hola

chegevara007

New member
hola

que tal? Soy Jonathan y vivo en Jerusalen, tengo 24 anos y me encanta Argentina, estuve en Buenos, Cordova, Salta y tambien en el sur en la patagonia y en un monton de lugares he regresado hace casi un ano, y ahora como he dicho vivo en Jersalem y esperando la empeza de la universidad hebraica aqui por septiembre. entonces mucho gusto, tienen un forom muy sympatico! ומה איתכם? מי פה ארגנטינאי במקור, מי ארגנטינאי עולה חדש ומי סתם כמוני ישראלי עם חיבה בלתי מובנת לארגנטינה?

hagith1

New member
גם אני כמוך...סתם ישראלית עם חיבה

בלתי מובנת לארגנטינה. ו....תרשה לי, אבל אתה מדבר ממש טוב ספרדית בשביל אחד שיש לו סתם חיבה לא מובנת...

chegevara007

New member
תודה רבה

אז אם כבר מצאתי את הפורום הזה אולי תוכלו לומר לי איפה אפשר למצוא בירושלים אלפחורס של הוואנה וז'רבה למטה ועוד מגדנים ארגנטנאים טובים? הז'רבה שהבאתי איתי מתחילה להיגמר ואני אנא אני בא? cuerte!

skooby

New member
עולה ישן נחשב??? ../images/Emo13.gif

אני בארץ 15 שנה, ועדיין חולמת בספרדית.

chegevara007

New member
נחשב נחשב

אז מאיזה עיר עלית? בת כמה היית שעלית? נוסעת לביקורים? בכלל אשמח לקבל קצת פרטים על קהילת הארגנטינאים בישראל, הרי מדברים על עלייה המונית מאז המשבר הכלכלי של 2000 אבל משום מה ואולי זה רק בירושלים לא רואים כ"כ הרבה ארגנטינאים, צרפתית ואמרקיאים יש בכל קרן רחוב, אבל ארגנטינאים? איפה הם מפוזרים בארץ?

skooby

New member
היי

אנינעליתי לארץ בגיל 13. גרתי שם בובואנוס איירס וארץ האש. נסעתי לביקורים פעם אחרונה לפני שנתיים. אם מעניין אותך לדעת קצת איך החיים בארץ האש אתה מוזמן לקרוא כאן
.

la nenita

New member
hola hola

גם אני כמו רבים וטובים בקומונה ישראלית עם חיבה רצינית לארגנטינה ... אחרי טיול בארגנטינה החיבה הזאת דווקא מאוד מובנת
... חזרתי לפני שנה מטיול מדהים, עם הרבה תקוות לחזור לגיחה נוספת..חחח

bienvenido

ההורים שלי עלו מארגנטינה, ויש לי שם משפחה, כעיקרון אני קוראת לעצמי ארגנטינאית אבל נולדתי פה בארץ. ויצא לי לבקר שם הרבה פעמים -באונוס איירס, ברילוצ'ה, מרדה פלטה, סאן חואן, מנדוסה וניראה לי שזהו. השנה אני טסה לשם בחופש הגדול, וכנראה שהשנה אני אטייל בדרום - בקרחונים. ואגב גם אני ירושלמית. והספרדית שלך ממש טובה!!!

chegevara007

New member
פטגוניה פטגוניה

אם תרצי טיפים על מקומות לבקר בהם בדרום אשמח לייעץ, אני ביליתי בדרום ארגנטינה וצ'ילה תקופה של כחודשיים... בכל מקרה הספרדית באה לי יחסית לאחרים בקלות כי במקור אני צרפתי, ושתי השפות דומות מאוד, חוץ מזה שאני משתדל לקרוא בספרדית וללמוד דקדוד... אז איפה את גרה בי-ם? את מכירה יבואנים פה בירושלים של אלפחורס הוואנה?

תגובה

אני אשמח לכל מיני רעיונות איפה כדי לבקר בפטגוניה. אבל זה ממש לא בטוח שאני אטייל שם בסוף, אבל בכל זאת אני אשמח לשמוע ממך כל מיני סיפורים ורעיונות. זה טוב שאתה משתדל לתרגל את הספרדית שלך, כי ככה אתה תדע יותר [: ואני גרה בתלפיות. מאיפה אתה? ואם ההייתי מכירה מקום שממנו אפשר לקנות אלפחורס של הוואנה, ממזמן אני וההורים שלי ההיינו משתלטים על החנות וקונים שם את כל האלפחורס שיש חחח [: ואני בטוחה שברגע שייפתח כאן בירושלים שימכרו בו אלפחורס, זה גם יהיה יקר, וגם מלא באנשים.

