hp 850 - וחיי סוללה

michelat

New member
hp 850 - וחיי סוללה

שלום לכולם! לאחרונה קניתי מצלמה HP 850 ויש משהו שמאוד מטריד אותי במצלמה הזאת: הסוללה נגמרת מאוד מהר: עדיין לא קניתי סוללות נטענות, אבל כאשר שמתי 4 סוללות AA אלקליין(של GP - לא נטענות - משהו כמו Ultra Alkaline), נדמה לי שלוקח למצלמה משהו כמו גג חצי שעה של עבודה רצופה עד שאפשר לשים את הסוללות בפח! חצי שעה מקסימום! נראה לי שאם זה ככה בסוללות רגילות, אז בנטענות המצב יהיה אפילו גרוע יותר!? מה עושים? זה ככה במצלמה הזאת, או שיש בעייה? אני רוצה לציין שהמסך מאחורה דולק במשך הזמן הזה. אבל זה אמור להיות ככה בכל מצלמה דיגיטלית, לא? אני מודה לכם מראש על התגובות תודה מייקי

arnond

New member
מצלמות דיגיטליות זוללות

סוללות בקצבים מדהימים, בעיקר סוללות אלקליין. מומלץ בחום להשתמש בסוללות NiMH שהן בעלות אורך חיים גדול יותר. הסיבה המרכזית היא שסוללות אלקליין פורקות את מטענן בקצב מהיר ואילו סוללות NiMH פורקות את המטען בקצב הרבה יותר איטי. מסך ה LCD הוא אחד מצרכני האנרגיה הכבדים ביותר. רצוי להמעיט את השימוש בו למינימום.

gilad65

New member
רק נטענות

מצלמות דיגטליות בולעות סוללות. רוב המצלמות (אני עברתי שתיים) יגמרו סוללות רגילות לאחר 10-20 צילומים !!! לעומת זאת סוללות נטענות מחזיקות פי 10 בערך כלומר בין 100 ל-200 צילומים. אז לך תקנה שתי סטים של סוללות נטענות (אחד במצלמה ואחד תמיד נטען) רצוי 1800MA או 2000MA של GP או חברה אחרת. כל הסיפור של שתי סטים (8 סוללות) + מטען עולה היום בערך 200-220 ש"ח.

michelat

New member
תודה רבה לכם על התגובות

אז לפי מה שאתם אומרים, אין בעייה במצלמה, וזה לא תכנון גרוע של המעגלים בה ששותה את הסוללות? תודה רבה! מייקי

פלטרון

New member
GP הן בסדר גמור ..

