hot spot

tartaruga

New member
hot spot

שלום לכלב שלי יש hot spot כרוני ורציתי לשאול אם יש איזה משחה (שלא עולה הון) שאפשר לשים לכלב במקום ללכת לביקור אצל וטרינר כול חודש חודשיים ולהשאיר אצלו איזה סכום נכבד בקיצור צריך עיצה טובה....

galgooll

New member
המלצה שלי ../images/Emo140.gif

הדרך הכי טובה לטפל להוט ספוט מניסיוני....\ תספורת לכלב טיפול קבוע נגד פרעושים -גם הדברה סביבתית ואולי לנסות להחליף את האוכל- יש כלבים שרגישות לסוגי אוכל מסויים גורמת לגירוד שיכול להתפתח להוט ספוט. בכל מקרה הכי טוב להתיעץ עם הוטרינר בהצלחה

shirili

New member
טיפול בהוט ספוט הוא הכי טוב אצל

וטרינר היות והכלב מקבל זריקות וטיפול לכמה בעיות שההוט ספוט מביא איתו. בקיצור הדרכים להימנע מהוט ספוט זה כמו שכבר צויין בהודעה הקודמת: 1. טיפול כל 3 שבועות נגד פרעושים ע"י אמפולה 2. תספורת לא חובה אבל אפשר בלי שום קשר 3.לגבי מזון אני לא חושבת שיש קשר להוט ספוט היות וזה נגרם מפרעושים. מזון יכול להשפיע על הפרווה והעור וכמוהן על מצב הגוף כולו אבל אני עוד לא נתקלתי בגירודים בגלל מזון

noaita

New member
הוט ספוט נגרם מאלרגיות שונות

לא רק לפרעושים. משחה בלבד לא תפתור את הבעיה כי כלבים מלקקים אותה. כפי שכתבו כאן אין מנוס מללכת לוטרינר כל פעם מחדש כי הטיפול שהוא נותן מתוך הנסיון שלי כולל בין השאר כדורי קורטיזון אשר מרגיעים את הגירוד וזה בשלב ראשון הכי חשוב. אם הכלב ממשיך לגרד וללקק זה לא יכול להחלים. וכדי למצוא פיתרון שלם יותר לבעייה כמובן שצריך לגלות למה הכלב אלרגי. אם זה פרעושים - זה קל יחסית, אם זה מזון - מסובך יותר אבל יש אוכל מיוחד לכלבים שאלרגים למזון. ויכולות להיות גם אלרגיות אחרות. על הכל כדאי להתייעץ עם הוטרינר. בהצלחה.

mia01

New member
הוט ספוט בפירוש לא נגרם מפרעושים!!!

די עם הקביעות הלא מקצועיות האלה!!!
הוט פסוט היא בעיה אוטואימונית שיכולה להיות כרונית ולהתפתח בגלל איזשהו טריגר, או פרעושים, או רגישות למזון או לאיזשהו אלרגן באויר! תספורת חובה בהוט ספוט!!! העור צריך לנשום והפצעים להתייבש.

shirili

New member
הנה מה שוטרינר ממליץ:

הלחות על העור יכולה לבוא גם מאמבטיה שנעשתה בזמן האחרון, מרטיבות של גשם, מגלגול על דשא רטוב או מפצע של גירוד שבא מעקיצה של פרעושים וקרציות שנפוצים מאוד בתקופת הקיץ ההפרשה הנוצרת מהגירוי וכן הלחות על העור היא מקור להתרבות חיידקים.

HOT SPOT

אין שום סיבה שבעולם שהוט ספוט יפיע כל חדש חדשיים. הפתרון הוא לא למצוא טיפול ביתי זול אלא למצוא את הגורם. ברגע שמסלקים את הגורם, זה לא יחזור כל חדשיים. הוט ספוט הוא פצע ליקוק שמתחיל בגלל גירוי חיצוני כמו פרעושים, קרציות, פצע כלשהוא, אלרגיה למזון, ליקוק אובססיבי על רקע התנהגותי ולמעשה כל דבר שיגרום לפגיעה ראשונית קלה בעור. הכלב מתחיל להתעסק עם הפצע ועצם ההתעסקות הכוללת ליקוק אובססיבי וגרוד עם השיניים מחמירה את המצב וזה כמו מעגל הרסני שמגביר את עצמו. ברגע שיש הוט ספוט הטיפול כולל זריקת סטרואידים, חיטוי ואנטיביוטיקה, קולר אליזבתיאני וכמובן נסיון להבין מה הגורם ולסלק אותו. לגבי תספורת שהוזכרה כאן, תספורת היא אמצעי מצויין להקל על הכלב בקיץ החם, מאפשרת גילוי טפילים בעור שהבעלים לא שמו לב, וגם מזרזת צמיחה והתחדשות של הפרווה. אולם, כבר ראיתי כלבים שתספורת גרמה להם לפצע קטן או לגירוי מהמגלחת ואלה התפתחו להוט ספוט. אז שלא ישתמע שאני נגד תספורת, אבל זה לא מבטיח שלא יהיו לכלב הוט ספוטס. בנוסף, להוט ספוט מרכיב התנהגותי. כלב שלא מספקים לו גירויים ונמצא לבד המון שעות וסובל משעמום, נאלץ למצוא תחליפים בגרוד וליקוק עצמיים כל היום ואז כל פצע קטן מועד לפורענות. לכן צריך ברגע שיש לכלב פצע קטן, לטפל בו, ולא לתת לכלב להתעסק איתו באובססיביות פן יהפוך להוט ספוט. והכי חשוב: למצוא את הגורם !! בהצלחה

