...... help ......

shant

New member
...... help ......

אני מחפשת את מילות השיר: ואם ישאל המלאך של ביאליק אם מישהו יודע על כתובת בה המילים נמצאות או יש לו אותן- אני אודה לו מאוד...
(בבקשה אל תשלחו אותי לאתרים של ביאליק- הייתי ביותר מדי כאלה, ובאף אחד מהם לא מצאתי את שאני מחפשת...) תודה :)

בבקשה

בני, נשמתך איה?- "שוט בעולם, בקשנה, מלאכי! יש בעולם כפר שאנן, מוקף חומת יערים, ולכפר רקיע תכלת, בלי מצָרים רקיע, ולרקיע התכלת בת-יחידה באמצע: עב יחידה, לבנה וקטנה. ובצהרי יום קיץ בדד שיחק-שם ילד, ילד עזוב לנפשו, רך ויחיד וחולם- ואני הוא הילד, מלאכי. פעם אחת התעלף כל העולם וישתוק, ושתי עיני הילד השמָימָה נמשכו, ויראנה היחידה, הזכה, הברורה, ונפשו יצאה בראותו, כצאת יונה משובכה, אל העב הנחמדה." -ותימוג?- "גם שמש יש בעולם, מלאכי! את נשמתי הצילה קרן פז רחמניה, וכל כנפי הזוהר ימים רבים פיזזה כציפורת לבנה; פעם רכבה בבוקר על גב קרן הזהב, הלוך הלכה לבקש פנינת טל בין הדשאים, ודמעה זכה ותמה אז על לחיי רעדה, ותזדעזע הקרן ונשמתי צנָחה- ותשתקע בדמעה". -ותיבש?- "לא, כי נשרה על דף גמרא קדושה. גמרא הייתה לזקני שעירת גוילים ומעוכה, ובכרֵסָה- שתי שערות של זקנו הלבן, חוטי ציציות פסולות של טליתו הקטנה וסמנים של הרבה טיפות חֶלב ושעוה, ובגמרא הזאת, במעֶי אותיות מתות בדד פרפרה נשמתי". -ותחנק?- "לא, פרפרה ותשורר, מלאכי! ובאותיות המתות שירי חיים הקרו, ובארון ספרי זקני מתי עולם נזדעזעו. שונים היו השירים: על עב קטנה ובהירה, עלי קרן הזהב ועלי דמעה מזהירה, עלי ציציות פסולות ועלי טיפות של שעוה- אך שיר אחד לא ידעה- שיר עלומים ואהבה. ותְכל לצאת, ותהמה, ולא מצאה תנחומין, ותתעלף עד כלותה, ויהי צר לה עד מות. פעם אחת פקדתי את גמרתי הבלה- והנה פרחה מתוכה נשמתי". שיואו זה היה מתיש

למעלה