"מה זה - אחד אומר לא GP השני אומר שכן GP .. למי להאמין" אתה בטח חושב לעצמך. מבלי להוריד מכבודו של האחר, הוא קנה לפני שבועיים סוללות GP שעדיין לא בדיוק ברור לי למה הוא לא החליף אותן בחנות ברגע שבו הוא גילה שהן לא כל-כך תקינות. ובכל מקרה - הוא אישית נכווה מהן . יש בפורום הרבה מאוד אנשים ( שתוכל לקרוא את דיעותיהם החיוביות בנוגע לסוללות GP בשירשור שבעמוד זה) שמאוד מרוצים מהסוללות של GP ויש להם ניסיון חיובי איתן. בארץ משום מה, הרבה מוכרים יאמרו לך ש-GP זה הכי טוב. זה לא נכון. GP הם טובים, אבל בארץ יש הרבה חברות עלומות לא פחות טובות מהן. אם אתה גר באיזור הקריות, ויכול להגיע לקריית ביאליק, אז יש לי עבורך המלצה - יש בתוך הקריון חנות בשם Home Tech שמוכרת מטען (מרובע) + 4 בטריות של 1800mAh + חיבור למצת של הרכב = 140 ש"ח . המטען מטעין ממש מהר = שעתיים וחצי בערך. אישית אני מאוד מרוצה ממנו. אומרים שהטענה כזו מהירה מקצרת את חיי הסוללה, אבל לי אישית זה לא ממש מזיז, ואני חושב שעד כה הסוללות שקניתי ממנו משרתות אותי בצורה מאוד נאמנה. משך השימוש שלי בהן ( במצלמה ) ארוך להפליא מזה של בטריות רגילות. הערכה - |הדגש לפחות פי 5 יותר צילומים . בקשר ל-HP850 : הבזבזן הגדול ביותר של אנרגיה במצלמה זה המסך ( גם הפלאש, אבל אני מניח שבו כמעט לא השתמשת כאשר המצלמה אכלה לך את הבטריות ). ל-HP850 יש מסך גדול של 2 אינצ' . יותר מסך = צריכת חשמל מוגברת מהבטריות ( זה לא כלל, אלא רעיון כללי ). זה מסתדר לי שמצלמת HP850 זוללת בטריות יותר מהר מאחרות, בגלל המסך הגדול שלה . באתר dpreview.com התוצאות ממקמות את המצלמה שלך בשליש העליון (הטוב) של המצלמות מבחינת צריכת חשמל. די קרוב למצלמה שלי. אם הנטענות שסיפרתי לך עליהן עוזרות לי הן כנראה יעזרו גם לך . אגב - כמה טיפים כלליים - 1. אני מניח שבימים הראשונים שיחקת עם כל התפריטים וניסית הרבה נסיונות. לדעתי - אחת הסיבות שהבטריות נגמרו מהר- כי המסך פעל הרבה מאוד זמן. אצלי במצלמה יש אופציה שהמסך כבה לאחר דקה שבה לא לחצתי על שום כפתור. תוך 5 דקות כבית המצלמה. אם אצלך יש אופציות כאלו ברר בקשר אליהן כדי לחסוך שימוש מהבטריות 2. תנסה להתרגל לעבוד עם העינית. זה לא ממש הכרחי- כי גם עבודה עם המסך + בטריות נטענות של 1800mAh זה בסדר ומבטיח זמן שימוש ארוך לכל מחזור טעינה. אבל שימוש בעינית מגדיל את זמן השימוש לכל מחזור טעינה של הנטענות. 3. תשתדל לא לצפות בתמונות דרך המסך של המצלמה. ז"א - נניח צילמת 50 תמונות. אתה פותח את המצלמה יום אחרי ומתחיל לעבור להנאתך אחת אחת + זום לתוך התמונה .. זה צורך הרבה חשמל מהבטריות. רצוי להשאיר את הצפייה האינטנסיבית בכל התמונות למחשב. כל מה שכתבתי נכון בעיקר לטיולים ןכאלו . אם יש לך נטענות ואתה טוען אותן לאחר כל יום צילומים - אז לא נראה לי שתהייה בעייה . הבטריות לא "יתרוקנו" תוך יום אחד .

pinibu

New member
GP הן בכלל לא בסדר

ראשית מי עשה אותך כזה מומחה לסוללות? תתפלא יש כאלה ולא מעט שלא מרוצים מ-GP ואני אחד מהם חברה שלא מכבדת את עצמה ולא מחליפה במיידי מטען ו/או סוללות פגומות ואני פגומות משום שהמוצהר 18 שעות טעינה רחוק מהמציאות 40 שעות+ ומתרוקנות לאחר 15 דקות שימוש אז מה כלכך טוב בהן. כל עוד קיימים צרכנים כמוך המשווקים ימשיכו לזלזל בלקוחות. אז אנא טול קורה מבין עיניך. פיני אלא אם כן אתה איש שיווק שלהם

