Highway של להקת FREE.

boazrush

New member
Highway של להקת FREE.

הפורום עוסק באגדות רוק. ואני רוצה להמליץ על תקליטה של להקת FREE - HIGHWAY. משום מה תקליט הזה נעלם מעינם של רוב האנשים, אבל לטעמי, לא רק שהוא תקליטה הטוב ביותר של הלהקה המצויינת הזו, אלא שהוא אחד מן התקליטים היפים ביותר ששמעתי אי פעם (ושמעתי המון...). ראשית כל הוא איטי - כל צליל מקבל מרחב - כל צליל במקום, אין ה'תלהמות' של ההרכב - בהתחלה זה נותן הרגשה שמשהו פה חסר - אבל זה רק בגלל שרובנו סובלים מOVERDOSE של צלילים, ריפים ותווים ברוב ההרכבים. הכל מאד מהודק - מלנכולי - לאט לאט המוסיקה מתחילה לשקוע - ההפקה נהדרת והשירים כל כך חזקים - כל כך נפלאים. BE MY FRIEND הוא כנראה השיר המרגש ביותר ששמעתי בשנים האחרונות ו HIGHWAY SONG פשוט נפלא בכל דרך וצורה. פשוט נפלא לשמוע חבורה של מוסיקאים צעירים, בשיא כוחם שלא נגררים לתצוגת ראווה (למרות שמבחינה טכנית הם מסוגלים, וברגע...), ששומרים על יושרה מוסיקלית ועל נאמנות ליסודות של בלוז וSOUL במסגרת של תקליט רוק קלאסי. אני מאד ממליץ. מאד. אני מעז לומר שזה מאותם תקליטים, שלא רק גורמים הנאה, אלא שעושים את אלו שמקשיבים להם באופן ראוי, לבני אדם טובים יותר. משהו מכיר את התקליט ?

melancholy man

New member
אלבום טוב מאוד

ובכלל free הם להקת רוק קלאסי מאוד מצליחה ומוצלחת שמשום מה לא ממש מוכרת בארץ (חוץ מהלהיט all right now), האלבומים הראשונים שלהם תפורים על הטעם של כולם כאן כמעט. חבל לי שכל כך מעט כירים אותם. מה שכן, שלושת האלבומים הראשונים של free, בעיני לפחות, יותר טובים ממנו, כשהוקלט highway, הגיטריסט והדמות המרכזית בלהקה, Paul Kossoff כבר היה אחרי השיא והתחיל בהדרדרות שהובילה למותו הטראגי חמש שנים מאוחר יותר. אבל בלי קשר, בהחלט, בפני עצמו, יופי של אלבום.

Barmelai

New member
לפחות לגביי צדקת

התקליט עבר מתחת לרדאר שלי. ההמלצה שלך מספיק חזקה בשביל להתחיל לרדוף אחריו, תודה.

AeroTom

New member
אלבום נפלא ../images/Emo45.gif../images/Emo45.gif

יש פה קבוצה מסויימת שבהחלט מכירה את Free מקרוב, ואני ביניהם. הם מהלהקות היותר אהובות עלי ואני אוהב מאוד את כל האלבומים שלהם. שמחתי נורא לראות שמישהו כתב פה על Highway, כי זה באמת אחד מהאלבומים היותר Under-Rated שיש מבחינתי. האלבום הרביעי ממש לפני הפירוק הזמני והחזרה ל-2 אלבומי הסטודיו האחרונים (הפחות מוצלחים מ-4 הראשונים). אבל Highway מבחינתי עדיין עומד בטור הזהב של Free. אני חושב גם שזה שאלבום הלייב הענק שלהם יצא באותה השנה, קצת לקח ממנו את התהילה...כי Highway באמת מצויין. Be My Friend שהזכרת פה, הוא שיר כשגיליתי אותו פעם ראשונה פשוט נדבק לי לראש. יש בו גם את Ride On A Pony הנהדר (שאגב ה-Black Crowes עושים אותו לפעמים בהופעות ומביאים הרבה כבוד ללהקה), שיר הפתיחה The Highway Song שציינת גם... אני אזכיר גם את The Stealer ואת On My Way, שהם עוד המשך לפתיחה הטובה של האלבום. אצלי יש את גרסת ה-Bonus Tracks של האלבום ב-CD ובין התוספות יש שם גם את הסינגל של My Brother Jack הנפלא. שיר בהחלט מקסים, ונמצא שם גם Only My Soul, ה-B-Side של הסינגל. בשורה התחתונה אני תמיד שמח מאוד לראות אחרים כותבים על Free (אגב ממש לא מזמן כתבתי כאן על ה-DVD שיצא שנה שעברה וגם בזמנו כתבתי בהרחבה על ה-Live At The BBC הנהדר כשיצא שנה שעברה). זה בהחלט אלבום שייכנס לרשימה אצלי של "האלבומים הכי טובים שאתם לא מכירים" או משהו כזה.

למעלה