HRT

עדיפ10

New member
HRT

שלום,

הייתי שמח ללמוד מנסיונכם לגבי יעילות טיפול HRT, בייחוד בילדים.

במחקרים שפורסמו מראים יעילות גבוהה ביכולת ניהול טיקים כך שתלינו בשיטה תקוות רבות.

בננו בן ה-10 התחיל בסדרת מפגשים. נראה היה כי הוא נזהה רגש מקדים וגם מצליח לעיתים להמיר, אולם לאחר כ-4 מפגשים הודיע כי אין לו רצון להמשיך והטיקים לא מפריעים לו כך ש"נעזוב אותו בשקט". אציין כי אכן נראה שהיקים לא מעסיקים אותו יותר מידי והוא ילד מקובל חברתית ופעיל. ניסינו להסביר כי ייתכן שבעתיד יתחלפו הטיקים בכאלו שיהיו לו פחות נוחים כך שעדיף שיהיו לו הכלים ביד אך הוא אינו רוצה להמשיך, כך שהפסקנו את הטיפול לעת עתה.

אולם, מהמעט שכן זכיתי לראות כשהבן תרגל, התחלתי להרגיש שהסיכוי להמיר טיק באחר בתקופה של טיקים סוערים בתדירות גבוהה נדמה כלא ריאלי. כאיו לנסות ליבש את הים עם כפית.

האם מנסיונכם (בהנחה שחוויתם טיפול HRT/CBIT) אכן חל שיפור מהותי? האם בכלל אפשר לתפקד ולהצליח בביצוע משימות נוספות כאשר אתה צריך להיות קשוב כל הזמן לגופך ולהגיב באופן מודע בתדירות של שניות או דקות?

תודה

ברוך בואך לפורום

לא מכירה ולא התנסנו בתחום זה אולם אתייחס לנקודות שכתבת על דאגתך מהעתיד לגבי המרות טיקים וכו'.

תראה, מנסיון למרות שגם לי יש טוראט וגם לילדי מצד אחד שנינו מתמודדים באותו הראש בלי שום טיפול ופשוט יודעים להסוות את הטיקים כך שמשהו זר לא יאמין שיש לנו את זה. ומצד שני ילדי מתחילת הדרך עמד על כך שאין לו כלום ושנעזוב אותו בשקט והוא למד לחיות עם זה בדרכו ועם החוסן האישי שלו . כל אחד שיש לו טיקים ושאר ירקות מעדיף להתמודד בדרכו. אני חושבת שילדך מרגיש ויודע הכי טוב מה עושה לו טוב וממליצה בחום לזרום איתו מכיוון שבסופו של דבר זה שלו והוא זה שצריך לחיות עם זה, במקביל חשוב שתראו לו שאתם עדיין הגב שלו ועדיין תהיו שם במידה והוא יתחרט וירצה לנסות דרך נוספת/אחרת.

שיהיה המון בהצלחה

שלום רב! אכן, מחקרים מראים ש-HRT

יכולה להיות שיטת טיפול יעילה. עם זאת, כמו כל שיטת טיפול וכמו בכל נתון סטטיסטי - יכולים להיות מקרים בהם היא אינה עובדת...

באופן כללי - מדובר בשיטה שכרוכה בהגברת המודעות של הילד לדחף המקדים לטיקים וניהול הדחף בהתאם לכלים שהוא מקבל במהלך הטיפול.

לפי מה שאתה מתאר - יכול להיות שילדך עדיין אינו בשל לעבוד בשיטת טיפול זו ועל כן, חשוב להקשיב למה שהוא מרגיש ואומר, על מנת שיישאר פתוח לטיפולים ולא יפתח התנגדות לטיפול בעתיד.

מה שאתה מתאר - מוכר גם לי באופן אישי מהבן שלי (כיום בן 27)... היו טיפולים שהילד לא הסכים לקבל אותם, כי הוא הרגיש שהם אינם עוזרים לו באותו הזמן או שאינם חשובים לו מספיק. ההקשבה לילד והדיאלוג איתו איפשרו לו פתיחות - כך, שכשהוא הרגיש שהוא צריך עזרה אז הוא פנה אלינו.

חשוב לזכור שתמיד נוכל לעזור כמיטב יכולתנו ושהילד הוא הגורם המרכזי להצלחת הטיפול. כך, שאם הוא לא מרגיש שהטיפול הספציפי מתאים לו - כדאי מאד להקשיב, בייחוד אם הטיקים לא מעסיקים אותו יותר מדי ואם הוא מסתדר חברתית (שזה, בעיני הכי חשוב...).

לגבי הסיכויים להמרת טיקים - הרי, ש- HRT היא בראש ובראשונה טכניקה. כאשר מתרגלים אותה במשך שנים - אפשר לעבוד איתה ביעילות.

מהיכרות אישית עם מספר לא מבוטל של מקרים, יש אנשים שמצליחים להגיע למודעות זו - אם בהמשך לטיפול או באופן אינטואיטיבי - כפי שנכתב ע"י "אלמונימית". זה הכל עניין של אימון ומודעות.

אכן, זה קשה מאד ודורש עקשנות, התמדה ומודעות (שלושה דברים שלא חסרים לאנשים עם טוראט) - אך, זה בהחלט אפשרי ואפשר למצוא דוגמה טובה לכך אצלינו בבית.

עדיפ10

New member
תודה

תודה גובלינית ואלמונימית על תשובתכן.

אני שמח לשמוע שההמרה הינה אכן טכניקה אפשרית לביצוע. כמובן, בהנתן שישנה הבשלות והרצון לתרגל זאת, אך עצם הידיעה שהשיטה יכולה לעזור תורמת לנו.

מה שהפתיע אותי הוא שבפוסטים בפורום של של אנשים המתמודדים עם התסמונת, HRT כדרך להתמודדות הופיע ביחס זניח לעומת השימוש בתרופות. אם אכן התוצאות אליהן ניתן להגיע בשימוש ב-HRT דומות לאלו של השימוש בתרופות אך ללא המורכבות של תופעות הלוואי ציפיתי שיותר אנשים יפנו לערוץ טיפול זה אך נדמה שלא כך הוא המצב.

האם יש לכן השערה מדוע זה כך?

תודה

שלום לך! ההסבר לכך שיש יותר דיונים

לגבי תרופות הוא פשוט ומורכב משני חלקים:
א. הטיפול התרופתי בטיקים היה חלק מרכזי מהגישה הטיפולית שהיתה רווחת עד לפני כחמש שנים.
ב. HRT היא שיטת טיפול חדשה וחדשנית למדי - ולמען, האמת אינה נפוצה עדיין - לא בארץ ולא בעולם.

למעלה