Jezebel Woman
New member
hey foxymophandlemama that's me!
שלום. אני לא זוכרת מי שאל ואיפה... אבל הנה המידע המבוקש: קודם כל קצת רקע, למי שלא יודע... "hey foxymophandlemama that's me" או בשם אחר "stupid mop" זהו שיר מספר 14 בדיסק השלישי של פרל ג'אם Vitalogy. זה שיר מוזר וארוך...שהוא לא ממש "שיר" - שומעים דיבורים מוזרים שחוזרים על עצמם ורעשי פידבק ברקע.. היו דיונים רבים בין מעריצי פרל ג'אם במשלך הזמן על זה שאולי לא היה צריך לשים "שיר" כזה באלבום..יחד עם "bugs" למשל.. אולם מעריצים רבים אחרים הסכימו שאלו קטעים אקספירמנטליים (ניסוניים) אמנותיים, שבאים להעביר תחושה/ מסר מסויים ולמתוח גבולות רגילים של המוסיקה. עכשיו לשאלתך- foxy= סקסי mop= סמרטוט handle= (ידית) מחזיק את הסמרטוט (mophandle) mama= ביטוי כזה..על אשה
כמו you sexy mama!
בקיצר.. הסיפור הוא..אדי סיפר את זה באחת ההופעות שתועדו בבוטלגים של 2000,, שאדי הסתובב ..מתישהו .. ופגש עובדת נקיון והוא שאל אותה איך קוראים לה והיא אמרה "Mrs. Mop"- יעני, "גברת סמרטוט"... ועל זה השיר.. אבל זה רק חצי מהסיפור, שיכול להית שאדי סתם המציא בשביל הצחוקים..הוא נוטה לעשות את זה..(אני אנסה לכתוב כאן את המילים המדויקות שהוא אומר מתישהו).. הסיפור מאחורי השיר הוא שפרל ג'אם ראו תוכנית טלוייזיה שראיינה מישהי עם בעיות נפשיות, ראיינו אותה על התאבדות ועל החיים...והראיון הזה זה מה שאתם שומעים בשיר יחד עם הפידבקים. את זה פרל ג'אם הסבירו בכמה ראיונות- שוה אני אצטרך למצוא מתישהו את הציטוט המדוייק. בינתיים תסתפקו בזה. רגע...מצאתי משהו: זה ציטוט של אדי משנת 2000 משיחה אונליין עם מעריצים... Echo of Pearl Jam's First Online Chat at Lycos, May 15, 2000 מישהו שאל על מה השיר הזה ואדי מסביר. אני אתרגם את זה אח"כ. AskPearlJam: empty_stares-guest says: Hey guys, first and foremost, a heartfelt thank you for all your music and all you do for your fans. My "question," if you're willing to discuss, is there a story behind hey foxymophandlemama? Eddie: Yeah, I had taped something off the tv when I was maybe 17 or something and I think it was people who had mental problems who were being let out of the hospitals early because the states were taking away funding for mental hospitals so they were setting these folks out without the necessary care but it was still very intriguing the way their mind worked and what they would say and we experimented and tried to incorporate it into what to date is our most emotional and moving song. Stone: We incorporated it by using snippets of the audio tape. [זה נלקח מסינרג'י- (האתר הרשמי של פרל ג'אם של סוני) מקווה שזה עזר יעל
שלום. אני לא זוכרת מי שאל ואיפה... אבל הנה המידע המבוקש: קודם כל קצת רקע, למי שלא יודע... "hey foxymophandlemama that's me" או בשם אחר "stupid mop" זהו שיר מספר 14 בדיסק השלישי של פרל ג'אם Vitalogy. זה שיר מוזר וארוך...שהוא לא ממש "שיר" - שומעים דיבורים מוזרים שחוזרים על עצמם ורעשי פידבק ברקע.. היו דיונים רבים בין מעריצי פרל ג'אם במשלך הזמן על זה שאולי לא היה צריך לשים "שיר" כזה באלבום..יחד עם "bugs" למשל.. אולם מעריצים רבים אחרים הסכימו שאלו קטעים אקספירמנטליים (ניסוניים) אמנותיים, שבאים להעביר תחושה/ מסר מסויים ולמתוח גבולות רגילים של המוסיקה. עכשיו לשאלתך- foxy= סקסי mop= סמרטוט handle= (ידית) מחזיק את הסמרטוט (mophandle) mama= ביטוי כזה..על אשה