help

lfigo

New member
help

לסבתא וסבא שלי יש ח-ן משותף בבנק פועלים, אמא שלי מיופה כח- החשבון מופעל בחתימה אחת- לא משנה מי... סבא שלי נפטר לא מזמן וסבתא שלי רוצה להוציא את סבא שלי מהחשבון ולהוסיף את אמא שלי בתור בעלת ח-ן במקום מיופה. השאלה הנשאלת האם נכון הדבר כי על מנת להוציא את סבא שלי מהחשבון, חייבים להגיע לבנק עם צו ירושה (כמו שטוען ומתעקש הבנק), מדוע לא ניתן לבצע את השינוי עם הצגת תעודת פטירה בלבד? כל הכספים בח-ן עו"ש ותוכניות החיסכון מופיעה על שם סבא שלי ז"ל וסבתא שלי וכאמור כל אחד יכול היה להפעיל את החשבון ביחד ולחוד.. למה להתעקש על צו ירושה (סבא שלי גם לא כתב כלום) האם אנחנו באמת חייבים לפנות לעו"ד ולשלם עמלה בשביל מסמך שיאשר לבנק להוציא אותו מהחשבון? איפה ההיגיון?

תשובה

יש להציג לבנק "צו ירושה" או "צוקיום צוואה" (אם המנוח הותיר צוואה) שכן, על פי תעודת הפטירה לא ניתן לדעת מי הם היורשים של כספיו. צו ירושה חשוב להוציא גם לשם עדכון הרישום של הדירה בטאבו (אם המנוח הותיר דירה) וכן בעניינים נוספים. בברכה אילן גולדנברג, עו"ד

lfigo

New member
מדובר על רכוש משותף

ובתנאי החשבון בבנק יש סעיף שנקרא "סעיף אריכות ימים" בדיוק בשביל מקרים כאלה, לא?

lfigo

New member
היינו בבנק....

פשוט לא הסכימו להוציא את סבא שלי מהחשבון. הפתרון היחיד היה לסגור את הלשבון הזה ולפתוח חשבון חדש ולהעביר משם את כל הכספים ותוכניות החיסכון... נו איפה ההיגיון? סתם טירטור... אם ניתן להעביר את כל הכספים לחשבון חדש למה לא ניתן להוציא מהחשבון שם של אדם שנפטר? עכשיו צריך להעביר את כל ההוראות קבע לבטל כרטיס אשראי, להזמין פנקסי צ'קים חדשים. ממש דבילי. בנק אטום!

באפי2

New member
איני בטוחה אבל נראה לי כי

הבנק דורש צו ירושה או צו קיום צוואה שכן הכספים של סבך אינם שייכים לסבתך בלבד. ולמה הכוונה, חצי מהכספים בחשבון שייכים לסבתך, חצי שייכים לסבך המנוח. החצי שלו צריך להתחלק בין כל יורשיו (על פי החוק חצי מזה מגיע לסבתך (כלומר סה"כ 3/4 מהחשבון) והחצי השני מתחלק בין ילדיו). מצד שני היות והחשבון הוא חשבון משותף סבתך יכולה פשוט למשוך את כל הכסף ולפתוח חשבון חדש, ולכן איני בטוחה במאה האחוז בהסבר לעיל.

דנה_כהן

New member
בעיה דומה

גם לנו בעיה דומה, ואין עדין פתרון. בכל אופן לפי דעתי חייבים לערב עו"ד

למעלה