ניסיון יומרני ל: ``איך לא להישבר``
אנסה לא לענות לך ברמת ה- ``למה``, אלא ברמת ה- ``איך`` לא להישבר. למה לא צריך להישבר מדברים רעים שקורים לנו בזמן האחרון אפשר להבין ממה שכתבו לך אחרים, בנושא הרוע ותפקידו בעולם, ואיך צריך לקבל אותו, ולמה לא כדאי להישבר ממנו. אני אנסה להיות, שלא כהרגלי, רציני וקצת יומרני ולתת לך עיצות איך לממש את זה בחיי היום יום. כולי תקווה שאני אצליח. הדברים מבוססים על סיפור שנתקלתי בו. אני לא מכיר אותו, ואני אפילו לא יודע אם הוא באמת קיים. אבל כדאי ללמוד מהסיפור הזה. הסיפור מדבר על בחור חיובי ואופטימי, טיפוס שאוהב לאהוב, כשהוא היה נשאל לשלומו הוא היה עונה: ``אם הייתי מרגיש יותר טוב, הייתי שני אנשים`` >יש כאלה שהיו מגדירים את זה במילה אחת - ``נפלא``< כששאלו אותו איך הוא תמיד אופטימי, הוא ענה: ``כל בוקר כשאני קם, עומדות בפני שתי אפשרויות: אחת להיות במצב רוח טוב, והשניה להיות במצב רוח רע. אני בוחר להיות במצב רוח טוב. כל פעם שקורה משהו רע אני יכול להיות הקורבן או ללמוד מהניסיון. אני בוחר ללמוד מהניסיון. וכו`. החיים הם מקבץ של בחירות, כאשר מוציאים מהם את הטפל והשולי, כל מצב ומצב הוא בחירה, בו אתה בוחר איך להגיב במצבים שונים, ואיך אנשים ישפיעו על מצב רוחך והרגשתך. האם להיות במצב רוח טוב או רע. האם להישבר במצבים קשים או לקבל אותם, לדעת לשים אותם בצד ולהמשיך הלאה. בשורה התחתונה זו בחירה שלך איך לחיות את חייך`` כמיטב המסורת של הפורום הזה ניתן להוסיף ציטוט ממקורותינו: ``ראה נתתי לפניך היום, את החיים ואת הטוב, ואת המוות ואת הרע ... העדותי בכם היום את השמים ואת הארץ, החיים והמוות נתתי לפניך, הברכה והקללה, ובחרת בחיים, למען תחיה אתה וזרעך`` (למה ללמוד רק ממקורות זרים?) בכל מקרה שקורה, עד כמה שהוא יהיה רע, תמיד צריך לדעת לשים אותו בפרופורציה, לדעת לשים אותו בצד, בשביל העתיד. אם לא שלך אז של ילדייך )גם אם הם עוד לא נולדו(. לפני שאת נשברת, תדעי שבעצם את נותנת לאנשים אחרים בעצם לבצע את הבחירות שלך בחיים, בשבילך, ובניגוד לטובתך האישית. ואותם אנשים בעצם גם יקבעו את עתידך, בניגוד לרצונך. אני מקווה שמה שכתבתי פה יעזור לך, ולכולם לקחת כל דבר בצורה יותר ``קלה``, ולשים את הכל בפרופורציות המתאימות. אני לא יודע אם זה יעזור לך , או למישהו אחר שיקרא את זה שלא להישבר, אני כן יודע, זה שלי אישית זה עוזר. אני מקווה גם שלא הגזמתי יותר מידי, אבל אני בטוח שאם הגישה לחיים קצת תשתנה, ולא תהיה יותר מידי רצינית - אז ההרגשה הכללית תהיה יותר טובה, ויהיה הרבה יותר קשה לשבור את הרוח. כמו כן, אני גם מקווה שכל מה שכתבתי לא יעבור לעמוד הבא בפורום, וייקבר כמו הרבה הודעות אחרות, לפני שתקראי את זה, או לפני שמישהו בכלל יקרא את זה. כל כך הרבה מילים, ולשוא? לא חבל על המאמץ שלי? שבוע טוב, ובשורות טובות לכל עם ישראל.