HIV של חתולים...

HIV של חתולים...

אני רוצה לברך על פתיחת הפורום. יש לי בעיה לא קטנה... חתולה סיאמית בת 15 שחולה ב-HIV. היא כמובן מטופלת אצל וטרינרית מקסימה אבל אולי ישנה עוד דרך לעזרה ... החתולה הפסיקה לאכול ביומיים האחרונים, היא כבר אחרי ניקוי שיניים ועיקרת חלק מהן, מקבלת פעם בחודש סטרואידים, מקבלת כדורים שפותחים לה את התאבון (ע"פ הוט' שלי הכדורים עובדים על המוח לפתיחת התאבון)... עכשיו שבועיים לאחר שהיא קיבלה סטרואידים היא שוב הפסיקה לאכול
, לפני חודש שזה קרה נתנו לה מעט וואליום וכמובן אינפוזיה (ללא הרדמה כי הגוף שלה לא יעמוד בזה). לאחר ההקדמה הארוכה והמבובלת ... האם יש עוד דרך להקל עליה או שזה בעצם הזמן שלי להרים ידיים ... שנה כמעט שאנחנו (אני והוט') מצליחות להחזיק אותה עוד איתנו ואני תוהה אם אני מחזיקה אותה עדין בחיים בגללי או בגלל שאני לא מוכנה לקחת את ההחלטה... אולי אתם יודעים על עוד איזה טיפול שיכול לעזור לה ? ועל פי איזה קריטריונים בעצם לוקחים החלטה שזהו.. עד פה, ומרדימים ? תודה על כל עזרה שהיא

Twinsen2005

New member
יחפניתוש...

קודם כל, אני רוצה להגיד לך שאת מקסימה, רק על הקרב שאת מרימה בשביל הסיאמית שלך. כל הכבוד. גם לי יש שלושה סיאמים, הגדולה שביניהם, האמא, בת 14
לפני שנתיים בערך, נאלצנו להרדים את טוני הכלבה שלי, כשהייתה בת 16. ישנה נקודה מסויימת שממנה ברור שאין דרך חזרה. ואני חושב שאת מגיעה אליה אבל הכאב לא מאפשר לך להבין זאת לגמרי. כשהבנו שלכלבה שלי יש דלקת פרקים, היא הייתה כבר רזה, ומסכנה, ובקושי מתפקדת כמו שצריך. רק הזיכרון שלה מגרדת את הקיר כי היא חושבת שזאת הדלת כניסה לחדר שלי מצמרר אותי (זה נשמע קצת מצחיק וזה גם היה מצחיק רק שזה ממש לא...) והיינו טיפשים ובהכחשה לגמרי לעובדה שהגיע הזמן לגמול אותה מהחיים המוגבלים שהיא חייה. זה רק בבוקר שבו אבא שלי מצא אותה בקושי מתפקדת וקרא לוטרינר שייקח אותה כמה שיותר מהר לפני שאני מתעורר, שנקלחה ההחלטה להרדים אותה. החתולה שלך כבר לא החתולה שלך. כל הכדורים וכל התהליכים האלה. יכול להתפתח דיון שלם על המתת חסד והוא קיים גם לגבי בני אדם, שיושבים בבית אבות ולא זוכרים בכלל מי הם ואי אפשר לעשות כלום. הוא קיים על אנשים חולים שמצבם קשה מאוד ומרגישים כמו מכונת אינפוזיות וכדורים. לכי לוטרינר שלך, תעשי STOP.. תבקשי ממנו לייעץ לך.. אל תחכי לבוקר הזה שבו יהיה מאוחר מדי...

אלבה

New member
לחתול שלי יש גם כנראה איידס

וכל פעם שהוא בדאון אני נותן לו איזו זריקה שאמורה לרפא את הפה, ותוך כמה שעות הוא חוזר לעצמו. זה מספיק לחודש-חודשיים-שלושה. אין לי מושג על איזה חומר מדובר.

איידס ועוד

לחתולים רבים יש דלקות חניכיים קשות, שנובעות מכמה גורמים אפשריים. ד"ר ארז הביא לכאן קישור של מאמר שלו בנושא. איידס הוא אחד הגורמים, וניתן בבדיקת דם פשוטה לדעת האם זה הגורם או לא. לכן אני לא אוהב את ההגדרה "יש כנראה איידס" שכתבת בכותרת. אפשר לוותר על הכנראה ולדעת. מעבר לכך, אם החתול שלך מקבל טיפול כרוני כל כמה זמן, אני כן ממליץ לך לברר מה הוא מקבל, ולהיות מודע לחסרונות של כל טיפול שכזה. לעיתים אין לנו ברירה אלא לתת טיפול הטומן בחובו גם סכנות, אבל אני חושב שהבעלים צריך לדעת אותן וצריך לדעת את האבחנה ככל הניתן.

אורלי112

New member
אפשר לקבל את הקישור למאמר?

לא הצלחתי למצוא את המאמר בארכיון. תודה מראש ויום טוב

חתולה קשישה

השאלות שאת שואלת נכונות ותמידיות. מתי אנחנו מטפלים בחיה בשבילה ומתי בשבילנו. אף אחד לא ממש יכול לענות לך על השאלה, כמו שאף אחד לא יוכל להגיד לך מתי הרגע המתאים להרדים אותה. אני חושב שזה עניין כל כך אישי, כך שאני לא יכול לבוא ולכפות את דעתי או המוסר שלי על מישהו אחר. אמנם אני לא חסיד גדול של סטרואידים, אבל לתרופה יש יתרונות רבים, בעיקר במקרים הללו בהם "אין לנו מה להפסיד". אם הסטרואידים משפרים אותה, תני לה אותם. אמנם זה לא ירפא את מחלתה, אבל לפחות היא תהנה מהמעט שנשאר לה. שאלת מתי מקבלים את ההחלטה - לדעתי כאשר את ובני משפחתך תהיו שלמים עם זה. יכול להיות שבדיעבד תצטערי שלא עשית את זה קודם, אבל מצד שני חשוב שלא תרגישי שהרגת אותה "סתם". כל הכבוד על המאמץ המתמשך.

תודה על התגובות...

אחרי ביקור אצל הוט' החלטנו שזה הסוף ... החתולה כבר לא איתנו. שיהיה לילה טוב והמון הצלחה לפורום החדש .

למעלה