Humble Pie!

Aeroguy

New member
Humble Pie!../images/Emo168.gif

הרשו לי להמליץ על להקה, שהיא לדעתי אחת הלהקות הטובות ביותר אי פעם. היא משלבת ליריקס מדהימים, שירה מדהימה ונגינה מופלאה. הסגנון שלהם נע בין בלוז לרוק לרוק כבד לנשמה לקאנטרי ומה לא. חלק מהשירים שלהם מבוססים על גיטרות חשמליות רועמות וחלק על גיטרות אקוסטיות יפהפיות. הלהקה קמה בסוף שנות ה- 60 ע"י סולן וגיטריסט ה- Small Faces לשעבר סטיב מריוט, הגיטריסט פיטר פרמפטון (שב- 71 עזב והוחלף), הבסיסט קווין רידלי והמתופף גרג שירלי. הצלחתם הגדולה באה בארה"ב באמצע שנות ה- 70, למרות שהם אנגלים. לשוק המקומי אף פעם לא הצליחו ממש לחדור. הם התפרקו בסוף שנות ה- 70´, ומאז המייסד וכותב השירים סטיב מריוט, אחד הסולנים המוכשרים שאי פעם שמעתי, החליט להופיע עם חומר מקורי במועדונים קטנים. ב- 91´ מריוט ופרמפטון רצו לעשות קאמבק, ואף התחילו לכתוב חומרים חדשים לאלבום, אבל אז מריוט נספה בשרפה בביתו. נחשפתי אליהם לפני כחצי שנה ע"י אלבום ההופעה Rockin´ The Fillmore, שבע שירי רוק כבד-בלוז שמתפרסים ע"ג יותר מ- 70 דקות של גן עדן אמיתי. מאז רכשתי את האנתולוגיה של השנים הראשונות, שכוללת את הסינגל הראשון שלהם, שני האלבומים הראשונים וכ- 10 שירים שלא שוחררו. כל שיר ושיר שם הוא מדהים בפני עצמו. עוד רכשתי אלבום מהשנים המאוחרות יותר שלהם. אני מקווה שאני לא היחיד במדינה הזו שמכיר אותם... בכל מקרה, הם מומלצים ביותר. הבלאק קרואוז (עוד אחת מהלהקות האהובות עלי) מאוד הושפעו מהמוזיקה שלהם, ושומעים זאת במוזיקה של שתי הלהקות.

LadyG

New member
אתה לא היחיד במדינה אבל בהחלט

יכול להיות שאנחנו שניים בלבד
נחשפתי אליהם בתחילת שנות השבעיים וגם אז בארץ בקרב חובבי מוסיקה מושבעים מעטים הכירו אותם. אני ממליצה על שני אלבומים: Humble Pie 1970 Rock On 1971 ואולי אנחנו לא לבד? מי יודע...

Aeroguy

New member
או, איזה יופי!

אני גם ממליץ בחום על 2 האלבומים הראשונים: As safe as yesterday is Town and country

ואם אנחנו כבר בנושא

אז רק רציתי לתת את הכבוד הראוי ל small faces במיוחד לשירם itchycoo parak מהשירים הקלאסיים האלה של ה 60es שאתה רק שומע אותם ומייד עולה לך באף כל האסוציאציות האלה... גראס...חופש...פרחים...חרוזים...אהבה...שלום...

Aeroguy

New member
...ועוד פיסת מידע קטנה:

לאחר שמריוט עזב את ה- Small Faces בכדי ליצור את Humble Pie, לקח לשאר חברי הלהקה שנה להתאושש ולמצוא מחליף שיוכל למלא את נעליו של סטיב מריוט, עד שצרפו לשורותיהם את רוד סטיוארט, ושינו את שמם ל- The Faces.

