help!

• פותח הנושא ST
  • פורסם בתאריך

ST

New member
help!

אני רצינית. אני לא יכולה יותר. כל פעם שמודיעים שהיה פיגוע או אפילו `רק` ירי, אני פשוט נשברת לא יכולה יותר לשמוע חדשות כאלו. אני חייבת לעשות משהו עם זה, ואני לא יודעת מה... זה ממש שובר אותי. תעזרו לי בבקשה, אני מחפשת כיווני מחשבה אופטימיים (ברוח ההלכה...) שאולי יסבירו לי מה קורה פה בכלל... אפשר? אסתי.

יאיר*

New member
תשובה מחילוני

אנני בא לעקוץ אלה מתוך מחשבה תמיד הורגלתי לשמוע ה` לכך ה` מבורך אבל מאחר ואני עסק ברפואה אלטרנטיבית שהיא קשורה מעוד לדת אנחנו אומרים שתפקיד הנפטרים נגמר כאןוהם עולים בדרגה הפצועים צריכים להפיק לקחים ולהתעורר. למה בצורה כזאת אנחנו חושבים שזאת היתה הבחירה שלהם עוד מגילגול קודם נכון שכואב לנו עליהם אבל האמת שהכאב הוא שלנו אנחנו אגואיסטים וחושבים מה נעשה בילעדיהם ראו עמים אחרים כיצד מתיחסים למוות אנני יכול להתחיל להרצות כאן אבל כל אחד צריך לעשות את חשבון הנפש שלו ולאו דווקא להיסתגף אני אנני דתי אבל כתוב שאנחנו צריכים להיות אור לגוים והעם אנחנו באמת. לא אנחנו לא תחשבו למה שונאים אותנו מרגע שהתחלנו להיות יהודים זה בחירתנו כי אמרנו נעשה ונישמע ישר קפצנו לאש מבלי לשמוע מה זה מציע לנו אבל בידנו יש לשנות את הדברים אבל אנחנו עצלנים גם חילוניים גם דתייים גם שומרי מסורת וגם חרדים כולנו כאחד צריכים להתחבר יחד ולנסות לשנות כל אחד בדכו אבל אנחנו עסוקים בלשנוא אחד את השני ולא רואים מטר אחד קדימה כך שבמקום לזרוע אור אנחנו יותר ויותר מחשיחים את העולם.

נצנוץ

New member
ST יקרה!

תנסי לקרוא כמה הודעות למטה את השאלה של קלמנטינה-כולם ואת התשובות עליה. אם זה לא מועיל לך, תצעקי שוב וננסה מהתחלה.

ST

New member
קראתי...

אבל אני מרגישה שאני חייבת לעשות משהו הרגשה כזאת של חוסר אונים... אני לא סובלת שאני לא יכולה לעזור...

