אופיס גם עם כלים של מיקרוסופט וגם עם כלים חיצוניים. ולינוקס תומכת במספיק דרייברים וקונפיגורציות. ויש גם דברים שמקבלים תמיכה קודם ללינוקס ואחר כך לחלונות. אין לנו מדדים מדויקים, אז קשה להשוות. מה שכן, אני יכול להגיד מניסיון שהמון דברים(מצלמות, עטים למחשב) שעבדו לי על אקספי לא עובדים לי עם מערכות הפעלה חדשות יותר של מיקרוסופט. לעומת זאת בלינוקס הם עובדים בכל הגרסאות. וגם אם צריך לעשות התאמה מיוחדת, יש לי את החופש לעשות את זה. לגבי אינטרנט - לא יודע. אבל העובדה היא שלרוב אתרים גדולים או שמתכוונים להגיע למספרים אדירים של משתמשים, מעדיפים להשתמש בPHP. היה דיון על נושא דומה בפורום אחר http://www.tapuz.co.il/Forums2008/ViewMsg.aspx?ForumId=308&MessageId=144947175 ואני מסכים עם זה שכלים טובים עולים כסף(וגם כלים לא טובים). אבל אם אתה נכנס לנושא הזה, גם כשהכלים של מיקרוסופט היו ברמה יותר נמוכה הם עלו כסף. ובאותה תקופה כבר היו כלים יותר טובים כמו דלפי, שמיקרוסופט למדה הרבה מהממשק וצורת העבודה שלהם.(וגם לאחר מכן העסיקה אנשים שעבדו על הפיתוח של אותם כלים מתחרים בעבר) גם אני חושב שמלחמות הדפדפנים זה דבר צבוע. אבל לי יותר אכפת מהעובדה שכשאני עובד על אתר, אני צריך לבדוק אותו במשהו כמו 5 דפדפנים שונים. וגם אז דברים בסיסיים עובדים בכל דפדפן בצורה אחרת. אז כן חשוב לדעתי נושא התקן. אבל בקשר למיקרוסופט, היא הרחוקה מכולם כשזה קשור לתקנים. למשל, כל הנושא של תמיכה בSVG. אני חושב שגם בלי מיקרוסופט דברים היו מתקדמים. מיקרוסופט בסופו של דבר העתיקה הרבה דברים מאפל כשזה קשור לממשק. אם זה כל הנושא של הפונטים, ואם זה דברים אחרים בממשק הויזואלי. והיום אתה יכול לראות מערכות הפעלה מבוססות לינוקס, כמו אובונטו, שללא ספק יש להן ממשק ויזואלי נוח לעבודה ולהתאמה אישית. מה שבטוח, אם לא הייתה מיקרוסופט, הייתה חברה אחרת(שהיא לא אפל)

IdleThought

New member
שכחת את העברית..

מיקרוסופט והתמיכה שלה בריבוי שפות אכלה את כל המתחרים (בעיקר אפל) שבמשך שנים סירבו להכיר בקיומן של שפות שנכתבות מימין לשמאל אני זוכר כשכולם אמרו "מוזילה מוזילה תעבור למוזילה" .. מה לעשות שהרבה יותר מהיר קל ופשוט היה להשתמש באקספלורר שאולי נראה פחות מתוחכם אבל תמך לי בהמון קידודי שפות בדפי אינטרנט

למעלה