chegevara007

New member
פטגוניה מקומות מומלצים

בתור התחלה אני מציע בחום לעשות טרקים באזור הפיץ רוי שזוהי פסגה מאוד מפורסמת על יד אל צ'לטן, רוב האנשים מבלים בפרק הזה רק איזה יום או יומיים וממשיכים הלאה, אבל ישנם ה-מ-ו-ן אופציות לטרקים מדהימים שמה, ותרבות הקמפינג מאוד מפוצחת בפארק הספציפי הזה בפרט ולמעשה בארגנטינה בכלל... אני אישיתי ביליתי שמה כשבוע והגעתי למקום מקסים שנקרא הפסו דל ווינטו, זוהי נקודת תצפית שצופה על קרחון ווילדמה שהוא הקרחון הגדול ביותר ביבשת, בדרך אליו הלכתי על קרחון, חוויה מדהימה, בעיקר בהתחשב בעובדה שאתה נמצא לבד כי המקום לא מתוייר בכלל (החלק הספציפי הזה של הפארק), לא הייתי ממליץ על ההליכה לשם אם את לא בכושר ואם אין לך יכולת ניווט (אין שביל מסומן), זוהי רק דוגמא אחת, כמוה ישנם עוד עשרות רבות בפארק הזה, שלמעשה הוא הפארק המתוייר ביותר בפטגוניה הארגנטינאית, וגם בו כאמור ניתן למצוא מקומות מבודדים... בלי קשר אני אישית נהניתי הכי הרבה בדרום ארגנטינה (מבחינת הנופים) מכל דרום אמריקה...

חחח אין מצב

שאני אלך למקומות שהצלת מכיוון שהטיול יהיה עם הורי. ככה שאני לא מתכוונת לעשות שם טרקים. בייחוד לא עם ההורים שלי שממש לא בנויים לזה, כי הם מבוגרים מידיי. אתה מכיר אולי טיולים נחמדים כאלה לא משהו של הליכה ארוכה של כמה ימים?

spider woman

New member
כמו מיכלוש האדומה...

הוריי נולדו שם, אני כאן אבל מרגישה ארגנטינאית. מרבה לבקר את המשפחה הגדולה שנשארה שם...הייתי לפני חודש ומקווה להיות שוב בדצמבר.

MiAdi

New member
עולה מאוד מאוד ישנה ../images/Emo8.gif.........

עליתי ארצה לפני...............אוטוטו 33 שנה - בגיל 10 ו- 1/2 עם ההורים ואחותי הגדולה ממני בשנתיים וחצי. בלי כוונה גיליתי את הגיל שלי אה?
אפשר להגיד שאני יותר צברית אבל........אני מרגישה ארגנטינאית מאוד גאה ונוסטלגית. עשיתי טיול שורשים עם ההורים ב- 12/92 ומאוד מקווה יום אחד לחזור עם בעלי ועדי שלנו.

Emi25

New member
לאנות בעיברית?

bienvenido הגאתי לישראל בגיל 12 אם אמא ואח. היית בקורדובה- איפה שנולדתי!! אבל לצארי אני בקושי זוכרת...

Matanhirsch

New member
גם אני בערך ארגנטינאי..

אבא שלי עלה מארגנטינה ויש לי שם משפחה
לקחו אותי לשם כבר בגיל שנה..ואחרי זה בגיל 4 ו7 בערך..וגם גרתי בדרום אמריקה לשנתיים אז היינו במהלכן עוד כמה פעמים. טיילנו בקורדובה,בואנוס איירס(מאר דל פלטה גם בפרובינציה של בואנוס איירס)..לא התרחקנו יותר מדי כי בדרך כלל היינו ל2-3 שבועות. בפעם האחרונה היינו ב Villa Carlos Paz למי שמכיר..באפריל 2005.. בקיצור גם אני אוהב מאוד את ארגנטינה(ורוצה מאוד שינצחו במונדיאל)..וגם מחכה שימכרו בארץ אלפחורס של האוונה... ואני אוהד ריבר..הייתי במשחק שלהם מול לאנוס.. תהנו מהתמונה!!

munecabrava20

New member
אני ישראלית עם חיבה מאודדד גדולה

אתמול חבר שלי חזר לגור בארגנטינה, ואני נוסעת לגור איתו שם ב-21 ליוני, תאמת אני לא יכולה כבר לחכות שיגיע הרגע, אני מקווה למצוא שם עבודה וגם לטייל הרבה. בשבילי זה חלום שמתגשם לגור בארץ המדהימה הזאת ולדבר את השפה הזאת.

למעלה