XxTherionxX

New member
לכלבה שלי היה פעמיים בקייץ שעבר..

רועה גרמניה.. התייעצתי עם חברה שמגדלת רועים גרמניים והיא אמרה שהוט ספוט זה משהו שדיי שכיח אצל הגזע הזה ונתנה לי עצה לטיפול שעזר..(אחרי הפעם השניה) נתנו 5 ימים צפורל כדור אחד פעם ביום היא אמרה לנקות את המקומות הפצועים עם אקונומיקה מהולה במים.. אני ניקיתי עם מי חמצן בפולידין פעמיים עד 3 ביום.. זה עבר זריז ולא חזר מאז..

../images/Emo31.gif אקונומיקה! בריח לימון?......./images/Emo5.gif

וחוצמזה איזה מין דבר זה לתת אנטיביוטיקה בלי לדבר עם וטרינר? אקונומיקה יכולה לעשות לכלב כויה על ההוט ספוט! וגרוע מזה - עוד הוכחה ללמה אסור להקשיב לעצות באינטרנט!

XxTherionxX

New member
זהו ש...

אחרי שהיא אמרה לי על הצפורל ועל האקונומיקה... הרעיון של האקונומיקה נשמע לי מטורף.. התקשרתי לוט' והיא אישרה לי וגם נתנה לי מרשם לצפורל.. בבית נשאר לי פולידין עם מי חמצן שנשארו לי מטיפול בפצעים של כלב אחר.. וגם על זה שאלתי את הוט וגם את זה היא אישרה..

year of the cat

New member
בקשר לחסכון בוטרינר

למילה היתה דלקת בעיניים ולקחנו אותה לוטרינר הוא לקח משטח ובדק במיקרוסקופ ורק אחרי שהיה בטוח שמדובר בחיידקים נתן לנו משחה באותה הזדמנות סיפרנו לו על מישהו שאנחנו מכירים שסיפר איך כשהיתה לכלב שלו דלקת בעיניים הוא קנה משחה בבית מרקחת ושם לו כדי לחסוך ביקור אצל הוטרינר והוטרינר סיפר לנו על מקרים נוראיים של כלבים שמגיעים אליו אחרי שהבעלים חסכו כסף ונתנו על דעת עצמם משחות לעיניים הכלבים מגיעים למצבים קשים לפעמים עד כדי ניתוחים לי אין מיקרוסקופ בבית ואני לא יודעת לקחת משטחים אז איך אני יכולה להחליט על דעת עצמי, ללא השכלה וידע וטרינרי מה בדיוק לתת לה? (מה שכן, הוטרינר נתן לנו טיפ אדיר, לנקות לה העיניים עם תה צמחים ולשים לה קצת על עיניים עצומות. היא מאוד אוהבת את זה וזה מאוד עזר להעלים את הדלקת
)

mia01

New member
הוט ספוט כרוני מניסיון!!!

הכלב שלי סבל מהוט ספוט כרוני במשך יותר משלוש שנים. הוא היה מתמלא פצעים שהיו הופכים מוגלתיים והיה מטופל קבוע על סטרואידים ואנטיביוטיקה. לאחר שלוש שנות סבל שלנו ושלו, החליט הוטרינר שאולי כדאי לנסות מזון היפואלרגני. עברנו ליוקנובה דרמטוזיס (אני לא מחסידי יוקנובה אבל זה ההיפואלרגני היחיד שעוזר לו), התחלנו לשמור אצלו קבוע על תספורת קצרה, הוא מסופר ביום הראשון של הקיץ ותספורת אחרונה היא ממש בסתיו. אני חייבת לציין שכבר שנתיים וקצת הוא טופל רק פעם אחת באנטיביוטיקה!!! מומלץ בחום! לכלב שלי זה פשוט הציל את החיים. פרטים נוספים במסרים...

mia01

New member
יש לי תמונה אחת של באנג'י עם

הפתעים אבל לצערי היא לא סרוקה... מדובר בכתמים אדומים, שיוצרים קרחות, שהולכים ומאדימים ויוצרים מן דלקת מוגלתית מקומית..

mia01

New member
מצאתי כמה תמונות קלאסיות

של הוט ספוטס בשלבים שונים...

למעלה