hosts and ip´s.

Tizmoeye

New member
hosts and ip´s.

אז הבעיה היא ככה, יש ברשותי דומיין שמופנה לדי.אנ.אס סרבר ויש לי גישה לסרבר הזה והכל.. משמע, שליטה מלאה בדומיין. עכשיו, יש לי אי פי קבוע ואני משתמש בחיבור כבלים. לאי פי שלי מצורף כמובן הוסט של חברת הכבלים כמו שצריך להיות. ועד כאן הכל בסדר. הדומיין מכוון לאי פי שלי. אם מנסים להתחבר לדומיין מתחברים אלי .. לאי פי מתחברים אלי .. וכמו כן גם להוסט שיש לאי פי שלי מחברת הכבלים. המצב שאליו אני רוצה להגיע (לא בטוח שבכלל אפשר) הוא כך: nslookup mydomain = האי פי שלי (כמובן) nslookup my ip = ההוסט שמצורף לאי פי שלי מחברת הכבלים (שנית.. כמובן) nslookup my ip = הדומיין שלי ??? כמובן המבינים שביניכם מבינים את הבעיה. האם אפשרי להגיע למצב הזה? הרי זה ברור שלדומיין אחד לדוגמה bla.bla.com יכולים להיות מספר של אי פיים וכל פעם שינסו להתחבר אליו זה יבחר מספר רנדומלי מהמספרים המוגדרים.. אבל יכול להיות מצב הפוך ? לי בכל אופן לא נראה שאפשר.. אבל אי אפשר להאשים אותי שניסיתי.. :) תודה מראש. Tizmoeye.

antidot

New member
--->

תשובה במילה אחת: DNS כל מה שאתה רוצה ניתן לעשות דרך שינויים בDNS. אם יש לך גישה ישירה ל-DNS, אני יכול להסביר לך מה לעשות. אם לא, אין טעם להמשיך. על איזה שרת DNS מדובר ? Antid0t

Tizmoeye

New member
DNS SERVER

זהו שרת DNS חינם של mydomain.com יש לי גישה אליו אבל רק למה שקשור לדומיין שלי . מה אני יכול לעשות ?

antidot

New member
--->

תשלח מייל לתמיכה ותברר אם הם תומכים ב ROUND ROBIN בDNS שלהם. זאת שיטה של רישות כמה כתובות IP לאותו FQDN (FQDN = Fully Qualified Domain Name) כך ששרת DNS עושה "סבב" של כתובות IP וכל פעם בוחר את הבא. Antid0t

Tizmoeye

New member
לא הבנת...

אפשר לתת לדומיין אחד כמה כתובות אי פי ואני יודע מניסיון.. אני מנסה לתת לאי פי שלי שתי הוסטים .. זאת הבעיה.

uzi2

Active member
שרתי DNS מאפשרים את זה

הם מאפשרים הרשמה של יותר מ- domain name אחד לאותו IP number.

Tizmoeye

New member
שוב..

שוב, זה לא מה שאני מתכוון.. אני מתכוון שהאי פי שלי יהיה מכוון ליותר מדומיין אחד... שיהיה reverse ip שאם בודקים למה שווה הדומיין יקבלו את האי פי.. אבל אם בודקים את האי פי שיקבלו את אותו הדומיין גם כן ולא דומיין אחר

antidot

New member
ומה הבעיה בדיוק ?

תרשום בDNS המשרת את הדומיין שאתה רוצה את הIP וזהו. למשל, תחת mydomain תרשם בתור Tizmoeye.mydomain.org ותחת dyndns תרשם תחת Tizmoeye.dyndns.org וזהו. שניהם יובילו לאותו IP. הבעיה תהייה עם reverse lookup . לדעתי מה שיקרה בreverse lookup זה משהו כזה: אם אני אפנה את nslookup ישירות לאחד השרתים שבהם תרשם אני אקבל רק FQDN הרשום באותו שרת. אם אני אשתמש בDNS אחר כלשהו, הוא יתחיל לחפש דרך התווך כתובות של הספק שלך או של מי שנתן לך את הIP ויחזיר את הFQDN של הכבלים. בקיצר, כרגע בדקתי וראה תוצאות בתמונה המצורפת... למה כ"כ חשוב לך reverse lookup ? Antid0t

למעלה