!help

Nistelrooy

New member
!help

נכון יש דיבור ל? אז.. איך אני עושה ש ב $1 זה יצבע לי את האות האמצעית? בשביל הדוגמא נגיד בכחול...

תשובה

תשחק עם הפונקציות הבאות:
$len($1) : פונקציה שמחזירה את אורך התווים $right $left $mid​
תוכל לקרוא עליהם בעזרה.. בהצלחה

Nistelrooy

New member
לא הבנתי כל כך........

לא הבנתי כל כך איך משתמשים בזה ואני אודה למי שיעזור לי או שיתן לי כבר את התשובה במקום שאצטרך לשחק עם זה אני רוצה שהאות האמצעית של הניק תהיה בכחול ושאר האותיות של הניק (לפניו ואחריו) יהיה באפור
מראש ואן ניסטלרוי

havlaz

New member
אין פה אף תשובה ישירה

אני יעזור לך להגיע לאמצע, ובעזרת ההסבר על mid שנתנתי בהודעה הקודמת נסה לבנות קוד אם לא יעבוד, אתה מוזמן לחזור ונעזור אם יעבוד, אתה עוד יותר מוזמן לבוא ולפרסם אותו הרי אנחנו רוצים אות אמצעית, לכן אנחנו רוצים לדעת מה היא מה למדנו בשיעור מתמטיקה על ממוצע? ניקח את המילה havlaz^ נבדוק כמה אותיות יש בה
$len(^havlaz)​
ונחלק ב2 לקבל את האמצע
$calc($len(^havlaz) / 2)​
קיבלנו 3.5, זה לא כזה יעזור לנו שבר, לכן נבקש את רק את ה3 בשביל זה נשתמש ב$gettok, כדי לקחת את החלק שלפני הנקודה
$gettok(work,num,chr)​
במקרה שלנו הChr של נקודה זה 46, לכן כבר נכניס את הדרך שבא קיבלנו את המספר מקודם לפונקציה ונקבל 3
$gettok($calc($len(^havlaz) / 2),1,46)​
כעת נשתמש בMid כדי לבחור אות אחת
$mid(^havlaz,$gettok($calc($len(^havlaz) / 2),1,46),1)​
שים לב שאתה לא מקבל בדיוק את האמצעית, כי זה היה 3.5 לכן אתה מוזמן לעבוד עוד קצת, ולהוסיף אחד כאשר זה *.5 או להשתמש כמו כאן. את המשך קבלת המילה תעבוד עם המדריך שהבאתי מקודם. בהצלחה!

Nistelrooy

New member
זה מה שהצלחתי

//say 12 $mid(van-nistelrooy,1,6) $+ 4 $+ $mid(s,1,1) $+ 12 $+ $mid(van-nistelrooy,8,14) רק הבעיה שאני צריך את זה ב $1 ואני לא יודע איך

Rul3R

New member
במקום ה gettok$

אפשר להשתמש ב round$
$round(4.324342,0)​
למשל.. ואז נקבל 0 מספרים אחרי הנקודה.

havlaz

New member
אמממ, יש לי תכונה

תמיד לשכוח מהפקודות הפשוטות וללכת על המסובך אל תשאר מה עשיתי עם ירידת שורה, סקריפט מפה עד לשם ->>>>>

Nistelrooy

New member
הגעתי לזה אבל יש בעיה

הגעתי לזה: say 14 $+ $left($$1,$calc($len($$1) / 2)) $+ 12 $+ $mid($$1,$calc($len($$1) / 2 +1),1) $+ 14 $+ $right($$1,$calc($len($$1) / 2 - 1)) :6 $$?="Enter Text:" אבל.. בכל זאת יש בעיה בחלק המניקים זה בולע אותיות.. ובחלק לא למשהו יש מושג למה

הערכה מלמעלה

אין לי כח להתעמק בזה, אבל ממבט של חמש שניות בקוד, תבדוק מה קורה עם כינויים בעלי מס´ אותיות זוגי ואי זוגי... לא נראה לי ששמת לב לזה..

havlaz

New member
תשלב בחירה של מספר שלם

אפשר תדרך הארוכה כמו שלי, או ראונד של רולר

$right$$1,$round($calc($len$$1) / 2 - 1),0)​
הקוד המלא:
say 14 $+ $left($$1,$calc($len($$1) / 2)) $+ 12 $+ $mid($$1,$calc($len($$1) / 2 +1),1) $+ 14 $+ $right$$1,$round($calc($len$$1) / 2 - 1),0) :6 $$?="Enter Text:"​

Nistelrooy

New member
הצלחתי עוד טיפה

יש לי פקודה של מספרים זוגים וגם אחת של אי זוגיים עכשיו אני צריך לשים IF $len == אי זוגי אז שישתמש בפקודה של האי זוגי ואם הוא שווה זוגי אז שישתמש בפקודה של הזוגי. אני רק לא יודע מה אני צריך לרשום סתומרת איך רושמים זוגי ואיך רושמים אי זוגי
אם לא הבנתם למה התכוונתי אז תשאלו ואני אנסה להסביר שוב...

havlaz

New member
תשתמש במה שהבאתי לך

ניסתי את זה עם מספרים זוגים ולא זוגים, זה עבד בשניהם...

Nistelrooy

New member
אני צריך ב...

אני צריך רק עזרה ב איך עושים $len == זוגי ו $len == אי זוגי אני רק צריך לגעת איך רושמים את אלה... ואת הפקודות והכל אני אסדר כבר

Nistelrooy

New member
אני חושב שהגעתי לזה

נראה לי שהצלחתי איכשהו משהו אבל זה עדיין לא עובד ואני בטוח שזה זה ושזה חייב לעבוד תראו: Speak To $$1: if (. isin $calc($len($$1)/2)) { $left($$1,$calc($len($$1) / 2)) $+ $+ $mid($$1,$calc($len($$1) / 2 +1),1) $+ $+ $right($$1,$calc($len($$1) / 2 - 1)) - $$?="Enter Text:" } | else { $left($1,$calc($len($1) / 2)) $+ $+ $mid($1,$calc($len($1) / 2 +1),1) $+ $+ $right($1,$calc($len($1) / 2)) - $$?="Enter Text" } ניסיתי את זה אבל זה עדיין לא עובד

למעלה