HONDA EX 300

יפה. פה זה פורום מכובד לא בית זונות

כאן כולם חברים ומתייחסים בכבוד אחד לשני בפרט כשבאים בבקשות. אף אחד לא חייב פה שום דבר לאף אחד. יש פה מחלוקות, יש פה עקיצות, יש פה סתלבט אבל בכבוד ובגבולות הטעם הטוב. לגביך, באת פה בדרישות "צורמות" כאילו שדן חייב לך משהו וחברים העירו לך. כפי שבבדאי שמת לב, ולו הייתי מעיר לך תאמין לי שהיית שם לב, אני לא התערבתי. דן ילד גדול ולא צריך סניגורים ויועצים. גם שגיאות הכתיב ואופן הניסוח שלך מעוררות בחילה. אני מבין שיש דיסלקטים ותוך כדי הקלדה יש טעויות קולמוס. אבל לכל דבר יש גבול ואין שום סיבה שהקוראים פה יקבלו מגרנה מלפענח את מה שאתה רוצה לכתוב. תכתוב לאט וברור שיבינו אותך או שתיעזר במישהו שסיים כיתה ד'. ועכשיו, ברוכים הבאים.

kombizi

New member
נסכפטה קצת אם שגיעוט החטיב

לא אונילה......??????? אם לאדון יש דיסלקציה מסויימת אז שלא יכתוב פה??? מי מושלם???? מי???????

DAN TAL

New member
און,תעלה בבקשה שוב את הקישורים

שהכנת לשמנים.הצורך עולה שוב.

ennicka

New member
../images/Emo39.gif לדן טל

כל פעם שאני קוראת את ההודעות שלך, אני מחייכת בשימחה מחדש על הידיעה שיש איש אדיב וסבלני כמוך, שגם יודע כל כך הרבה וגם נדיב מספיק כדי לחלוק את הידע כשזה אפשרי. תודה

כל הכבוד דןטל ../images/Emo45.gif תנו לו להחליט

למי לענות ומה נחשב בעיניו רציני או לא. אגב,בזמנו..1997 שהיה לי XR650 גם אז המליצו לי להשתמש בשמו מינרלי,הרמתי גבה וטלפון אליך..זה עדיין רלוונטי !? (סתם לידיעה ה XR מזמן רחאת..)

DAN TAL

New member
נשמה,כן זה עדין רלוונטי,שמנים

מינרליים איכותיים, העומדים בתקנים SJ וSG הם השמנים המומלצים עי יצרני האופנועים,כולל הספורטיביים שבינהם CBR,YZF וכו.בספרי המכונאים המקוריים ,לא מצאתי איזכור לשמנים סינטטים. KTM הוא היצרן הראשון שאני קורא בספר אחזקת האופנוע ,שיש להשתמש בשמן סינטטי,וכך יש לעשות. אני יודע שיהיו כאלו שלא יסכימו איתי,אך לדעתי אין צורך להשתמש בשמנים סינטטים במנועים שהיצרן לא דרש שימוש שכזה. אני גם יודע שיש מקום שאפרוש את ניסיוני רב השנים ואת מסקנותי ודרך קבלתן שהן קצת שונות מהמקובל,מעל גבי הפורום ,כדי שהקוראים יקבלו עוד נתונים לצורך קבלת החלטות בנוגע לשמן. זה די ארוך אז אשתדל למצא זמן כשהשרשור עדין רלוונטי.

enigo

New member
תקני שמנים.

לא מזמן נתקלתי בשמן 10-40 חצי סינטטי בסיווג SL. עכשיו אם אני זוכר נכון את השיר מכיתה ה', L בא אחרי J. האם מוכר לך תקן כזה? האם השמן באמת באיכות גבוהה יותר, כמו שרומז סדר האותיות, או שמדובר בשמן בעל תכונות שונות שעשוי להזיק למנוע?

DAN TAL

New member
אניגו,בכל מקרה,מלבד חודשיים

קרים בחורף שלנו,אני בהחלט ממליץ על דרגת צמיגות 20W50 ,שטווח הטמפ השימושי צמיגות זו,עונה נכון יותר לטווח הטמפ בו אנו רוכבים.

yogev klx300r

New member
דן, גם בחורף שלנו, אין למעשה כל

יתרון לשמן ברמת צמיגות 10W40 על 20W50. שמן 10W40 יעבור את המבחן צמיגות של 20C-, כשה-20W50 לא. אבל מי בכלל מכיר כאלו טמפרטורות אצלנו.

a c t i v e X

New member
אני שם עכשיו שמן 5W-50 סינטטי מלא

של וולווליין. 160 ש"ח לגלון. כבר 2 החלפות שמן ואין בעיות של החלקות קלאץ' וכו'. נראה לי שעונה על הדרישות מהתנעה קרה וגם על שמירת צמיגות בטמפ' גבוהה.

enigo

New member
בהחלפת השמן הקרובה...

לגבי שימוש בסינטטי/מינרלי בשימוש שכולל בעיקר רכיבות בינעירוניות במצערת קבועה, יש לאחד הסוגים יתרון?

barakhalla

New member
כן. תקן SL הוא הגבוה ביותר כיום.

אבל API הודיעו שרק בצירוף חותמתם הרשמית יש "כיסוי" לתקנים. (מה שרבות מחברות השמנים לא עושות)

למעלה