Hogeschool van Amsterdam

Salem

New member
Hogeschool van Amsterdam

היי, אתם מכירים את ה"מוסד האקדמאי" הזה? אני מתעניין קצת בתוכנית הMBA שלהם... אני לא הצלחתי למצוא הגדרה למה זה. הם הרי לא אוניברסיטה... וגם לא מכללה... האם האוניברסיטה-מכללה של אמסטרדם היא מקום מספיק טוב ללמוד בו? אם אני מסיים תואר שם... האם זה יותר טוב או פחות טוב מלסיים תואר בבינתחומי למשל? אין לי מושג. הביה"ס למנהל עסקים שלהם הוא שיתוף פעולה עם אוניברסיטת אמסטרדם שזה מצוין לדירוג, מרצים וכו'... אבל הם לא מדורגים ברשימת האוניברסיטאות העולמית.. כל מידע שיש לכם יכול לעזור

מקציף למד שם

הוא פרש מייד אחרי הסטאז' מהתחום, אבל אנשים שלמדו אתו נמצאים במקומות טובים בשוק העבודה האירופאי/הולנדי. זה לא נמצא ברשימת אוניברסיטאות כי זה לא אוניברסיטה.

מכללה?

מערכת ההשכלה הגבוהה בהולנד היא בלתי קשורה לטרמינולוגיה הבינלאומית בעליל. אין לי מושג מה התואר של המקציף (תארים לא נחשבים בינינו...במיוחד כשהתחום שהוא למד לא מעניין לא אותי וגם לא אותו...) ואם ידעתי את הצירוף המדויק של האותיות לא הייתי יודעת לתרגם את זה למונחים בינלאומיים... לפני כמה שנים הוא קיבל הזמנה ללמוד שם לתואר שני. משהו במנהל עסקים. הוא אמר (ציטוט): "בעעעע" וזרק את המכתב לפח. לא יכולה לעזור מעבר להגיד שאנשים שלמדו שם לפני 15-20 שנה לא רעבים ללחם, אבל גם לא מיליונרים. יש להם עבודה טובה ויציבה בה הם מתקדמים בקצב סביר. אני לא יודעת מה אתה מחפש - אם זה משהו נוצץ ומרשים בקו"ח (שמציגים כדי למצוא עבודה) או ידע שניתן ליישם אותו בתחומי התעסוקה כשתכלס עובדים...

Salem

New member
אמ.. תודה ../images/Emo13.gif

מערכת ההשכלה ההולנדית היא הדבר הכי לא ברור בעולם.

Fair game

New member
למה שלא תרשם לאוני מוכרת וידועה?

אוני' אמסטרדם נחשבת לטובה מאוד גם ברוטרדם יש אוני' מעולה

Salem

New member
קודם כל אמסטרדם זה האופציה היחידה

כי אם אני אהיה בהולנד אני אהיה שם
וזה מאוד יקר
לMBA לפחות. וגם התוכנית של Hogeschool מעניינת האמת! אבל לא פסלתי כלום...

Salem

New member
אממ נמחקה לי ההודעה

MBA זה תואר שני במנהל עסקים. זה לא תחום. וכמעט בלתי אפשרי לקבל בזה מלגה, בארץ או בעולם.

מלפפiן

New member
תראה, אני לא יודעת את כמה חשוב לך

הדירוג/ההכרה של התואר כמו העניין הלימודים עצמם. אני יכולה רק לספר לך שממה שידוע לי תואר mba או בכלל מאסטר ב-Hogeschool הוא לא משתווה לרמה של אוניברסיטה ולדעתי (אבל כדאי שתבדוק את זה) הוא גם לא קביל בעולם כתואר mba. שיטת ההשכלה הגבוהה בהולנד שונה משאר העולם, המקום הראשון יושבות האוניברסיטאות בהן הלימודים הם בעיקר תיאורטיים, מתחתן יושבות המכללות- (כמו המכללה בה ביררת) Hogeschool, המעניקות תואר HBO, במוסדות מסוג זה הלימודים יותר מעשיים ופרקטיים אבל נחשבים גם לרמה יותר נמוכה, תנאי הקבלה אליהן בדרך כלל נמוכים יותר מהאוניברסיטאות, הם רבים יותר ולדעתי רוב האקדמאים למדו שם, ולמצוא עבודה בהולנד לא תהווה בדרך כלל בעיה אם למדת שם, אבל אני לא יודעת לגבי ארצות אחרות. הלימודים לתואר שם נמשכים 4 שנים, כאשר לאחריו פונים הבוגרים למציאת עבודה או להמשך לימודים באוניברסיטה, אני לא חושבת שהרבה ממשיכים במוסדות האלו לתואר שני. מתחת למוסדות אלו קיים עוד סוג של בתי ספר שמעניק תואר מקצועי mbo אליו לומדים כשנתיים שלוש, אבל הרמה שם מסתכמת ביכולת לקשור שרוכי נעליים ולכתוב את השם שלך בראש הדף. לסיכום, תואר ראשון הייתי אולי שוקלת במכללה הזו, אבל תואר שני לא נראה לי שהייתי עושה שם.

ג'י, איזה הכללות!

איזו עליונות ישראלית מזלזלת! הפוסט שלך הוא תמצית של מה שדוחה אותי, אישית, מכל מה שקשור להשכלה "גבוהה" (ומישראל, אבל זה כבר עניין אחר) מדהים, איך בכמה שורות (החלק האחרון) תמצתת את זה. === אגב - ידוע לך שאדם בלי השכלה תיכונית, ועם 6 שנות נסיון, שווה יותר מבוגר תואר שני (מאוניברסיטה מפוארת) באותו תחום ללא נסיון? גם אם חוסר ההשכלה הוא ממדינה אחרת...

מלפפiן

New member
הכללות? עליונות ישראלית מזלזלת?

תשאלי כל "הולנדי אמיתי" ברחוב והוא יתן לך בדיוק אותה תשובה. אני בסך הכל נתתי תקציר "תאכלס" של מערכת החינוך הגבוה בהולנד, יכולתי גם לכתוב על זה 50 עמודים במילים מלוקקות יותר והוא היה מגיע לאותה מסקנה לבד. אז מצטערת באמת שכל מה שקשור בהשכלה גבוהה, ישראל או הפוסט שלי דוחה אותך, אולי כדאי להבא שלא תקראי בכלל פוסטים שלי/השכלה גבוהה/ישראל שלא לדבר על להגיב, וככה נחסוך לך ולנו עוגמת נפש... אגב- ידוע לך שאדם בלי השכלה תיכונית ועם 6 שנות נסיון שווה יותר בישראל מבוגר תואר שני (מאוניברסיטה מפוארת) באותו תחום ללא נסיון? כן כן, אבל פה אנחנו מדברים על הולנד, ומה לעשות במדינה הזו תעודות שוות יותר מהכל.

למעלה