HP או LG??

OceanLady100

New member
HP או LG?? ../images/Emo215.gif

חשוב לי שיהיה חזק מבחינת ביצועים וחשוב לי שיהיה קל במשקלו. מה אתם אומרים? המליצו לי על שניהם

OceanLady100

New member
ואיפה אתם ממליצים לרכוש אותו?

אני מעוניינת בLG ואני חייבת שיתמוך בפוטושופ ושיפעל חזק גם לעוד הרבה שנים. רציתי לדעת אם יש אפשרות להרחיב לו את הזיכרון או את הביצועים בעתיד? לLG הכוונה. ואיפה אתם ממליצים לרכוש אותו? אם אני נוסעת לאילת וקונה שם, זה עדיף?? או שיש מקומות אחרים שגם ניתן לקנות בסכומים הוגנים. מאוד אהבתי את העיצוב של הLG כי הוא דק קל במשקלו. הסכום המקסימלי שלי הוא 6000-7000 שקל

nova

New member
צריך להשוות מחיר באילת מול אינטרנט.

לבדוק ב-ZAP וכו', כי לפעמים ההפרשים לא כאלה משמעותיים, כשמחשבים את עלות הנסיעה..

OceanLady100

New member
אני ממילא רוצה לנסוע לשם....

חשבתי שבלי המע"מ 17% זה יוצא ממש משתלם. באינטרנט ראיתי שהדגם שאני רוצה עולה בzap בערך 6500 עד 7000 אז איך זה יהיה באילת?

OceanLady100

New member
באילת יש הפרש של כמעט אלף שקל!

בדקתי את זה עכשיו. הנה המחירים עפ"י אופיס דיפו. מחיר ליח' כולל מע"מ ₪ 6,998.99 מחיר ליח' ללא מע"מ ₪ 6,007.72 הנה פרטי המחשב: מה אתם אומרים?!? מחשב נייד LG - LS55-1GJE אינטל סונומה, מעבד מהיר 1.73GHz, מסך 15 אינץ, זכרון גדול, צורב DVD, קורא כרטיסי זיכרון, רשת. מעבד: Intel® Pentium® M Processor Dothan 1.73GHz(740), 533MHz FSB, 2Mb cache נפח דיסק קשיח 60GB זכרון פנימי 512MB, ניתן להרחבה עד 2048MB במהירות 333MHz מערכת הפעלה WIN XP Professional כונן צורב DVD מובנה התומך בכל שיטות הצריבה הקיימות 3 שנות אחריות! ניתן לשלם ב-12 תשלומים

bar666xp

New member
כצט על המחשב הזה

http://www.lamir.co.il/product.asp?product=7190 טוב יש לHD שלו 2M בופר שזה טוב ורע כאחד מצד שני הוא 4200RPM שזה לא הכי טוב. HDD: Hitachi 60GB, 4200 R.P.M. 2M אם הבנתי נכון את מה שרשום שם...Wireless LAN: Intel Pro/Wireless....Mini-PCI slot: Wireless LAN Caed installed הכ.רשת האלחוטי מותקן במיני PCI שלדעתי זה לא הכי טוב אבל יש לזה גם יתרונות במקרה של צורך/רצון להחליף אותו באחר (מהיר יותר או שהתקלקל). משקל Weight: 2.6Kg מה זה?! ממש לא מבין למה כזה משקל? זמן סוללה Battery for 6.5 work hours טוב נו יש גם משהו חיובי כניראה. כ.מסך Graphics: ATI RADEON X300 64MB לא רע ביכלל. Memory: 512MB DDR333 MHz Upgradable up to 2GB עליה וקוץ בה מעניין אם הלוח תואם 400MHz לפחות או רק 333 אבל אפשר לחיות עם זה.

OceanLady100

New member
עוד דגמים... מה אתם אומרים?

אני לא מומחית כמוך ואני לא יודעת מה בדיוק זה אומר. איך המחשב בסה"כ?? ורשמתי שני קישורים ל2 דגמים שאני מתלבטת ביניהם. מה בדיוק ההבדל ביניהם??? ושוב תודה לכל מי שעונה.

לא הצלחתי להתמקד ממש בהבדלים...

כעקרון, כי אין ממש, מה שכן, הבדל, שלדעתי משמעותי: מע' ההפעלה ביניהם. בדגם ה-LE HOME בדגם ה-LS PRO אני תמיד ממליץ ואמליץ, על מע' הפעלה ה-PRO

זהוזה, מצאתי באמת ת'הבדלים...

