How the Ghosts Stole Christmas

1Shir

New member
How the Ghosts Stole Christmas

היה היום ב-
וורלד - איזה פרק חמוד! אהבתי את המשמעות, כששני ה"זקנים" אמרו בסוף שהיום המשמעות של הכריסמס היא בעיקר loneliness, כמה נכון, אבל הם לא יאבדו את המשמעות האמיתית של החג, להיות ביחד.. ובסוף מאלדר וסקאלי, בדרכם המגושמת, גם מממשים את המשמעות הזאת, ומראים שמשהו מהפרשנויות המעולות והמצחיקות שהם קיבלו בבית ההוא הופנם.. תיקים באפלה היא סדרה שמדברת מעט מאוד מאוד על הרבדים האישי והבינאישי, וכאן בפרק הזה פתאום הכל נזרק להם בבת אחת לפרצוף.. וזה מה שהיה מצחיק! מאלדר כהרגלו עוד איכשהו הקשיב, אבל סקאלי הרגה אותי עם ה"What?!" המזועזע והלא-מאמין שלה על הניתוח הפסיכולוגי שהיא קיבלה.. זה היה פרק בהחלט מיוחד עם כמעט לוקיישן אחד בלבד, הבית של הרוחות כמובן. רק בסוף סופו של הפרק אנחנו רואים את הדירה של מאלדר, שזה בעצם מסמל שמשהו מרוח החג ששוכנת בבית ההוא הצליחה לפלס את דרכה ולחדור אל עבר חייהם האמיתיים של הגיבורים שלנו..

Ice Age

New member
אם כבר מדברים על הפרק הזה

אתם זוכרים עוד פרקים שמאלדר וסקאלי חשבו שמשהו קורה להם אבל בפועל זה לא קרה? היו כמה, למשל: אחד מהם זה הפרק עם הפטריות שלוכדות אותם והם מדמיינים שקורים להם כל מיני דברים, אבל כל מה שהם צריכים בשביל להינצל מהם זה פשוט להתעורר. בדיוק כמו שקרה בפרק על חג המולד.

1Shir

New member
נכון, באמת נראה לי שזה בדיוק אותו

עיקרון בשני הפרקים האלה.. לפרק ההוא קראו field trip, ושם נדמה לי שההסבר הוא יותר מדעי, בכל זאת פטריות רעילות שגורמות גם להזיות... כאן ההסבר הוא יותר על-טבעי כמובן, רוחות, חזיונות, חוסר היכולת לצאת מהבית, ומה לא... כאן גם נבנתה מין משמעות עמוקה סביב התקרית, ובפרק ההוא לא זכור לי שנתנו משמעות שמעבר להזיות המפחידות שלהם.. גם הפרק wetwierd היה די מפחיד מבחינת הזיות.. אבל רק מהצד של סקאלי, שראתה את מאלדר מועל באמונה וקושר קשר עם CSM..

Ice Age

New member
עיקר הדמיון

הוא בזה ששניהם כאילו נמצאים בתוך חלום רע ורק צריכים לצבוט את עצמם כדי להתעורר ממנו. בשני המקרים הם גם מגלים בסוף שהם חולמים, ומודעים לזה שהם צריכים "להשתחרר" מההזיות שלהם.

אחד הפרקים האהובים עליי

לא שזה קשה רוב הפרקים זוכים לתואר "אחד הפרקים האוהבים עליי" אבל הוא באמת פרק מיוחד בקטע האחרון כשסקאלי דופקת בדלת ביתו של מאלדר הוא כל כך המום מהמחשבה שמישהו יבוא אליו בערב החג שזה ממש עצוב וזה שסקאלי העדיפה להיות איתו ולא עם המשפחה שלה.. מעיד משהו... חבל רק שהיא לא הביאה אותו אליה מי יודע אולי המשפחה שלה תתחיל לחבב אותו אם יראו אותו גם בחגים:)

Gilliana

New member
וזאת אולי הזדמנות טובה...

