holding tank

yorammelnik

New member
holding tank

שלום,
אשמח להתייחסות עדכנית מחברי הפורום לגבי הדרישה ל holding tank בתורכיה ואיי יוון.
תודה מראש
יורם

zina71955

New member
ככל שידוע לי מהשנה החולפת אין דרישה סטוטורית ל holding tank

בתורכה/יוון למעט באיזור קאש - פטייה שם זה נדרש ויש תחנות שאיבה במרינות במסגרת נסיון תקופתי. שם אתה נדרש להוציא blue card לעניין זה. בכל מקרה, אם תיתפס בזיהום מים שחורים אם/בלי בלו קארד תורכי, ביוון או תורכיה - יאכלו לך את הכבד.

yorammelnik

New member
התקנת holding tank

תודה על התשובה.
יש למישהוא נסיון בהתקנת מיכל בסירה? יש לי מפרשית 38 רגל עם שני תאי שירותים.
אשמח לטיפים.תודה.
יורם

zina71955

New member
ההתקנה היא עבודת שרברבות פשוטה שהתקנתי בעצמי ללא בעיות

אני מציע לך כדלהלן:
א. להתקין מיכל רק באסלת שירותים אחת. השניה תהיה סגורה בנמל.
ב. בחר את תא השירותים הנוח להתקנת מיכל אגירה בקירבתו, רצוי מתחת למישור תחתית האסלה.
ג. בחר מיכל מוכן שיתאים לנפח מקום ההתקנה וצורתו. קשיח או גמיש בקיבולת של 50 - 75 ליטר, לסירה כשלך זה מספיק ל לצוות של 4 -6 איש לשהיה של 3 ימים
ד. אתה יכול למצוא תכניות התקנה בספרות המקצועית ובאינטרנט. בעקרון אתה צריך בבסיס מחבר T עם ברז של 1.5 אינץ, שזה הקוטר הסטנדרטי של צנרת ה out let . בכל מקרה תבדוק מה קוטר הצנרת בסירה ותתאים את כל האינסטלציה בהתאם. ברז/מחבר זה הוא ה inlet למיכל. צינורות גמישים של 38 מ"מ קוטר (או כאלה שיתאימו למערכת אם היא בקוטר אחר) . הצנרת הגמישה צריכה להיות עם סליל פלדהפנימי או באיכות דומה. על צינור היציאה מהמיכל אתה מתקין משאבה חשמלית או ידנית בהספק מתאים לשאיבה לים. מהמשאבה יוצא צינור לשאיבה לים שבקצהו מתקינים מעבר גוף מתכתי (ברונזה) עם ברז ים. ולבסוף מהמיכל מתקינימ צינור אנכי לסיפון עם מעבר גוף בסיפון שיתאים לחיבור צנרת שאיבה למיכלית או מיתקן חוף. נשמע מסובך? לא כל כך. אצלי התקנתי לפני המשאבה ברז משולב ש יאפשר לי גם שאיבת בילג' בהספק גבוה למקרי חירום. שיהיה לך בהצלחה

gb228

Active member
שיטה נוספת שמקובלת בבוואריה

המיכל מותקן גבוה מנקודת יציאת המים מהסירה ולמעשה גבוה מהאסלה.
צינור הריקון של האסלה מחובר לחלק העליון של המיכל, היציאה ממנו בחלק התחתון ומשם ליציאה החוצה - ניתן להגיד שהמיכל הוא בעצם קטע צינור רחב מאוד.
ייתרון - התקנה פשוטה - אין צורך בשום משאבה. המשאבה הרגילה של האסלה מעבירה את תכולה למיכל וריקון נעשה בגרוויטציה כשפותחים את ברז היציאה.
חסרונות:
1. לא בכל סירה ניתן למצוא חלל מספיק גדול מעל חלל הרצפה.
2. אין אפשרות בחירה שצרכים מסוימים ישפכו ישירות לים והאחרים ינותבו למיכל - הכל הולך למיכל מה שמקטין את "זמן האוטונומיה" עד הצורך בריקון - זה יכול להיות בעייתי בעגינה במשך מספר ימים במקום אחד. בסירה הספציפית שיש בה שני תאי שירותים אפשר להחליט בזמן עגינה שצרכים מסוימים עושים בתא אחד והאחרים בשני.

בכל מקרה להתקין פתח ביקורת במיכל, צינור נשם דק וצינור לסיפון שמאפשר ריקון עם משאבה חיצונית.

zina71955

New member
לא נכנסתי מקודם לדקויות אלא לתאור בסיסי. השאר - צא ולמד

לגבי איזו משאבה. כל משאבה חשמלית או ידנית שמותאמת לצנרת המתאימה. יש לזכור, שגם כאן אין להשתמש בנירות/גופים באסלה שעלולים לסתום צנרת. לענין הנשם יש לזכור שחובה להתקין בו פילטר מיוחד לספיגת ריחות. עוד נקודה. במיכלים הקשיחים יש בד"כ פתח בקרה/ניקוי. במיכלים גמישים מפרקים מהמיכל את הצנרת ומוציאים אותו החוצה לניקוי.

למעלה