help :)

help :)

חיילת משוחררת זה 9 חודשים לא מתחילה ללמוד השנה אבל כבר המון (!) זמן מתלבטת מה ללמוד. אני לא ראלית במיוחד אבל פשוט לא יודעת מה הכיוון שלי ההורים מציקים שאני אחליט כבר אבל אני פשוט לא יודעת מה הכיוון. יש איזה מקום שאני יכולה להעזר בו כדי להחליט (משהו יחסית זול-במחיר לא באיכות...)? תודה לכולם!

susony

New member
אני חושב שהדרך הכי כיפית,

אבל לאו דווקא זולה, זה לטוס לחול לכמה חודשים, להתנתק מהבית והלחצים, להשתחרר מהשטויות שמכניסים לך בארץ, ולחשוב איפה את רוצה להיות עוד 10 שנים.

susony

New member
לא,

תאמיני לי שהגעתי רחוק מאד, הרבה יותר מכל מה שכל הפסיכולוגים למיניהם האמינו שאני מסוגל, העניין הוא שאין אף אדם בעולם שיכול להגיד לך מה את צריכה או רוצה לעשות, כל מי שמנסה לעשות את זה חוטא למהות האמיתית שלנו. אין באמת יעוץ מקצועי, יש אולי אנשים יהירים שחושבים שהם חכמים יותר מאחרים. היעוץ המקצועי היחיד שאולי אפשר לקרוא לו יעוץ מקצועי זה אינטרקציה שבה ישימו לך מראה לדברים שאת משדרת, אבל זה כל חברה טובה יכולה לעשות ואת לו צריכה "יעוץ מקצועי" בשביל זה. אבל זו הגישה שלי, ואני בטוח שיש כאן אנשים שלא יסכימו איתי אביב

מיכל1168

New member
אני לא ממש מסכימה איתך

ניתן בדרכים שונות לעזור לבן אדם לגלות מה מתאים לו יותר ומה פחות, במה הוא טוב, וכו'. קודם כל לא כל אחד מודע לכל האפשרויות. שנית, צריך להיות מודע גם לדרישות של כל תחום/ מקצוע ואז, צריך להיות מודע מאוד לעצמך, לשאיפותיך, ליכולותיך וכו'. לא לכל אחד גם יש אותה "חברה טובה" שיכולה לשים לו ראי.... וגם לשים ראי צריך לדעת. ובכלל, לא די בשיקוף. (אילו די היה בחבר טוב לעשות את התהליך, היה מקצוע הפסיכולוגיה מתבטל מן העולם מזמן). דרך מבחנים פסיכולוגיים שונים, למשל, ניתן להגיע ליכולות של האדם ולזהות אותן, ולבדוק התאמה לדרישות המקצוע.

susony

New member
אני יודע שיש אנשים שלא מסכימים איתי

ואני יכול להגיד לך שמבחינתי מקצוע הפסיכולוגיה יכול להתבטל מהעולם

פרח82

New member
יעוץ בבחירת מקצוע איכותי../images/Emo140.gif

ישנה יחידה ממשלתית של פסיכולוגים תעסוקתיים שניתן בה לקבל יעוץ בבחירת מקצוע טוב הכולל מבחנים פסיכומטריים + כמה סוגי מבחנים רלבנטיים נוספים. העלות נמוכה פי כמה וכמה מכל המכונים האחרים הקיימים ליעוץ תעסוקתי. קוראים ליחידה "המרכז ליעוץ ומידע תעסוקתי" והיא קיימת בארבעת הערים הגדולות. תמצאי ב-144 או בספר טלפון ב"שרות התעסוקה". שיהיה בהצלחה

תודה

אגב יש משהו שמציעים לחיילים משוחררים במחיר זול יותר דרך היחידה להכוונת חיילם משו' ?

למעלה