LadyG

New member
Itchycoo park אני לא יודעת למה

אבל עושה לי צביטה בלב. זה אחד משירי הסיקסטיס שכולא בתוכו כל כך הרבה צבעים, ריחות וטעמים ולוקח אותי לכל מיני מחוזות שכבר אינם. ובעניין Humble Pie לא חשבתי לרגע הניבלונגים יקר שלא יהיה לך מה לתרום לנושא
. טוב לראות שמסתובבים בפורום הזה אנשים עם טעם משובח.

כן כן להקה מעולה

ואני הכרתי אותם רק בזכות הסרט "כמעט מפורסמים" ואגב את החומר של בלאק קראוס אני מכירה רק את הקאוורים (או החצי קאוורים) שהם עשו עם ג´ימי פייג´ לחומר של זפלין, טוב לדעת שיש עוד מה לשמוע

itchycoo park

החלט שיר קלאסי של ה 60es, יש שירים כאלה, שמתארים את התקופה הזאת בתמונה צבע וריח מאוד מדוייקים, מה שמעלה את השאלה, מה הוא שיר הסיקסטיס האולטימטיווי, לא הכי טוב, אלא זה שמזכיר לכם הכי הרבה את האווירה של העשור המופלא הזה. כמו שכבר אמרתי itchycoo park הוא אחד המועמדים המובילים בעיניי, שאר המועמדים שלי הם: white rabbite של ה cream. day in a life של הביטלס, וגם אלינור רגבי ו i get by with a little help white rabbit של האירופליין there´s something happening here של באפלו ספרינגפילד בנד. sympathy for the davil של הסטונס, וגם satisfaction וכמובן יש שירים של הדורס, הבירדס הביץ´ בויז, הדד, ג´ניס, קרוסבי סטילס נאש ויאנג, ג´ימי הנדריקס, בלו צ´ייר ואירון באטרפליי ועוד גם של להקות שהזכרתי וגם של אלו שלא. אבל מה השיר שהכי עושה לכם סיקסטיס בלב?, וגורם לכם להרגיש שאתם רוקדים ערומים בוודסטוק, אחרי טריפ של אסיד, כשכולם צועקים מסביב peace and love?

Aeroguy

New member
יש הרבה,

כל השירים של ג´פרסון איירפליין, Led Zep- Dazed And Confused כל Tommy של The Who, וגם כמובן My Generation, Summertime Blues Joe Cocker- With A Little Help From My Friends Jimmy Hendrix- Purple Haze Iron Butterfly- In A Ga Da Da Vida ועוד ועוד ועוד

LadyG

New member
אפשר רק אחד???

Waterloo Sunset - The Kinks לא יכולה להסביר למה אבל כשאני עוצמת את העיניים אני בלונדון ומזמזמת בלב: As long as I gaze on Waterloo sunset I am in paradise אפשר עוד אחד? Back street luv - Curved Air אז נכון, אני קצת מרמה והשיר הוא מ- 1971 אבל יש בו אוירה (מכירים דרך אגב???) ואפשר אחרון??? Lady Jane - הסטונס. למה? ככה.

הרי התכוונתי לרשימה

ופתור בלא כלום הרי אי אפשר אז הנה הרשימה שלי: itchycoo park של ה small faces כל הפסיכודליה החופש ב 2:50 ד´ של גאונות מוזרה. Triad של Jefferson Airplane מעיין סיכום מופלא של המהפכה המינית עם כל העוצמה הזנותית, היופי המתפרץ של גריסי סליק, בשילוב עיבוד מוסקאלי אופייני לצליל של סאן פרנסיסקו. ו Teach Your Children של crosby stills nash & yung הפוליטיקה של הצעירים שכבשה את העולם ב 60es בהרמוניה הקולית המקסימה של קרוסבי סטילס נאש ויאנג, בתוך יצרת המופת שלהם deja vu עוד המונים אחרים שלא הזכרתי (הצלחתי לעשות רשימה על הסקסטיס בלי להזכיר את הסטונס, הביטלס, הנדריקס ודילן) אבל אלה השיר שהכי מזכירים לי את התקופה.

למעלה