ht nbhteho

• פותח הנושא 3690
  • פורסם בתאריך

3690

New member
ht nbhteho

מעל 150 IQ זה בהחלט מכובד. סטטיסטית אין הרבה כאלה ולכן כנראה אני הכי חכם בפורום. גם אם לא - לא נורא. לא התאקלמתי חברתית - לא מדוייק. יש לי חברים, אמרתי שלא הייתי הכי מקובל. מן הסתם השפיעו נסיבות חברתיות כמו הורים גרושים ומעברים רבים. כל יום ההתמודדות מתחילה מחדש. אני מתחבר בקלות לאנשים חדשים אבל לא מקובל על כולם. קורה. אולי לא מאותו שורש נשמה (חילונים יודעים מה זה?). לא סיימתי תיכון - לא מדוייק. עברתי לבי"ס פרטי וקטן שנתן לי חופש מחייה. יש לי בגרות מלאה בציונים סבירים בהחלט. לא הסתדרתי בצבא - נכון. יש לי בעיה עם סמכות ואני שונא שתופסים עלי תחת. יש לי פה גדול ושילמתי עליו. חוצמזה, כשאתה כ"כ הרבה יותר חכם מאחרים קשה לך לסבול מטומטמים ואתה תמיד חושב שאתה יודע יותר טוב מה שבדר"כ גם נכון. אבל צבא אינה מסגרת גמישה... אם הייתי קרבי אולי היה אחרת כי שם יש מסגרת. לא בית-בסיס-בית-בסיס כל יום. או הכל או כלום. יותר קל בלי שינויים כאלה. הרעיון העיקרי הינו- יש אנשים שתרופות לא משפיעות עליהם. שום כדור ושום כלום. אמנם יש בעיה אבל לומדים להתמודד איתה. אז מקבלים תוספת זמן ולא שזה הרבה אבל זה משהו. אתם אומרים כמה קשה לכם וכמה אתם סובלים אבל אחרי שאתם מגלים את העניין עם הכדור פתאום אתם מתהפכים כמו רוסיה במשגל. יש אנשים עם בעיות יותר גדולות משלכם והם חיים ומאושרים ומסתדרים יופי. זה לא כבוד גדול להזרק מבי"ס אבל להתמודד ולסיים בהצלחה כן. כל הזמן שאלות של מה יעזור לי יותר ומה הכי טוב לטיפול בזה ובזה ובזה או הילד שלי הוא ככה וככה. המטרה היא שתבינו שלפעמים (רק לפעמים) במקום לחפש פתרונות חיצוניים ולרדוף אחר הכדור החדש והיעיל יותר או להתחנן לעצה שתעזור לגמור את היום יותר טוב - תבינו שלפעמים צריך להתמודד! יש כאלה שעושים את זה כל יום כי אין להם כדורים ושיקויי קסם אחרים לברוח אליהם והם מצליחים. אני מתכנן ללמוד באוניברסיטה בחו"ל כי יש לי כשרון לשפות ועברתי מבחני כניסה באנגלית בלי בעיה. אז כן, יש במה להשוויץ. ולפעמים, נכון, יש תחושת חוסר ערך. הכל לא הולך, אני חרא במתמטיקה, מאחר המון וכהנה וכהנה. הפתרון- ספורט! משהו שבזכותו מתקבלים לאוניברסיטה על מלגה מלאה. בנוסף, הצטיינות במשהו נותנת תחושת ערך אז מצאו מה זה אצלכם. טו קונקלוז'ן - תעשו מה בזין שלכן (כולם כאן בנות לא?) ומקווה שתבינו שלפעמים צריך להתמודד במקום לשאול אלף ותשע קושיות. איך גומרים משמרת של 8 שעות בבריכה כשקמת מוקדם מאוד בבוקר וממש חם לך ואתה לא מסוגל לשבת בכסא יותר ולהריח את הכלור ואתה חושב שאתה מתחרפן? אין ברירה! סוחבים!!!

פרט קטן נעלם מעינייך...