התמ-ים

New member
ניסיון יומרני ל: ``איך לא להישבר``

אנסה לא לענות לך ברמת ה- ``למה``, אלא ברמת ה- ``איך`` לא להישבר. למה לא צריך להישבר מדברים רעים שקורים לנו בזמן האחרון אפשר להבין ממה שכתבו לך אחרים, בנושא הרוע ותפקידו בעולם, ואיך צריך לקבל אותו, ולמה לא כדאי להישבר ממנו. אני אנסה להיות, שלא כהרגלי, רציני וקצת יומרני ולתת לך עיצות איך לממש את זה בחיי היום יום. כולי תקווה שאני אצליח. הדברים מבוססים על סיפור שנתקלתי בו. אני לא מכיר אותו, ואני אפילו לא יודע אם הוא באמת קיים. אבל כדאי ללמוד מהסיפור הזה. הסיפור מדבר על בחור חיובי ואופטימי, טיפוס שאוהב לאהוב, כשהוא היה נשאל לשלומו הוא היה עונה: ``אם הייתי מרגיש יותר טוב, הייתי שני אנשים`` >יש כאלה שהיו מגדירים את זה במילה אחת - ``נפלא``< כששאלו אותו איך הוא תמיד אופטימי, הוא ענה: ``כל בוקר כשאני קם, עומדות בפני שתי אפשרויות: אחת להיות במצב רוח טוב, והשניה להיות במצב רוח רע. אני בוחר להיות במצב רוח טוב. כל פעם שקורה משהו רע אני יכול להיות הקורבן או ללמוד מהניסיון. אני בוחר ללמוד מהניסיון. וכו`. החיים הם מקבץ של בחירות, כאשר מוציאים מהם את הטפל והשולי, כל מצב ומצב הוא בחירה, בו אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים, ואיך אנשים ישפיעו על מצב רוחך והרגשתך. האם להיות במצב רוח טוב או רע. האם להישבר במצבים קשים או לקבל אותם, לדעת לשים אותם בצד ולהמשיך הלאה. בשורה התחתונה זו בחירה שלך איך לחיות את חייך`` כמיטב המסורת של הפורום הזה ניתן להוסיף ציטוט ממקורותינו: ``ראה נתתי לפניך היום, את החיים ואת הטוב, ואת המוות ואת הרע ... העדותי בכם היום את השמים ואת הארץ, החיים והמוות נתתי לפניך, הברכה והקללה, ובחרת בחיים, למען תחיה אתה וזרעך`` (למה ללמוד רק ממקורות זרים?) בכל מקרה שקורה, עד כמה שהוא יהיה רע, תמיד צריך לדעת לשים אותו בפרופורציה, לדעת לשים אותו בצד, בשביל העתיד. אם לא שלך אז של ילדייך )גם אם הם עוד לא נולדו(. לפני שאת נשברת, תדעי שבעצם את נותנת לאנשים אחרים בעצם לבצע את הבחירות שלך בחיים, בשבילך, ובניגוד לטובתך האישית. ואותם אנשים בעצם גם יקבעו את עתידך, בניגוד לרצונך. אני מקווה שמה שכתבתי פה יעזור לך, ולכולם לקחת כל דבר בצורה יותר ``קלה``, ולשים את הכל בפרופורציות המתאימות. אני לא יודע אם זה יעזור לך , או למישהו אחר שיקרא את זה שלא להישבר, אני כן יודע, זה שלי אישית זה עוזר. אני מקווה גם שלא הגזמתי יותר מידי, אבל אני בטוח שאם הגישה לחיים קצת תשתנה, ולא תהיה יותר מידי רצינית - אז ההרגשה הכללית תהיה יותר טובה, ויהיה הרבה יותר קשה לשבור את הרוח. כמו כן, אני גם מקווה שכל מה שכתבתי לא יעבור לעמוד הבא בפורום, וייקבר כמו הרבה הודעות אחרות, לפני שתקראי את זה, או לפני שמישהו בכלל יקרא את זה. כל כך הרבה מילים, ולשוא? לא חבל על המאמץ שלי? שבוע טוב, ובשורות טובות לכל עם ישראל.

שיינדי

New member
תרגעי אסתי בסוף כולם מתים..

בס``ד אסתי , כל שנותר בידנו הוא רק להתפלל אין לנו הרבה מה לעשות אין אפשרות לתקן את העולם או להפוך אותו באיזשהיא צורה ואם שאלתך למה כל זה קורה אז זה ימות משיח כנראה אין סבירות אחרת ,אל תקחי את כל המצב הקשה הזה יותר מידי (אלא אם כן את גרה בגילה:)) תתעסקי בדברים אחרים שיכולים לעזור לך ולכולנו יש דברים שלא שואלים כי אין עליהם תשובות חד משמעית . מפחיד אבל אין בררה רק לחיות ולזרום . אגב,תתקשרי איתי לאיי סי . ביי שיין

סקוטץ

New member
אסתי אל דאגה

בס``ד א. את אמורה להזדעזע ולפחד ``אשרי אדם מפחד תמיד``. אבל, צריך לזכור שכל מה שהקב``ה עושה זה לטובה גם אם את לא רואה את זה כרגע. תקראי איגרת תימן של הרמב``ם ותמצאי שם עידוד רב. עם ישראל לא יושמד לעולם הקב``ה בורא העולם שומר עלינו, אנחנו צריכים להרבות תפילה ותורה עמ``נ שלא יהיו יותר פצועים מהעם שלנו אבל אל תשכחי, הקב``ה תמיד עושה הכל רק לטובה. הרב אבינר ממשיל את זה לסרט אמריקאי. הרי כולם יודעים שבסוף יהיה טוב אז איך ייתכן שבמהלך הסרט כולם במתח?? כך גם כאן הרי אנחנו יודעם ומאמינים שבסוף הכל יצא לטובה אז למה אנחנו כ``כ מתוחים ??? אז בקיצר ממש אל דאגה, הקב``ה מלך מלכי המלכים שומר עלינו כי אנחנו הבנים שלו!!! אל תשכחי הרבה הצלחה

נון בת

New member
נזכרתי בסיפור.....

בס``ד שמעתי סיפור על איזה רב שאיבד את כל משפחתו בשואה ל``ע ואלו היו מילותיו: ``ה` אתה מעמיד אותי בניםיון אבל זה לא יעזור לך מה שתעשה אני תמיד יאהב אותך!!`` הכל עניין של בחירה!

למעלה