... להעלות כאן לדיון את העיין "החיבה" היתרה שרוחש ביל סקאלי למאלדר. האם תחושותיו מוצדקות לדעתכם? האם מאלדר באמת אשם באסונות שניחתו על משפחת סקאלי?

1Shir

New member
אני לא חושבת שזו שאלה של אשמה.

הרי סקאלי יכלה לומר שהיא רוצה לצאת מהאקס פיילס, אז אם כבר, זו אשמתה. בלי קשר לאשמה, אפשר להבין למה אח של סקאלי לא אוהב את מאלדר, וזו זכותו, למרות שזה לא יפה כלפי סקאלי. ד"א, לא ראיתי את הפרק בו הוא הופיע (אמילי? all souls?)

S

saritamar84

Guest
ביל

היי לכולם.. ביל הופיע בפרקי הסרטן של סקאלי (תחילת עונה חמישית) בעיקר, גם קצת ב"גת שמנים" וכבר אז אפשר היה לראות שהוא לא מחבב את מאלדר במיוחד. אני חושבת שבשביל ביל זה מאוד קל להאשים את מאלדר. תחשבו על זה. אני מתארת לעצמי שבמשפחת סקאלי הם הבינו בשלב כלשהו שסקאלי לא יכולה בלי מאלדר ובגלל זה היא נשארת איתו. ושיהיה לה מאודדדדדד קשה פשוט לקום וללכת (לא יודעת מה איתכם אני אישית כן מאשימה את מאלדר :). אפשר לקחת את זה אפילו צעד אחד קדימה -האם אבא של סקאלי היה אוהב אותו? הרי ביל מגן עליה כמו אח גדול. אז איך ביל הגדול היה מגיב? לדעתי הוא לא היה מסכים בהתחלה.. אבל אח"כ מקבל את העניין ממש כמו מגי.

בקשר לאבא של סקאלי

אני דווקא לא חושבת שהוא היה מקבל את מאלדר ורק בגלל העובדה שהוא התאכזב שסקאלי בחרה להיות באף בי איי ולא להיות רופאה אם הוא היה רואה שהיא נשארת שם ואפילו מסכנת את חייה לא מעט פעמים הוא היה בהחלט משליך את זה על מאלדר אולי בכלל מזלו של מאלדר שהוא מת אחרת שני הביל סקאלי במשפחה היו מתנקמים בו וכולנו יודעים שלמאלדר לא חסרים אנשים שהיו שמחים להפטר ממנו...

Gilliana

New member
אבא שלה לא היה אדם קל

נהפוך הוא - הוא היה מאד נוקשה ואני חושבת שהעובדה הזו השפיעה על סקאלי מאד כבוגרת למרות שהיא מאד אהבה אותו והיתה מאד קשורה אליו. בכלל לדעתי המשפחה של סקאלי - כולל מגי, הם אנשים מאד רכושנים והם לא ממש מוכנים להבין שסקאלי כבר "ילדה גדולה" שיכולה, ומותר לה, לעשות את הבחירות שלה בעצמה. הם לא ממש מקבלים אותה כפי שהיא.

Gilliana

New member
אני חושבת כמוך

זאת מראש היתה הבחירה של סקאלי והיא ידעה לתוך מה היא נכנסת. לגבי ההופעה של ביל - היו כמה פרקים - אמילי אכן אחד מהם אבל אני לא ממש זוכרת מה היו השאר. בטח אוקיינוס תדע יותר טוב...

והנה אוקינוס זוכרת

ביל הופיע בפרק אמילי כמו שהוזכר בפרקים גת שמנים והשיבה א+ב (שזה שלושה פרקים בהמשכים שפתחו וסגרו עונה) אלה היו הפרקים שבהחלט הוא הראה למאלדר טוב מאוד מה הוא חושב עליו... בפרק השיבה משהו מזה גם נכנס למאלדר קצת לראש....

למעלה