כמובן, שבעזרת בר
ה-500 הפרש: כרטיס המסך+מע' ההפעלה.

bar666xp

New member
אני הייתי העדיף את LG - LS55-1GJE

ההבדל בכרטיס מסך בין X200 וX300 הוא משמעותי ביותר בנוגע לגרפיקה/משחקים. אבל מצד שני הצרכים שלו יכולים להיות מעוד שונים למה ביכלל הנייד מיועד? משחקים? אינטרנט ואופיס? תיכנות? בקיצור אין כאן שאלה של טוב יותר או פחות כמו השאלה מה הצורך מול מחיר.

OceanLady100

New member
../images/Emo162.gifזה הצורך:

אופיס, אינטרנט, פוטושופ, מעט משחקים ואם כן אז משהו בסגנון סימס 2 חשוב לי שהמסך יהיה נעים לעין גם אחרי שעות ממושכות. שיהיה מחשב חזק ושיחזיק מעמד להרבה שנים.

bar666xp

New member
אז שניהם יספקו את הצורך

אבל הX200 של ATI הוא כרטיס לא משהו X300 יהיה יותר נוח לפוטושופ. משחקים בסיגנון סימס לא דורשים הרבה... לגבי השנים אז... מעבד AMD 64BIT אבל זה כבר הרבה מעבר למה שהצורך שלך. אגב למי שעוד לא סגור על זה המעבר ל64BIT בתחום התוכנה הוא הרבה יותר איטי מהחומרה לכן לפעמים נידמה כזה מיותר אבל כשמשווים רמת ביצועים אין על מה לדבר. בקיצור לצרכים שהצגת כאן שניהם עומדים בדרישות ודעתי על איזה כבר אמרתי.

nova

New member
אין קשר בין כרטיס מסך לפוטושופ

הוא לא משתמש ביכולות DirectX/OpenGL אלא רק במעבד על מנת לרנדר.

bar666xp

New member
כן אבל לא OPENGL אפשר גם להגדיר

לWINDOWS לעבוד. ובוא נדבר על עיבוד גרפי שנותן כל אחד מהמעבדים הגרפים (זה יקח שנה לפחות). ועוד כמה וכמה שממש אין לי חשק להתחיל אפילו...(איך נראות זויות תלת מימד וכו') נ.ב. פוטושופ כבר אמרתי כאן עובד גם על כרטיס ברמה משרדית. אגב.

nova

New member
לא הבנתי מה אתה רוצה להגיד.

אבל אני אבהיר את מה שאני אמרתי: פוטושופ משתמש במעבד כדי לבצע Rendering. בגלל זה זה נקרא Software Rendering. אין לו יכולת להשתמש בחומרה כי לא בנו אותו ככה. לכן המלצה על כרטיס מסך צריכה להיות ע"פ משחקים. פוטושופ דורש רק מעבד וזיכרון.

bar666xp

New member
אתה יודע מה תפעיל על כרטיסי מסך

שונים ותגיד אתה אם יש הבדל באיך העין מגיבה לאיך שזה נראה אם אתה לא מרגיש בהבדל שיהיה לך לבריאות ותקנה את הזול מבניהם אם העין שלך יותר רגישה אתה תעדיף כרטיס שכשאתה מעבט תמונה ונותן בה זויות כימורים וכיאורים איכות התמונה נשמרת וזה לא ביגלל תוכנה או מעבד אלה מה שהכרטיס מוציא למסך. זה בערך כמו לדבר על מהירות המסך יש אחד שתגובה איטית לא תספק אותו ואחר לא ירגיש כלל בהבדל.

nova

New member
צר לי, לא מסכים איתך.

גם הכרטיסים בעלי זיכרון משותף עם ה-RAM, שנמצאים על לפטופים - הם מספיק טובים כדי לספק תמונה דו-מימדית איכותית מאוד. איכות התצוגה על המסך זה פרמטר של עומק צבע (שכולם מגיעים למקסימלי היום) ושל רזולוציה, כי במסכי LCD צריך תמיד לעבוד ברזולוציה אופטימלית של הצג, אחרת התמונה נמתחת באופן מכוער. לסיכום: כמו שאתה רואה את ה-Windows באופן זהה בכל מחשב, ככה אתה תראה פוטושופ באופן זהה בכל מחשב. אם יש הבדל, זה רק עניין של הגדרות תוכנה. לסיכום: אין קשר לכרטיס המסך. בכלל. הדבר היחיד שיכול להשפיע זה איכות המסך בהצגת צבעים וכו'. וגם אז רק בצבעים, לא בפירוט.

למעלה