אין ויכוח על כך-הGP שרכשת לא סיפקו

את 'הסחורה'.אף אחד לא מערער על כך. לי קרה סיפור דומה עם מטען יקר של ליון לסוללות הסוני המפורסמות,דווקא תוצרת אירלנד,לא סין,וסוללות אצבע ומטען סיני עלום שם.מאז אני לא קונה כאלו.איבדתי את אמוני ולא רוצה להפסיד,אלא אם כן קונה בחנות ליד הבית,בה ניתן להחליף במקרה שלא תקין. באמת היה מטען כזה - אחרי הפעם הראשונה -היה מקצר את התהליך ומציין על סוללה ריקה לגמרי שהיא מלאה כבר לאחר 10 דקות.כמובן שלא היה תקין.אז הוחלף לי - בלי שאלות וטענות - בחנות בה רכשתי. כשהם פגומים - אז הם כאלו - ונשאר רק להחליף - אם יש אחריות וקבלה. בחנות המכבדת עצמה - יחליפו לך בלי בעיות. שאלה: ידוע שסוללות נטענות אינן מספקות את 'מה שיכולות' בשימושים \טעינות הראשונות שלהן - האם הסיפור קורה גם לאחר שלוש-ארבע טעינות,או שהפסקת לאחר הראשונה? לאחר הטעינות המלאות הראשונות הסוללה אמורה להספיק להרבה יותר ממה שציינת. שאלה שניה:הגעת עם המטען והסוללות לחנות בה רכשת ואמרת שהם לא טובים - מה קרה אז? ושאלה שלישית:התשובות כאן בפורום הן על פי נסיונם האישי של חברי הפורום - כמו שאי אפשר להתווכח עם נסיונך שלך,האכזב,כך לא חושבת שניתן להטיל ספק בנסיונם של האחרים - לא חושבת שקשור לסוכן או לא .(לפי הנימה בה רשמת תשובתך האחרונה) לכן קיים פורום - להבעת דיעות - לכאן ולכאן - וישפטו אנשים לעצמם או יציינו לעצמם לגבי נקודות מסוימות שכדאי להם לבדוק,או לשים לב אליהן. אני מזמן הפסקתי ללכת בצורה עיוורת אחרי המלצות,ואפילו יינתנו בידי החכמים והמקצוענים - לא כל דבר מתאים לכל אחד - וההסתברויות גם הן מתעתעות. 'כאב ראש רציני' - למי שזה קורה לו.מוכר מאוד.

pinibu

New member
סוללות GP לא סיפקו

קודם כל תודה על ההזדהות סה"כ הוצאה כספית לא כבדה באמת לא צריך להגזים אך הכעס על תחושת האי כיבוד לקוח והמוצר מקומם לכן כל המלל הזה.לו חברה שמכבדת את עצמה תדע כי אי שביעות רצון של לקוחות (לא קנטרניים)תגיע למרחוק ספק אם היו מרשים לעצמם לזלזל.זה נקרא תודעת שירות אותו מקרה קרה לי(קרו לי מקרים לאחרונה)עם מצלמת HP 935 טלפון אחד והשליח היה בדרך אליי עם מצלמה חדשה+התנצלות פשוט יישר כח.GP נהגו בזלזול ועל כן ראויים לכל מילת גנאי. פיני

idohal

New member
אתה כועס בעצם על Semicom Lexis

יבואן הסוללות על אי תודעת השרות שלו וכד' וייתכן כי כעסך מוצדק. בין זה לבין סוללות GP אין ולא כלום. מניסיון שלי ולא רק שלי, ואינני חושב כי הן הסוללות הטובות ביותר, הן עובדות לשביעות רצון המשתמש. ייתכן והסוללות שהקנית לא היו תקינות ויש סבירות כזו משום שהביקורת מדגמית וברמת אמינות מסוימת כך שוודאי כי % מסוים של סוללות פגומות תגענה לשוק. גם בסוללות הטובות ביותר בעולם יקרה שיגיעו סוללות פגומות כל עוד אין בדיקה 100%. תודעת שרות היא עניין אחד ואיכות הסוללה עניין אחר.

michelat

New member
יש פתרון - תודה לכולם על העזרה!

שלום לכולם! אחרי שקראתי את התשובות של כולכם, קניתי סוללות נטענות של GP, 2000mAh, עם מטען מהיר,אחרי שעה הם הוטענו, וכבר יומיים שאני מנסה לגמור אותם, ללא הצלחה. אני רוצה לציין שאני לא מנסה כל היום, אלא שעתיים בכל פעם, ככה משאיר את המסך דולק, לא נותן לא לכבות, עושה זום בלי חשבון, פלש וכו', הסוללות לא נגמרות. בנוסף קניתי עוד ארבע סוללות של GP 2100mAh, עוד לא ניסיתי אותם, אבל מעניין כמה הם יחזיקו. וזה מפליא אותי, שאלקליין נגמרו כ"כ מהר. המצלמה היא HP 850, ואני מאוד מרוצה ממנה, במיוחד שנפתרה הבעייה של הסוללות. תודה רבה על העצות המועילות! מייקי

למעלה