לחפש עיצה, זה לחפש אסטרטגיה יעילה יותר ממה שניסית לבד. לפעמים, מילה מאדם אחר, יכולה לעזור לנו למצוא חלופה טובה יותר וקלה יותר להתמודד עם מצב מסויים. לקבל תובנות חדשות. לחפש תמיכה, לא אומר שאני לא מתמודד- אומר שאני צריך חיזוקים וזו תחושה טובה להיות יחד בסביבה שמבינה את ההתמודדות היומית שלי ונותן חיבוק או חיזוק או סתם מקשיב. הרבה אנשים חיים ומתמודדים לא תרופות. זה מאמץ והתמודדות יום יומית, מי כמוך יודע. אך אלו שהטיפול התרופתי עוזר להם ומשפר את תפקודם- יש סיבה שלא יעשו זאת, כי לך הוא לא התאים? מאחלת לך הצלחה בהמשך לימודיך. מאחלת לך שתלמד סובלנות ואמפתיה. מאחלת לך שתתבגר ותשאיר את המרירות מאחור. מאחלת לך שתמצא תמיד דרך להתמודד עם כל מה שיבוא לפניך. מאחלת לך לקבל תמיכה ואהבה מקרוביך או אנשים שמבינים אותך. מאחלת לך שתזכה להכיר בכך שכל אדם (גם אם פחות חכם ושווה ממך), יש לו את דרכו ונקודת מבטו האישית. אין טוב ואין רע. יש- מה שטוב לך יש- מה שרע לך.

חגית35

New member
לא כולן פה בנות (תיקון לכולם שלך)

ואחלא שאתה עוסק שמה שאתה טוב ובספורט מעולה לא בטוח שמה שסחבת היה שווה את מה שאולי הפסדת בדרך אבל זה שיקולך מאחר שבחרת לשתפנו אז תודה ואני מקווה שלא תפסול על הסף להקל את הסחבת לילדיך הבאם יש לך, ולו כדי להקל עליהם את ההתמודדות עם כל מה שהיה לך קשה. אולי אף בשביל עצמך. ו... אף אחד לא "בורח" לכדורים. התרופות היעילות רק משפרות איכות חיים ולא "זורקות" את הנוטלים אותן- נהפוך הוא- מאפשרות להם לתפקד קןוגניטיבית התנהגותית ולימודית על גלי מוח עירניים של ריכוז ולא של משהו בין שינה לחולמנות או איסטרון.

05 מיכל

New member
על שורש נשמה ועל ענווה וחסרונה

אולי לא כל אחד יודע מה זה שורש נשמה ואולי גם מי שיודע לא דווקא מאמין בזה (בין אם הוא דתי ובין אם הוא חילוני) אבל מה זה טיפת ענווה זה יודעים כולם, וזה אצלך - אם זה קיים אתה מצליח להסתיר את זה היטב בהודעותיך. לא בטוחה שמנת המשכל שלך עולה על שלי, אבל גם אם כן - זה עדיין לא עושה אותך חכם. בשביל להיות חכם צריכים עוד כמה דברים חוץ ממנת משכל. חוץ מזה, דיבורים על "התמודדות" או על מה חילונים יודעים ומה לא ממש לא מצדיקים את הלשון המלוכלכת שלך. מי שמנפנף בדתיותו לפחות שייצג אותה במינימום של כבוד. גם לי יש בבית כמה מוכשרים עם מנת משכל גבוהה ועם ADHD שגורם להם קושי גדול להתמודד עם רמה נמוכה יותר או עם שיעמום. אבל זה לא גורם להם להתנהג בגסות אל מי שפחות מוכשר מהם. להפך, הם מפנים את עודפי המרץ לעזור ולתרום. הבן שלי שמתקשה להיכנס לריכוז יושב בבית המדרש ב"משמר" (לימוד לילי בלילה בין חמישי לשישי) כי אז אחרי שהוא סוף סוף מגיע לריכוז עוד יש לו כמה שעות ללמוד. אז ניבולי פה ושחצנות הם ממש לא שם נרדף להתמודדות. אכן, אם תרופות לא מתאימות לך, הקושי יותר גדול והתסכול יותר גדול. יש אנשים שחושבים (בטעות לדעתי) שאם אין פתרון מוטב להתכחש לקושי. הניסיון שלי מראה את ההפך: כדאי ללמוד את הקושי על כל מרכיביו, ואפילו לקרוא להם בשם ממש. גם אם אין פתרונות מלאים, ההגדרות המדויקות עוזרות גם לשחרר אנרגיה (שאחרת מבזבזים אותה על ההדחקה) וגם למצוא מעקפים יעילים. שיהיה לך בהצלחה!

כנראה שאני ממש טיפשה ../images/Emo8.gif

כי לא הבנתי את הניק שלך. אולי תמצא בעצמך תעצומות נפש ותסביר אותו להדיוטות???????

למעלה