House Rules

jack of hearts

New member
House Rules

כשלימדו אותי את סטלרס לפני שנים רבות, לימדו אותי שמותר לבנות דרך אחת בתור. שנים אחר כך גיליתי שזה חוק בית ושלפי החוקים מותר לבנות כמה שרוצים. אנחנו עדיין מתלבטים לפי איזה חוק לשחק. אחרי שקראתי את החוקים של C&K, התבלבלתי והפכתי חוק מסוים. אבל זה התאים וככה זה נשאר למרות שגיליתי את הטעות. החוק המקורי אומר שהגנב לא זז כשיוצא 7, עד שהברברים לא תוקפים. החוק בית שלי אומר שהברברים לא מתקדמים על שלא יצא 7. ככה זה מעקב אותם קצת ונותן לשחקנים קצת יותר זמן לבנות אביר. הסיבה שהשארנו את זה כי מצאנו ששחקן שמאבד את כל הערים שלו, לעיתים רחוקות מצליח לחזור מזה. חוק בית נוסף שנולד אצלנו (הוא עדיין בבדיקות, אז אני לא בטוח אשאיר אותו) בא לאזן משהו שקורה אצלנו. החלטנו לנסות לשנות את סדר ההצבה הראשוני בתחילת המשחק, כי חשבנו שהשחקן השני (אנחנו בדר"כ משחקים בשלושה) מקבל *** בהצבה הראשונית. אז כרגע אנחנו משחקים שהראשון שם ישוב, השני שם עיר, השלישי שם עיר וישוב, שני שם ישוב, ראשון שם עיר. איזה חוקי בית המצאתם או השאלתם ? בואו נשמור את זה כרגע על סטלרס אבל אני בטוח שיש גם על משחקים אחרים

yaronra

New member
ישוב שני ליד הים

חוק מוצלח לסטלרס רגיל שלמדתי בקבוצה הירושלמית: הישוב השני (מבין אלה שבונים בתחילת המשחק) חייב להיות ליד הים. יש לחוק הזה שני יתרונות: 1. הנמלים נהיים משמעותיים יותר, כבר מתחילת המשחק. 2. בחוקים הרגילים צפוף מאוד באמצע, ואז מתפשטים לצדדים. זה אומר שלרוב די ברור מי הולך לאן (כל אחד לצד הקרוב אליו). לפי החוק החדש, חלק מהכפרים בצדדים, ויש הרבה מקום באמצע, שנגיש לכולם. זה יוצר תחרות על תפיסת המקומות הטובים שנשארו. ירון

Lochnar

New member
דרך אחת בתור - גם אצלנו

בהחלט מוסיף ומרענן את המשחק, ולא יוצר מצב שבו אנשים מגיעים למקומות אבסורדיים. מבחינתנו דווקא הפכנו את הקטע עם הברברים להרבה יותר קטלני - הגנב זז תמיד, והברברים זזים תמיד. כן, זה אומר שגם על הסיבוב הראשון יכול להיות, ואפילו סביר, שתיפול עיר. כבר ראינו יותר מפעם אחת שמי שנפלה לו עיר חזר - אם הוא ידע לשחק נכון. למעשה, זה הפך להיות אסטרטגיה אצלנו לא לבזבז את הקלפים על האביר ישר ומיד, אלא לחכות שהעיר החלשה תיפול (מילא) אבל להרים את העיר הטובה (ששמת קודם) די מהר. אנחנו בדר"כ משחקים ארבעה, ודווקא מאוד מרוצים מהסדר שנקבע בחוקים להצבת התנחלויות וערים. (מצטער, אנחנו תרגמנו Settlement כהתנחלות. זה יותר משעשע). אנחנו עשינו חוקי בית נחמדים בעניין טריידים והחלפות קלפים - מה שמבחינתנו הוא החלק המרכזי במשחק. הרבה פעמים תראה אצלנו אנשים ש"משחדים" אנשים אחרים בקלף, שניים, או יותר - בשביל כל מני דברים, כמו למשל לא לשים עליהם את הגנב, או להשאיר להם נקודה פתוחה. אפשר גם למנוע ככה את סכנת 7 קלפים: יש לי 10 קלפים ביד ולך רק שניים. אני אתן לך 3 שתשמור לי עד זריקת הקוביות הבאה, ולאחר מכן תחזיר לי רק שניים מהם. לפעמים אנחנו עושים גם טריידים ע"ח דברים עתידיים - אתה תביא לי את הכבשה שלך עכשיו, אני אביא לך את החיטה הבאה שאני מקבל.

sonde

New member
חוקי בית

הצגת קלף "נקודת נצחון" ברגע שמקבלים אותו.

למעלה