HOPE MINI

אסף בר1

New member
HOPE MINI

מישהו יודע, מוכן להסביר לי איך ממלאים שמן? בעיקרון אני מוכן לעשות עליו ניסויים רק לא ללכת לחנות ולשלם. אז נא לא להגיד לי "עדיף בעל מקצוע" או "משהו שמבין" כי אני רוצה לנסות, ולא מפחד מטעויות רק זקוק להכוונה

oren_hershco

New member
:

HOPE והערה: כשמדובר בבלמים, לא מספיק להיות "מוכן לעשות עליו ניסויים", צריך להיות "מוכן לשבור עצם או שתיים", כי זה מחיר הטעות. אבל אם תקפיד על מילוי מדויק לחלוטין של הוראות היצרן, אין סיבה לכשל. "מילוי מדויק לחלוטין" תקף בעיקר לפרק Brake Fluid . אורן

בלידינג להופ

בעיקרון, אותו בלידינג כמו בשימנו. ראשית כל מוציאים את הרפידות ושמים בין הבוכנות חפץ קשיח שימנע מהן להיסגר ולצאת מהקליפר - קוביית לגו יכולה להתאים, אבל הכי פשוט לקפוץ לחנות אופנים ולבקש את הפלסטיק הצהוב שמגיע עם מעצורי דיסק של שימנו. ניתן לקבע אותו עם איזולירבנד, אחרת הוא נופל עם כל פמפום. אתה צריך שמן מעצורים מסוג D.O.T הקרוי בפי העם דוט. הופ מקבלים דוט 4 ודוט 5.1 (כתוב על מכסה המעצור). דוט 4 נפוץ בחנויות לשמנים או במוסכי אופנועים, דוט 5.1 יותר מומלץ (טמפרטורת עבודה גבוהה יותר). לפי הספר: פותחים את המכסה בידית, תוך הקפדה על כך ששפת המכסה מקבילה לקרקע ככל שניתן, ובקליפר פותחים את הבלידר (מפתח פתוח 8 מ"מ). לבלידר מצמידים צינורית ואליה שקית אטומה על ידי אזיקון. שוב פעם, זמין כחלק מקיט של מעצורי שימנו. ממלאים את המאגר (האמבטיה בידית) בשמן ומפמפים את הידית. כאשר המערכת מתמלאת שמן הוא מתחיל לזרום מלמטה. ממשיכים להזרים שמן עד שמפסיקות לצאת בועות דרך הצינורית. סוגרים את הבלידר, וממשיכים לפמפם את הידית עד שמפסיקים לראות בועות במאגר השמן בידית. חשוב, בשלב הסופי צריך לפמפם את הידית בלחיצה, ואז לעזוב כך שהידית תעשה רעש של נקישה. פמפום כמו בלחיצת ברקס לא יוציא את כל הבועות החוצה. שיטת הקומבינה כדי לחסוך זמן: לוקחים מזרק 20 cc, מצמידים אליו צינורית בליד של שימנו וממלאים אותו בשמן. פותחים את הבלידר ומזריקים שמן מלמטה עד שהוא נשפך מלמעלה, כלומר מהמאגר בידית. לא חוסכים וממשיכים להציף עד שרוב האוויר יוצא. צריך להיזהר לא לדחוף את שאריות האויר מהמזרק לקליפר, אחרת לא עשינו כלום. סוגרים את הבלידר, ומתחילים לפמפם את הידית כמו בתיאור הקודם, עד שמפסיקים לראות בועות במאגר. כפי שאתה רואה, התהליך פשוט מאוד, לא מלכלך, ומצריך אביזרים וכלים שניתן למצוא בכל בית בישראל. מה עוד, שהמעצור שלך הוא מעצור פשוט וזול יחסית, ככה שגם אם תהרוס משהו זה לא יעלה לך הרבה כסף. (למען הסר ספק, הפסקה האחרונה נכתבה בציניות) אגב, כדאי לקצר את הצינורות במעצור ל פ נ י שעושים את הבלידינג. טיפ קטן, הבושינג שיוצר את האטימה על בין הצינור למחבר המתכת נמעך תוך כדי סגירה, ולא צריך למעוך אותו עם פלייר, אחרת הוא נשבר. בלידינג למעצור אחד, כולל הרכבה וכיוון, עולה ברוב חנויות האופנים כ-60 שקלים. בלידינג וקיצור צינורות והרכבת המערכת קומפלט אורכת - בידיו של מכונאי מיומן - בין שלושת רבעי השעה לשעה, תלוי כמה מזיינים לו את השכל תוך כדי עבודה. בהצלחה.

מה זה הNICK הזה???

רק שאני אבין, זה הסבר של מישהו/מישהי שמבין באופניים ואולי אפילו עובד באיזה חנות. בחיים שלי לא שמעתי על מכונאית אופניים, ועוד בהריון מתקדם (?!?!?)

tomer001

New member
הסבר ממצא ומדוייק, רק טיפ קטן...

על מנת להיות בטוח אם אתה מבצע נכון עדיף תמיד להכנס לאתה הייצרן. ועכשיו לטיפ: שמן ברקס (כל סדרת ה- DOTים (שמנים סינטטים)) הם שמנים שמעכלים מהר מאוד את הצבע על כל חלק מתכתי שהם נוגעים בו ולכן כל טיפה אחת שנוזלת ישר לנגב אם סמרטוט נקי ויבש. במיוחד אם אתה נוקט בשיטה השנייה שנכתבה עם המזרק וההצפה של מאגר השמן על הידית כי בשיטה הזו שמן בטוח ילכלך לך את הידית. בהצלחה, תומר.

ניקים וטיפים

1. המחשב בחר לי ניק, ולטעמי כל כינוי טוב כמשנהו. 2. ברמת העקרון נכון שדוט מאכל צבע (אגב, בפעולה של שיתוך - קורוזיה בלעז), אבל רק אם משאירים אותו זמן רב למדי. עוד לא פגשתי צביעה של אופנים/ רכיב שנאכלה מעבודה עם דוט, אפילו כעבור שעה שעתיים. בלי שום קשר, דוט הוא חומר דוחה, מסריח, לא נעים למגע ומסוכן במגע עם העיניים. באופן כללי כדאי לעבוד איתו בזהירות, ובכלל לא מזיק לנגב מיד שאריות דוט שנשפכו, בעיקר אם עושים ניסויים בבית, ועל אחת כמה וכמה אם ילדים או חיות בית מסתובבות בשטח. אגב, עוד סיבה להפרד מכמה עשרות שקלים, ולעשות את זה אצל מכונאי שמבין ענין.

למעלה