hi from krakow

deebeebee

New member
hi from krakow

i have just arrived in krakow after visiting bilgoraj, tomaszow lubelski and the area. i feel like someone who came back from the desert although everything is green there. krakow is much more beautiful and special than warszawa, but its also packed with people. too crowded.

אכן פולין ירוקה מאד, ויפה.

וקראקוב יפהפיה. מתי את חוזרת, והאם את רוצה להפגש איתנו בתל-אביב? אנחנו רוצים לדעת אם לחכות לך.

טלמ

New member
חוויות מטומשוב לובלסקי?

בית הקולנוע? בית התה? הכנסייה הישנה? בית העירייה? תחנת כיבוי אש? בהשראת הטיול שלך אני וסבתא שלי עברנו על תמונות מטיול שלה מלפני 10 שנים בעיירה, וכל מרכזי התרבות והחברה של טומשוב לובלסקי עלו בשיחה. אז גילית משהו מיוחד? נשאר משהו מהאיזור היהודי בטומשוב?

Old Cat

New member
כשאת הולכת לבקר במבנה הסוקיניצה

תסתכלי במרכז הכניסה צריכה להיות תלויה על וו הסכין המקורית בה רצח בהתקף קנאה האח שהמגדל שלו היה נמוך יותר את אחיו שבנה מגדל גבוה יותר. זה ההסבר למה המגדלים של הכנסיה המרכזית שם לא זהים. כאשר מי משיכורי העיר מצליח להוריד את הסכין אז מביאים אחרת שתהיה הסכין המקורית מאז. נסי לתפוס את פנים הכנסיה בדיוק בצהריים. לא יודע איך היום אבל פעם היו פותחים את האורגן בצהריים, משהו מאד יפה. האם המפלצת במורד האחורי של גבעת WAWEL עוד יורקת אש כשהיא רוצה שיקריבו לה בתולה צעירה?

ghatto

New member
היום היא בטח מנסה באתר הכרויות בנט

אתה יודע,זמנים השתנו...

deebeebee

New member
iam going to auwshwitz today

i decided to stay one more day in krakow so i'll go to these places when i return from that place. TLM-tomaszow was a disappointment but i will tell you when i return to israel

הי דידי טוב לשמוע ממך..

בקרקוב יש את הרובע היהודי של קזימיז עם בתי הכנסת שלו,האם את לנה שם? שלך חנה גונן

p a l o m a

New member
אם את מגיעה לבית הכנסת הרמ"א

ונכנסת שם לבית הבגרות.. אז הניחי נא גם אבן בשמי.. היית במוזיאון היהןדי ליד ביהכנ"ס ? ראית ציורים של מאוריציו גוטליב? מדהים, הא? מה שלומך? ימים קשים רגשית....ומקוה שתחזרי בשלום..

ואת היית בביה"כ של הרמ"ו?

את יודעת מי שיפץ אותו אחרי המלחמה? סבארבא שלי, שנשאר בפולין שנים אחרי המלחמה כדי לקיים שני נדרים שנדר: לשקם את ביה"כ ובית הקברות, ולדאוג לשלומה של ה"חסידה" שלו. היא גם מראשונות החסידות שהוכרו ע"י יד ושם, והשבוע חזרה אימי מביקור אצלה בפולין. היות שהוא זכה להאריך ימים ושנים, וילדותי עברה עליי בביתו, אני יכולה להגיד לך שמילים כמו שכתבת כאן בפורום "היו כמה חסידי אומות עולם... אם כל הפולנים היו ככ נחמדים ליהודים למה מציינים פעם ב 10 שנים חסיד עולם נוסף שהתגלה בימיו האחרונים? ותחשבי על זה.." היו גורמות לו לשלוח אותך להרהר.

למעלה